Ey Macron Sen Kimsin Yahu?

Ey MACRON; Sen kimsin yahu? Bir de Avrupalısın, Avrupa Birliğinin en önemli ve Almanya'dan sonra en başta gelen ülkesi, Fransa'nın Cumhurbaşkanıs

 

Ey Macron Sen Kimsin Yahu?

Ey MACRON; 

Sen  kimsin yahu?

Bir de Avrupalısın, Avrupa Birliğinin en önemli ve Almanya'dan sonra en  başta gelen ülkesi,  Fransa'nın Cumhurbaşkanısın. 

Başında bulunduğun Fransa’da,  demokrasiden eser bırakmadın, insan hak ve özgürlükleri ayaklar altında. İki kişi bir araya gelip bir bildiri okumak istese,  hemen polisler gelip enselerinden tutarak, gözaltına alıyorlar. 

Fransa'da basın özgürlüğünü yok ettin, basının %98'ini satın alarak yandaş yaptığınız yetmiyormuş gibi, geriye kalan üç beş özgür ve muhalif basını da susturmak için cezalar kestirtiyor ve ekranlarını kararttırıyorsun. 

İzliyoruz, Fransa Parlamentosu,  işlevsiz kalmış, Fransız milletvekilleri, senin emir ve talimatınla parmak kaldırıp indiriyor, iki dudağından çıkan emir ve talimatlar,  bir günde yasa haline geliyor. 

Ey MACRON;  daha bitmedi, dur hele, yargının bağımsızlığını ve tarafsızlığını da yok ettin, yargıyı da yandaşlaştırdın, emrin altına aldın, yargı karar vermeden önce senin işaretini bekliyor. 

Fransa'da laiklikten eser bırakmadın, medeni hukuku yok edip, onun yerine Kilise hukukunu ikame ettin. 

Fransız halkının yaşam tarzlarına müdahale ve dayatmalarda bulunuyorsun.  

Ey MACRON, laik eğitim bırakmadın Fransa'da, tüm eğitimi din eksenli hale getirdin. 

Fransa’nın iç ve dış politikasını;  kimlik, din ve mezhep eksenli hale getirdin. Vazgeç  artık kimlik, din ve mezhep odaklı siyaset yapmaktan. Bu,  ne sana,  ne de ülken Fransa'ya,  asla bir yarar sağlamayacaktır. 

Ey MACRON;  senin,  Fransa’nın ulusal çıkarlarını bir kenara bırakarak, kendi kişisel siyasi yararlarını ve koltuğunu koruma amaçlı iç ve dış politikandan, Hristiyan Dünyasını arkana alarak, tüm Hristiyanlara lider olma gibi ütopik sevdandan vazgeç artık, bu amaç ve sevdanın,  sana ve ülkene yarar sağlamayacağını anla artık. 

Ey MACRON; senin ekonomin de batık, Merkez Bankanda döviz rezervin kalmamış eksilere düşmüş, paran sürekli değer kaybediyor, yatırımların durmuş, üretimin yok, ülkenin tüm paralarını, üretmeyen betona yatırmışsın, birkaç yandaş iş adamın zengin olmuş, sanayin olmadığı gibi, tarımı da yok etmişsin, köylüne ve çiftçine mazot desteği dahi yapamıyorsun, yasalara göre milli gelirden çiftçilere yapman gereken parasal desteği bile yapamıyorsun, tahıl ürünlerinden alınan gümrük vergisini sıfırlayarak,  çiftçinin ayağına kurşun sıkıyorsun. 

Ey MACRON; Fransa’da her gün işsizlik diz boyu artıyor, Fransa halkına çalışmaları için yeni iş alanları açamadığın gibi, iş sahibi olanlar dahi,  işlerini kaybeder hale geldiler. 

Dış ticaret açığın ve iç ve dış borçların sürekli artıyor, bir düşünsene ekonomik bağımsızlığın kalmamış, en başta Türkiye olmak üzere,  dış ülkelere ekonomik olarak muhtaçsın, tarım ürünlerini dahi dışarıdan almak zorunda kalmışsın, 

İhracatının büyük bölümü, en başta otomotiv olmak üzere, ülkendeki yabancı sanayi yatırımlarının ürettiği dışa bağımlı mallar olduğu halde, Türkiye'nin yatırımı ile kurulan Fransa’daki sanayi kuruluşlarının varlığını, orada çalıştırdığın Fransız işçilerinin işsiz kalacaklarını düşünmeden, ihracatının ve döviz gelirlerinin azalacağını hiç düşünmeden, senin sanayiine, istihdamına, ihracatına güç veren Türkiye'nin ürettiği mallara boykot ilan edip, Türk Mallarını alıp kullanmayın diyebiliyorsun, 

Ey MACRON;  ülken Fransa'ya zarar veriyorsun.   

Laikliği sevmelisin ve desteklemelisin. Cemaat ve tarikatları Fransa Halkının vergilerinden oluşan Fransa hazinesinden besleme, cemaat ve tarikatları devlet kadrolarına doldurma sevdandan vazgeçmelisin, 

Ey MACRON;  artık din simsarlığını,  din üzerinden politika yapmayı bırakmalısın. 

Ey MACRON; dua et ki; ERDOĞAN gibi bir gerçek dostun var. 

Ürettiği mallarına boykot ilan ettiğin Türkiye'nin partili Cumhurbaşkanı ERDOĞAN; lütfetti ve sana bir hatırlatma yaparak, ruh halini bir doktora göstermeni tavsiye etti. Ona teşekkür etmelisin!

Ey MACRON;  daha ne istiyorsun, partili cumhurbaşkanının sana sağlık uyarısı ve yardımı yaptığı, ruh sağlığınla dahi ilgilendiği Türkiye'den ve ERDOĞAN'dan özür dilemelisin! 

Güner Yiğitbaşı

27/10/2020

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget