Atatürk'ün Ölümsüzleştiğinin 81 Nci Yıl Dönümü

(10.Kasım.2019) dosta ve iç ve dış düşmanlara ve vatan hainlerine karşı, şükran duygularımızla, 81. DOĞUM (YAŞ) GÜNÜ coşkuyla anıp kutlayacağız ve bağrımıza basacağız.

Atatürk'ün Ölümsüzleştiğinin 81 Nci Yıl Dönümü
Her fani gibi, Mustafa Kemal ATATÜRK de; 1881 yılında Selanik’te doğarak bu fani dünyaya adımını atmış ve  Osmanlı Devletinin, 1914-1918 yılları arasında cereyan eden Birinci Dünya Savaşı sonunda, en başta başkent İstanbul olmak üzere, emperyalist devletler tarafından işgal edilip paylaşılması üzerine başlattığı kurtuluş mücadelesini kazanarak, çöken Osmanlı Devletinin küllerinden, bugünkü, modern, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetini kurup, bugüne ulaşmamızı sağlamış, din, eğitim, hukuk, kılık kıyafet, ekonomi ve sosyal alanda gerekli devrimleri yaptıktan sonra, kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyetini, yarının büyükleri ve idarecileri olacak olan Türk Gençliğine emanet ederek, 10.Kasım.1938 tarihinde saat 09.05 de bedenen aramızdan ayrılmıştır.
ATATÜRK için, bilerek ölmüş demiyor ve sadece aramızdan ayrılmıştır diyoruz.
Zira, Sevgili ATATÜRK'ümüz; ölmemiş, her fani gibi, sadece bedenen bu fani dünyadan göçüp gitmiş olup, taht kurmuş olduğu Türk Milletinin gönlünde ve kalbinde, eserleri, ilkeleri, devrimleri ve tüm benliğiyle yaşamaya devam etmektedir. Dünya yerinde durdukça da, yaşamaya devam edecektir.
Bu nedenle, biz, 10 Kasım günlerinin, ATATÜRK'ün ölüm yıl dönümü olarak anılmasını kabul etmiyoruz.
Bize göre, 10.Kasım.1938 tarihi, ATATÜRK'ün ölüm tarihi değildir.10.Kasım.1938 Sevgili ATATÜRK'ün, fanilikten çıkarak, Türk Milleti için, gerçek anlamda ölümsüzleştiği ve Türk Milletinin kalbinde ve gönlünde yeniden doğduğu gündür.
Bu nedenle, Sevgili ATATÜRK'ümüz; gençliğe hitabesinde öngördüğü gibi, bazı harici ve dahili bedhahlar ve karşı devrimciler tarafından, unutturulmaya, yaptığı devrimler ve ilkeleri ortadan kaldırılmaya çalışılsa da; onlara inat, Sevgili ATATÜRK'ümüzü; her zaman olduğu gibi, yarın (10.Kasım.2019) dosta ve iç ve dış düşmanlara ve vatan hainlerine karşı, şükran duygularımızla, 81. DOĞUM (YAŞ) GÜNÜ coşkuyla anıp kutlayacağız ve bağrımıza basacağız.
Bu ülkede yönetime gelip, Sevgili ATATÜRK'ün kurduğu devletten nemalanan, rüyalarında görseler asla inanamayacakları şekilde onurlanan, onun koltuğunda oturarak, sözüm ona Türk Milletinin birliğini ve Türkiye Cumhuriyeti Devletini temsil ettiğini iddia eden, bağımsız Merkez Bankası Başkanını, görev süresi dolmadan görevden alarak, yerine atadığı başkana emir vererek, faizleri tek başına istediği seviyeye kadar indirebilen, yasma, yürütme ve yargının kontrolünü elinde tutan, ülkemizin tek yetkilisi ve tek adamı olan zat; emrindeki,  ATATÜRK'ün kurduğu Diyanetin başındaki haine emir vererek, cuma hutbesinde, bu ülkenin kurucusu, kendisini Allah'a borçlu olduğumuz, onun dışındaki her şeyi de millet olarak kendisine borçlu olduğumuz ATATÜRK'ün adını andırıp, dua yaptıramıyorsa, Diyanet İşleri Başkanının bu hainliğine, aymazlığına ve insanlık dışı nankörlüğüne ve vicdansızlığına karşı suskun kalarak, onu derhal görevden almayarak bu hainliğe ortak olabiliyorsa,10.Kasım günü Anıtkabir’e giderek, ATATÜRK'ün mozolesine çiçek koyup özel deftere sahte ve gayri samimi bağlılık mesajı yazmasını ve imzalamasını istemiyoruz. Adımız gibi biliyoruz ki;10.Kasım günü özel defteri imzalayacak ve ATATÜRK'e sahte bağlılık ve sevgi mesajları yazacak olan bu zat;yine, çok değer verdiği, haksız olarak ikinci kurtuluş savaşı ilan ettiği 15.Temmuz ayaklanmasından kendisine nema çıkaracak ibareleri de, kel alaka bu mesajına ilave etmekten çekinmeyecektir.
Bir ülkenin itibarı; lüks ve şaşaalı 1150 odalı saraylarla, yazdığı mektupla, Türk Milletini ve Cumhurbaşkanlığı makamını aşağılayan ABD Başkanına cevap dahi veremediği gibi, üstüne üstlük, bir sömürge valisi gibi ayağına gidip görüşmekle değil, tüm Dünya milletlerinin saygı duydukları, emperyalizme karşı mücadelede kendilerine örnek aldıkları, büstlerini diktirdikleri, adına kitaplar yazdıkları, ATATÜRK gibi, ülkenin kurtarıcısı ve devletimizin kurucusu Dünya lideri ve bir daha dünyaya gelmesi imkansız değerine sahip çıkarak, ona hak ettiği saygıyı göstermekle korunur.
Buradan ilan ediyoruz, ATATÜRK'ü anmak ve ona hak ettiği değeri vermek ve bunu eylem ve söylemleriyle göstermek; bu ülkenin Cumhurbaşkanından, en sade vatandaşına kadar herkesin vicdan ve insanlık borcudur,
Diyanet işleri Başkanı olan  bu aymaz ve nankör adamı, en kısa sürede görevden almayacak bir yönetim, bu hainliğin asli suç ortağı olacaktır.
Kimse, aman efendim Cumhurbaşkanına hakaret ediyorsun demeye kalkmasın, ben süre veriyorum ve şartlı beyanda bulunuyorum. Hodri meydan, en kısa sürede bu haini görevden alın ve siz de suç ortağı olmaktan kurtulunuz. Bu sözlerimizle, Cumhurbaşkanının makamına hakaret amacı taşımadığımız gibi, bilakis; ATATÜRK'ün şahsında, o makam  ve koltuğun onuruna ve şerefine sahip çıkmayı amaçlıyoruz.
Teşekkürler, çok yaşa Sevgili ATATÜRK, iyi ki doğdun ve iyi ki varsın, Türk Milleti ve Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte ilelebet yaşayacaksın, nice yıllara ve nice 10.Kasım doğum günlerine, sana sonsuz sevgi ve şükranlarımızı sunuyoruz.
Sevgili ATATÜRK; senin söylediğin gibi, NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.

Güner Yiğitbaşı

09.Kasım.2019
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget