Türk Malıdır Dokunma

Türk Malıdır Dokunma Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri, Türk mallarına bayrak açmışlar, Türk Mallarına karşı boykot kararı almışlar

Türk Malıdır Dokunma

 Elin Arabı, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri,  Türk mallarına bayrak açmışlar, Türk Mallarına karşı boykot kararı almışlar. 

Alışveriş merkezlerinin camlarına; Türk malıdır dokunma,  pankartları asmışlar, insanlar; ülkemizi seviyoruz,  Türk malı kullanmıyoruz naraları atıyor,   ne kadar hazin değil mi?

Kim bu Araplar, tarih boyunca Osmanlının egemenliği altında yaşadıktan sonra bağımsız olan ve petrol zenginliği nedeniyle itibar gören, Türklere karşı aşağılık kompleksi içinde olan gelişmemiş, Amerikan uşağı, çadır devletidir bunlar. 

Tarih ve tarihten ders almasını  bilmeyen iş başındaki AKP iktidarı ve onun lideri tarafından,  hak etmedikleri saygı ve itibarı görerek şımaran ve ülkemizin iktisaden ve siyasi olarak en zayıf olduğu günümüzde, yaşadıkları aşağılık kompleksinin etkisiyle,  şuur altında yaşattıkları Türk düşmanlığını kusarak dışa vuran,  aşağılık insanlar bunlar. 

ATATÜRK;  niçin,  büyük asker ve devlet adamıdır anladınız mı şimdi?

Ülkemizi niçin laik kıldığını, fark edebildiniz mi şimdi?

İş başındaki AKP'nin lideri, hiçbir şeyin farkında değil, ATATÜRK'ü anlayamamış,  ya da anlamak istememiş, onun tek derdi, ATATÜRK ve ilkeleriyle savaşmak ve ikinci ATATÜRK ilan ettirebilmek kendisini, çırpınıyor ama,  çırpındıkça batıyor. 

Türk'ün eski köle ve tebaası Araplar,  şimdi bize meydan okuyorlar,  AKP iktidarının yanlış, dinci ve ümmetçi dış politikaları sayesinde. 

AKP lideri ne diyordu, hem laik ve hem de Müslüman olunamaz. 

Bu düşünceden hareketle, tüm çabası İslam ilkelerine dayalı otoriter  bir yönetim şeklini ülkemizde tesis etmek olmuş ve bu konuda çok da yol almıştır. 

Türk Milleti demek onun için bir züldür, hiç duydunuz mu,  Türk Milleti dediğini? Gerektiğinde; sürekli,  benim milletim demekle yetinen ve  Türk Milletini,  kendisinin tebaası ve İslam Camiasının ümmeti olarak kabul eden, anti laik  bir kafa yapısına sahiptir. 

Bu nedenle;  dış politikayı da, milli menfaatlerimizi gözeterek değil, din ve mezhep eksenli olarak ümmetçi bir zihniyetle dizayn etmeye kalkışmış ve Türk'ü adeta Dünyada yalnızlaştırmış, etrafımızda dost bırakmamıştır. 

Bize,  Türk malları konusunda boykot ilan eden Suudi Arabistan Kralının ülkemizi ziyaretinde; o Anıtkabir’e çıkarak ATATÜRK'ü ziyaret etmediği halde, Kralın  kaldığı otele, onun ayağına kadar giderek,  Kralı ziyaret eden ve onun sunduğu pahalı hediyeleri kabul etmekten şeref duyan,  Kralın ölümünde ülkemizde yas ilan ederek o yüce bayrağımızı yarıya indiren, geçtiğimiz yıl Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğunda hunharca öldürülerek cesedi parçalanan muhalif gazeteci Cemal KAŞIKÇI cinayetine göz yumarak, ülkemizde planlı ve taammüden  işlenen bir cinayetin faillerinin,  ellerini ve kollarını sallayarak kaçmalarını sağlayan,  laiklik karşıtı,  dinci, ümmetçi ve ihvancı AKP iktidarının ve ona destek olanların; Türk mallarına getirilen boykot kararı  nedeniyle,  yüzleri kızarıyor mu acaba?

Laik Türk Milleti olarak bizlerin,  utancımızdan yüzümüz kızarıyor ve şımarık petrol zengini Arapları, şiddetle kınıyoruz ama, şu ana kadar sessiz kaldıklarına, Ey Suudi Arabistan diyerek posta atmadıklarına göre; AKP iktidarı ve lideri, bu yüz kızartan durumu sineye çekiyor herhalde.  

Güner Yiğitbaşı

19/10/2020

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu


Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget