İmamoğlu Gerçeğini İnkar Edemezsiniz

İmamoğlu Gerçeğini İnkar Edemezsiniz İstanbul'un ezici çoğunlukla seçilmiş meşru Büyükşehir Belediye Başkanıdır ve İstanbul halkını temsil eder

 

İmamoğlu Gerçeğini İnkar Edemezsiniz
AKP Genel Başkanı ve yandaşları bilsinler ki; İMAMOĞLU; ölümün,  hayatın  tek gerçeği olduğu kadar, İstanbul'un ezici çoğunlukla seçilmiş meşru Büyükşehir Belediye Başkanıdır ve İstanbul halkını temsil eder. 

Bu yalın gerçeği kabullenemeyerek inkara kalkışanlar, halkın iradesine karşı gelmiş olurlar ve halkın kendilerine yönelik seçme iradesini de, yani kendilerini de  inkar etmiş olurlar. 

İstanbul Halkının oylarıyla seçilen İMAMOĞLU'nu yok sayarsanız, bu halk da sizin Cumhurbaşkanlığınızı, milletvekillerinizi, bakanlarınızı inkar eder ve yok sayar. 

Düşünebiliyor musunuz?

16 Milyon nüfuslu mega kent İstanbul'un seçilmiş meşru Büyükşehir Belediye Başkanı, kendisi gibi seçilmiş ve cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturmuş partili cumhurbaşkanından, İstanbul'un sorunlarını görüşmek üzere randevu talep ediyor ve partili cumhurbaşkanı onu yok sayarak, itibarsızlaştırmak için,  randevu talebine cevap vermiyor. Aslında,  İstanbul halkını temsil eden İMAMOĞLU'nu yok sayarken, 16 milyon İstanbulluyu yok sayıyor ve onlara saygısızlık ediyor. Hem de İstanbul'un eski bir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak. 

Bu zihniyet,  kabile devletlerinde dahi olmayan,  çok ilkel ve intikamcı, seçim yenilgisini hazmedememe zihniyetidir. 

İMAMOĞLU;  AKP Genel Başkanına ve yandaşlarına karşı ne kusur işlemiştir Allah’ınız aşkına?

Seçim kazanmak suç mudur, siz ananızın karnından girdiğiniz her seçimi kazanmak şartıyla mı doğdunuz?

Demokrasinin en temel ilkesi olan seçim sonuçlarına ve  seçilmişlere saygı göstermek zorundasınız. Tıpkı, seçilen kişiler olarak, herkesten saygı beklediğiniz gibi. 

Bakalım daha neler göreceğiz?

İMAMOĞLU'nun oturduğu koltuğun,  yetki olarak,  içini boşaltacak yasalar da sanırım yoldalar. 

Son rezalete,  tüm İstanbullu ve Türk Milleti tanık oldu. 

Sağlık Bakanı;  İstanbul’da artan corona virüs salgını nedeniyle,  bir toplantı yapmak üzere İstanbul'a geliyor ve bu toplantıya, İstanbul halkını temsil eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İMAMOĞLU,  davet edilmiyor ve adeta yok sayılıyor. 

Rezalet bile değil, rezalet ötesi bir inkar ve saygısızlık. 

Bu rezalete gerekçe yapılan, toplantının aceleye geldiği beyanı ise, yalan ve rezalet üzeri rezalet. 

Türk Halkı bunları görüyor, halkı kör ve sağır zannedenler,  ilk seçimlerde gerekli dersi alacaklar ve İMAMOĞLU gerçeğini,  ancak o zaman kabul etmek zorunda kalacaklar. 

En azından bir nezaket kuralı vardır, Sağlık Bakanı da olsan, sen seçimle gelmedin ve bir bürokrat kimliğin var sadece, görev gereği İstanbul'a gelmişsin, bırakınız corona toplantısına çağırmayı, bir görev nedeniyle İstanbul iline geldiğinize göre, nezaketen o ilin en önemli temsilcisi Büyükşehir Belediye Başkanını makamında ziyaret ederek İstanbul’a geldiğinizi duyurmak zorundasınız. 

Biz, emekli olmadan önce, savcı olarak; bir kuruma. örneğin bir hasta haneye,  ifade almaya veya adli bir olay nedeniyle vefat eden ve hasta hane  morgunda bulunan kişinin cesedi üzerinde adli muayene ve otopsi yapmak üzere gittiğimizde, nezaketen o hasta hanenin temsilcisi, başhekimin odasına gider ve sebebi ziyaretimizi bildirirdik ve ondan sonra işimizi yapardık. Karlı çıkan da biz olurduk, bu nezaketimizden memnun kalan başhekim,  görevimizi rahat bir şekilde yapmamız için gerekli kolaylığı ve yardımı sağlardı bizlere. 

Güner Yiğitbaşı

23/10/2020

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget