Şirket değil devlet yönetiyorsunuz dikkat!...

Arkadaş, babanızın malı olan bir aile şirketi yönetmiyorsunuz, ATATÜRK tarafından kurulan, değerli diplomatları, kuralları ve gelenekleri olan saygın, T.C. Devletini

Şirket değil devlet yönetiyorsunuz dikkat!...
Arkadaş, babanızın malı olan bir aile şirketi yönetmiyorsunuz, ATATÜRK tarafından kurulan, değerli diplomatları, kuralları ve gelenekleri olan saygın, T.C. Devletini yönetiyorsunuz.
Tüm olumsuz koşullara, Trump'un ülkemizi aşağılayan demeç ve mektuplarına, ülkemizin yararına hiçbir olumlu sonuç doğurmayacağını bilmenize rağmen, ABD ziyaretine çıkmanız bir yana, bu ziyarete başlarken Avrupa Birliğine rest anlamına gelen o demecinize ne demeli?
AB için diyorsunuz ki; “Şu anda sizinle müzakere masasında olmak bizi bağlamaz. Bu müzakereler bir anda bitebilir.” oh ne güzel, sanki AB'ye girmek için yalvaran biz değildik.
AKP Genel Başkanı ERDOĞAN; yasaklı olduğunuz için milletvekili dahi seçilemediğiniz ilk iktidar günlerinizde, AB'ye girmek ve  müzakereleri başlatmak için, Avrupa Birliği ülkelerine sık sık mekik ziyaretleri yapan siz değil miydiniz?
Şimdi, AB'ye rest çekerek; “Şu anda sizinle müzakere masasında olmak bizi bağlamaz. Bu müzakereler bir anda bitebilir.” tehdidinde bulunuyorsunuz. Maalesef, doğru söylemek gerekirse, AB'ye daha ziyade muhtaç olan ülke biziz, Sayın ERDOĞAN.
Sizin AB'ye girme isteğinizin bir takiye olduğu, çok çekindiğiniz askeri vesayeti kaldırabilmenin, askeri pasif hale getirmenin yolunun Avrupa Birliği üyeliğinden, müzakerelerin başlatılmasından geçtiğini çok iyi biliyordunuz, AB tarafından istenen reformlar ve FETÖ ortaklığınız, FETÖ kumpas davaları sonucunda, askeri güçsüz ve itibarsız kılarak, askeri vesayetten kurtulma başarısını gösterdiniz ve artık AB ile işiniz bitmiş olabilir.
Ama, siz babanızın aile şirketini yönetmiyorsunuz, AB üyeliği ve müzakerelerin devamı, sizin şahsi yararlarınıza uymasa da, ülkenin yararına olan bu müzakereleri, kişisel tercihleriniz, hırslarınız ve öfkeleriniz uğruna tek başınıza sonlandıramazsınız. Böyle, tehdit içeren bir demeci ayak üstü veremezsiniz.
Kötü yönetiminizle, babanızın malı olan şirketinizi batırıp iflasa sürükleyebilirsiniz, kıyısından köşesinden ülke ekonomisi de zarar görse, şirketinizin iflasından en çok siz zarar görürsünüz.
Fakat, AB'ye yönelik olarak sarf ettiğiniz söz, ülkenin yararları için çok sakıncalı bir söz olup; “Şu anda sizinle müzakere masasında olmak bizi bağlamaz” sözünüzden esinlenerek, biz de size diyoruz ki; Sayın ERDOĞAN,siz bugün varsınız, yarın yoksunuz. Geçici olan sizin, AB'ye yönelik bu sözünüz de; kalıcı olan Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve Türk Milletini asla bağlamaz.

Güner Yiğitbaşı

13/11/2019
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget