Dört Dörtlük Bir Kumpas

Kumpası hazırlayanlar, derslerine çok iyi çalışmışlar ve dört dörtlük bir kumpası uygulamaya koymuşlardır, kendilerini kutluyoruz! Kişileri çok güzel analiz etmişler.

Dört Dörtlük Bir Kumpas
Saraya çıkarak ERDOĞAN ile gizli bir görüşme yapan ve kendisine CHP Genel Başkanlığı önerilen ve yardım sözü verilen  bir CHP'li iddiasının, tamamen gerçek dışı, çok güzel planlanan, CHP'yi karıştırmaya ve yıpratmaya yönelik, ahlak dışı, alçak bir kumpas olduğu, artık iyice netlik kazanmıştır.
Bu kumpası hazırlayarak uygulamaya koyan kim ya da kimlerdir, isim vererek birilerini suçlamak etik olmadığı için, kumpası şu veya şunlar planlayıp uygulamışlardır diyemiyoruz.
Ancak, bu kumpasın CHP'ye ve genel başkanı KILIÇDAROĞLU'na hiçbir faydasının olmadığı, bilakis zarar vereceği kesin olduğu için, kumpasın CHP içinden planlanmadığını, kesinlikle söyleyebiliriz.
Kumpas; gerçekten çok güzel planlanmış olup, iddianın kamuoyuna duyurulduğu gazetenin ve yazarının seçimi de çok güzel, yerinde ve inandırıcıdır. Zira, Kumpas haberin yer aldığı SÖZCÜ Gazetesi ve başyazarı saygındırlar.
Kumpasın muhatabı ve  baş aktörü Muharrem İNCE'nin seçimi; pek inandırıcı olmasa da, böyle bir iddia ve suçlanma üzerine; İNCE'nin, anında vereceği ağır ve şiddetli sert tepki, bu tepki ile CHP üst yönetimini ağır şekilde suçlayarak, dolayısıyla  CHP'ye de  kurumsal olarak vereceği zarar dikkate alındığında, harika bir seçim olduğu anlaşılmaktadır.
Nitekim, İNCE'nin köyünde yaptığı basın toplantısında hazır bulunan havuz medyasına yaptığı zehir zemberek CHP'yi suçlayan ve CHP'nin içinde bir çetenin var olduğunu beyan eden açıklamaları; kumpasçıların, aktör seçiminde ne kadar başarılı olduklarını gözler önüne sermiştir.
Evet kumpas, amaçlandığı gibi, KILIÇDAROĞLU'nu ve CHP'yi yıpratan etkisine, kamuoyunda çıkardığı sese bakıldığında, çok başarılıdır.
Kumpası hazırlayanlar, derslerine çok iyi çalışmışlar ve dört dörtlük bir kumpası uygulamaya koymuşlardır, kendilerini kutluyoruz!
Kişileri çok güzel analiz etmişler. Muharrem İNCE'yi çok iyi tanıdıkları ve analiz ettikleri belli oluyor. Haksızlıklar karşısında sözünü esirgemeyen aniden tepki verip kızan ve parlayan sabırsız kişiliğini, sivri dilini, özgüvenini  iyi değerlendirmişler.
KILIÇDAROĞLU'na gelince; aslında önümüzdeki kurultay onun için çok kolay geçecek, genel başkanlık seçimini zorlanmadan kolaylıkla kazanacaktır, Muharrem İNCE'nin hiç şansı yoktur. Buna rağmen kumpasçıların İNCE ile KILIÇDAROĞLU'nu karşı karşıya getirmeleri, inandırıcılığının olmaması nedeniyle, başarılarına gölge düşürüyorsa da, İNCE'nin sert çıkışlarıyla KILIÇDAROĞLU'na ve CHP'ye vereceği zarar düşünülmüş olmalı.
Kumpasçılar; KILIÇDAROĞLU'nu da çok iyi analiz etmişler, onun saray alerjisini, Saray’a olan güvensizliğini, kendisine ve partisine zarar vermek adına, saray'dan her türden kötülüğün ve kumpasın yapılabileceğine olan kesin inancını, çok iyi değerlendirmişlerdir.
Kumpasçılar; şundan çok emin olarak yola çıkmışlar. ”Bir CHP'li, gece yarısı gizlice saray'a çıkarak ERDOĞAN ile gizli bir görüşme yaptı ve CHP Genel Başkanlığına seçilmesi için sarayın desteğini alarak saraydan ayrıldı” şeklindeki gerçek dışı bir haberle bir kumpas hazırlar ve bunu ülkenin saygın bir gazetesinde ve saygın bir yazarı vasıtasıyla kamuoyuna servis edersek, KILIÇDAROĞLU; bu saray alerjisi ve saraya olan güvensizliği nedeniyle, bu kumpasa kolaylıkla inanır ve bu kumpası iyi yönetemez, İNCE'nin sert çıkışlarının da  eşliğinde CHP'yi yıpratırız.
Bize göre olay budur.
Nitekim KILIÇDAROĞLU; FOX TV. deki Çalar Saat programında söyledikleriyle, aslında kesin bilgiler edinmediği, elinde hiçbir kanıt olmadığı halde, büyük bir hata işleyerek, olayı doğrulamış ve isim veremeyeceğini söyleyerek, sanki bir isim biliyor da o an için gizliyormuş görüntüsü yaratmış olup, adeta gerçek dışı kumpas haberin içini, kendi elleriyle doldurmuş, kumpasçılara hizmet etmiştir.
Sonuç olarak, KILIÇDAROĞLU da, bu konuda kanıta dayalı kesin hiçbir bilgisi olmadığı halde; esiri olduğu saray alerjisinin ve Saray’a olan güvensizliğinin kurbanı olmuştur.
Kumpası düzenleyenler; AKP ve saray üst yönetimidir diyemeyiz, elimizde böyle bir kanıt yok. Ancak, bu kumpasın, AKP ve Saray'a yaranmak için birileri tarafından planlanarak yapıldığı ve amacının da CHP'yi ve KILIÇDAROĞLU'nu yıpratmaya yönelik olduğu, kesin bir gerçektir.

Güner Yiğitbaşı

26/11/2019
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget