Gazeteci Can Dündar Soruyor:

Gazeteci Can Dündar Soruyor: Avrupa’da kaçak olarak yaşayan Gazeteci Can Dündar, görüntülü olarak ülkemiz gündeminde de eleştiri konusu olan bazı olmu

Gazeteci Can Dündar Soruyor:
Cep telefonuma, bir dostun gönderdiği videoda, Avrupa’da kaçak olarak yaşayan Gazeteci Can Dündar, görüntülü olarak ülkemiz gündeminde de eleştiri konusu olan bazı olmuş ve olası olgular hakkında sorular sorarak ne yapmamız gerektiğini bize şöylece bildiriyor.

Biliyorsunuz, kendisi Türkiye’de gazeteci olarak çalışırken, yazdığı ve haber yaptığı MİT tırları konusundaki haberi yüzünden yargılandı, “vatan haini” diye suçlandı; şimdilerde Avrupa’da yaşamakta.


1-Hepimizin aklı karıştı. Bir akademisyenin yazdığı makalede başka birisinin makalesinden çaldığını anlarsanız, ne yaparsınız, rektöre gidersiniz. Ya çalan rektörse ne yaparsınız?


2-Ya yolda sakince yürürken, biri size saldırırsa ne yaparsınız, polise gidersiniz. Ya saldıran polisse ne yaparsınız.


3-Cinsel tercihinizden ötürü “sapkın” olarak suçlanırsanız, yetkililere bildirirsiniz. Ya sapkınlığı bildirdiğiniz kişi de LGBT li ise ne yaparsınız?


4-Biri de anayasayı ihlal ederse Anayasa Mahkemesine (AYM) başvurusunuz. Ya anayasayı ihlal eden Anayasa Mahkemesi ise ne yapacaksınız?


5-Yargıtay’da hiç görev yapmamış biri, Yargıtay adına Anayasa Mahkemesine aday gösterilirse Yargıtay’ı ayağa kaldırışınız. Peki, aday gösteren Yargıtay üyeleri ise ne yapacaksınız.


6-Birisi size yargı kararı olmadan “terörist” dese “hakaret” davası açarsınız. Peki, suçlamayı yapan İçişleri Bakanı ise ne yapacaksınız?


7-Ailenizden birisi kaybolursa emniyete gidersiniz, ya onu kaybeden emniyetse ne yatacaksınız?


8-Bütün uzmanların karşı çıkmasına rağmen, ülkenin ekonomisini yönetenler “enflasyonun nedeni faizdir” diyerek ülkeyi batırıyorsa ekonomi yönetimini uyarırsınız. Ya tezi savuna ekonomi yönetimi ise ne yapacaksınız?


9- Salgınla ilgili kamuoyuna sürekli yanlış bilgiler veriliyorsa Sağlık Bakanlığına başvurursunuz. Ya yanlış bilgileri veren Sağlık Bakanlığı ise ne yapacaksınız?


10-Bir din adamı çıkıp, “babanın öz kızına şehvet duymasına fetva verirse, Diyanete haber verisiniz. Peki, Fetvayı veren Diyanet Görevlisi ise ne yapacaksınız?


11-Diploması olmayan biri, varmış gibi yapıp kamuda yönetici olursa devlete haber verirsiniz. Ya diploması olmayan birisi cumhurbaşkanı olursa ne yaparsınız?


12-Evinize hırsız girerse otoriterlere bildirisiniz. Ülkenize hırsız girmişse, hatta yönetime gelmişse ne yapacaksınız? Zor değil mi? Evet çok zor.

Cevat Kulaksız

Videodan yazıya aktaran Cevat Kulaksız 

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget