Muharrem İnce

Muharrem İNCE; gizlice saraya çıkarak ERDOĞAN ile görüşen CHP'li iddiasıyla yine gündeme oturan bir isim. Muharrem İNCE'nin ismi geçse de; görüşmenin yapılıp yapılmadığı

Muharrem İnce
Muharrem İNCE; gizlice saraya çıkarak ERDOĞAN ile görüşen CHP'li iddiasıyla yine gündeme oturan bir isim.
Rahmi TURAN'ın  açıklamasına göre, saraya gizlice giderek EDOĞAN ile görüşen CHP'li Muharrem İNCE.
Muharrem İNCE'nin ismi geçse de; görüşmenin yapılıp yapılmadığı ve isim, henüz netlik kazanmış değildir.
Amaç bellidir, şimdi birileri bize kızacak ama, CHP yerel seçimlerde başarı göstermiş ve yükselen yıldız ve ERDOĞAN'ın korkulu rüyası olmuştur. ERDOĞAN'ın KILIÇDAROĞLU allerjisi de bundan kaynaklıdır.
KILIÇDAROĞLU, yerel seçimlerdeki performansıyla, kötülerin iyisi olduğunu göstermiştir. Tüm hatalarına rağmen, ülkenin koşullarına, seçmen profiline göre başarısız sayılamaz, canla başla çalışmaktadır. HDP'ye biraz uzak durması doğal karşılanmalıdır, AKP ve liderinin şerrinden haklı olarak korkmaktadır, neticede her şey seçmenin  beklentilerine göre şekillenmektedir, seçmen kitlesinin çoğunluğu HDP'yi PKK ile bir tutmakta ve HDP'ye yakınlaşan partileri cezalandırmak için hazır beklemektedir. ERDOĞAN da, CHP'yi yıpratmaya ve seçmenin gözünden düşürmeye yönelik politikasını, teröre yardım etmek suçlamasına endekslemiş ve fırsat kollamaktadır.
Şunu söylemek istiyoruz, halkımız ve CHP'li büyük seçmen kitlesi KILIÇDAROĞLU'ndan çok şey bekliyorsa da, ülkenin gerçeklerini göz ardı etmemelidirler.
Bugünkü koşullara göre, KILIÇDAROĞLU çok başarılı değilse de, başarısız da sayılamaz.
Bu nedenle, Muharrem İNCE'nin; CHP Genel Başkanı seçilmesinin önüne geçmek için kendisine kumpas kurulduğuna ilişkin, CHP genel merkezini ve KILIÇDAROĞLU'nu suçlamaya yönelik beyanları, haklı ve  inandırıcı değildir.
İNCE; aday olsa da, yine kaybetmeye mahkumdur.
Zira, İNCE cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, seçim gecesi çok kötü performans sergilemiş ve belki de, ikinci turu ve cumhurbaşkanlığı seçimini bu nedenle kaybetmiştir, söz verdiği halde seçim gecesi  ortalıkta gözükmemiş, seçmenlerine bir açıklama dahi yapma cesaretini ve nezaketini gösterememiştir. Seçimi, kendi elleriyle ERDOĞAN'a hediye etmiştir, adam kazandı demekle yetinmiştir.
Son yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı İMAMOĞLU'nun gösterdiği performans, seçim gecesi yaptığı açıklamalar, oylarına sahip çıkışı karşısında; İNCE'nin cumhurbaşkanlığı seçiminde, oyların sayıldığı gece gösterdiği başarısızlık daha iyi ortaya çıkmış, İNCE CHP'deki şansını, İMAMOĞLU'na kaptırmıştır. Yüz kere de genel başkanlık seçimine girse, asla kazanamayacaktır, prestiji bu kadar düşen bir İNCE'ye genel merkezin ve KILIÇDAROĞLU'nun kumpas kurmasına gerek yoktur.
Bu nedenle, İNCE'nin;kendisine yönelik kumpas kurulduğuna ilişkin iddia ve suçlaması, haksız ve  çok komiktir.
İNCE; partisini ve kendisinin itibarını düşünüyorsa, susmalı ve daha fazla konuşmamalıdır. CHP'nin veliaht lideri, çok büyük hatalar yapmazsa, İMAMOĞLU'dur, KILIÇDAROĞLU'nun da aklında olan, kendisinden sonraki veliaht'ın, İMAMOĞLU olduğunu zannediyoruz.
Bu vesileyle, çalışan ve çalışmayan tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor şükranlarımızı arz ediyoruz.

Güner Yiğitbaşı

2/11/2019
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget