Suriyeli sorunumuz hayırlı olsun!...

Suriyeli sorunumuz hayırlı olsun!...
Başarısız iktidarlar yüzünden bu ülke hiçbir dönemde sorunsuz kalmadı, ülkemizin insanları hiç hak etmedikleri sorunlarla boğuşmaktan bıktı usandı artık.

Bugün televizyonda görüntülü olarak haberlerde izledim, Suriyeli büyük bir insan kalabalığı dün gece Taksim Meydanına çıkmışlar ve Suriye Bayrağı açarak yeni yıl kutlaması yapıyorlar, yapsınlar bir diyeceğimiz yok ama, bu ülkede misafir olduklarını unutmuşlar ve hiç alakası olmadığı halde bir de Suriye Bayrağı açmışlar ve Taksim Meydanına dikmişler adeta.

Bu sırada Taksim Meydanında hiçbir Türk Vatandaşı yok, adeta Suriyelilere terk edilmiş, zannederseniz ki, Şam da yılbaşı kutlaması yapıyorlar.

Bizim yöneticilerimiz Şam'a girip Cuma namazı kılamadılar ama, Suriyeliler İstanbul Taksim Meydanına girip işgal ettiler ve Suriye Bayrağı açtılar.

Ülkemizin bir Kürt sorunu vardı, o da yetmezmiş gibi şimdi bir de Suriyeli sorunu ile baş başa kaldık.

Türk halkının; bu ülkenin has vatandaşı ve eşit sahibi, bu ülkeyi birlikte düşmanlardan temizleyen Türkiye Cumhuriyetinin asli kurucu ortağı olan Kürt etnik kökenli vatandaşlarımızla hiçbir temel sorunu olmamıştır ve onca kışkırtmalara rağmen kardeşçe barış içinde yaşamaktadırlar.

Ancak, Taksim Meydanındaki görüntülere bakınca, bu ülkede hiçbir emeği ve hakkı bulunmayan Suriyeli işgalcilerin, çok yakın tarihlerde, Türk halkının başına büyük sorunlar açacağı gün gibi aşikar.

Güner Yiğitbaşı

01/01/2019
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget