Bırakınız Anayasa Tartışmasını Ciddiye Almayınız Lütfen

ERDOĞAN ve ortağı BAHÇELİ'nin öncülüğünü yapacakları yeni bir anayasa çalışmasını, nasıl ciddiye alırsınız, anlamak mümkün değil.

Bırakınız Anayasa Tartışmasını Ciddiye Almayınız Lütfen
Biraz iddialı ve kırıcı olacak belki ama, kusura bakmasın kimseler, ben ülkemiz insanından umudumu kestim artık.  

Ülkenin; sosyal, ekonomik, sağlık ve yönetsel konularda çözüm bekleyen birçok devasa problemi varken, Boğaziçi Üniversitesinde başlayan demokratik ve anayasal direniş eylemi; siyasal iktidarın vurdumduymazlığı ve hatasından dönmeme inadı yüzünden giderek tırmanırken, AKP Genel Başkanı ERDOĞAN'ın ; Türkiye'nin yeni bir anayasayı çalışmasının vakti gelmiştir sözü üzerine; herkes,  ülkenin çözüm bekleyen çok acil sorunlarını unutarak, hiç de gerekli olmayan, mevcudu dahi uygulanmayan,  yeni anayasayı tartışmaya başladı.  

Bugün televizyonlarda benim izlediğim muhalif ciddi kanallar bile, ERDOĞAN'ın yeni anayasa oltasına takılarak,  ciddi ciddi bunu tartışmaya başladılar.  Bu yazıyı yazarken, şu anda bile  bu tartışmalara kulak kabartmaktayım.  

Bize kalırsa, bu ülkeyi gerçekten seviyorsak, seçimlere çok az bir zaman kala, ERDOĞAN'ın ortaya attığı bu önerisini görmezlikten gelerek,  yok saymak zorundayız.  

İnsan hak ve özgürlüklerinin, bağımsız yargının, kuvvetler ayrımının,  şeffaflığın,  kısacası parlamenter  demokrasinin baş düşmanları ERDOĞAN ve ortağı BAHÇELİ'nin öncülüğünü yapacakları yeni bir anayasa çalışmasını,  nasıl ciddiye alırsınız, anlamak mümkün değil.  

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin anayasal demokratik protesto haklarını kullanmalarına tahammül edemeyen, öğrencileri terörist olarak suçlayan, Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin kararlarını uygulatmayan bir siyasal iktidarın ve onların temsil ettiği zihniyetin,  demokratik yeni bir anayasa yapacağına inanarak bunu ciddiye alıp tartışmaya başlamak, aymazlık,  gaflet ve büyük bir saflıktır.  

Yeni anayasa tartışmasını ortaya atan ERDOĞAN'ın amacı; mevcut anayasayı da ortadan kaldırarak,  kendi imparatorluğunu kuracağı, ömür boyu yönetimde kalacağı bir anayasanın hayata geçirilmesidir.  

Anayasa değişikliğinin tartışmaya açılabilmesi için, bu tartışmayı açmak isteyen ERDOĞAN ve BAHÇELİ'nin meclis çoğunluklarının;  bunu sağlamaya yeterli olması gerekir.  

Mevcut milletvekili yapısına göre, ERDOĞAN ve BAHÇELİ'nin bir anayasa değişikliğini doğrudan meclisten geçirecek çoğunlukları olmadığı gibi, referandum yoluyla geçirmeye yetecek 360 milletvekili çoğunlukları dahi yoktur.  Kaldı ki; böyle bir anayasanın halk oylamasından geçmesi de,  asla mümkün değildir.  

Buradan;  aklı başında,  hukukun üstünlüğüne saygılı tüm insanlarımıza ve Halk TV.  ,  TELE-1 gibi muhalif ve ciddi televizyon yöneticilerine sesleniyoruz, bırakınız şu adamın gayri ciddi,  çıkarmaya gücü yetmeyecek, antidemokratik hayali anayasa tartışmalarına alet olmayı, bu adamın ülkenin gündemini değiştirmesine yardımcı olmayı.  

Aksi halde,  ülkeye kötülük yapmış, ERDOĞAN'ın tuzağına düşmüş ve zokasını yutmuş oluyorsunuz.  Aklınızı başınıza toplayınız.  

Ülkemizin gündeminde;  şu anda seçimler ve AKP iktidarından bu ülkeyi kurtarmak vardır, anayasa değişikliği yoktur.   

Güner Yiğitbaşı

04/02/2021

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget