Nehirleri tersine akıtamazsınız!...

Nehirleri tersine akıtamazsınız!...
En başta ana muhalefet partisi CHP olmak üzere, tüm muhalefet partilerine sesleniyoruz.
Hiç boşuna çaba sarf etmeyiniz, yerel seçimlerin sonuçları bellidir.
İktidardaki AKP, iktidar olmaktan kaynaklı devletin tüm parasal ve yasal yetki ve imkanlarından azami derecede yararlanarak kendi lehine yarattığı eşit olmayan koşullarda yapılacak olan önümüzdeki yerel seçimleri de açık ara kazanacaktır. Bu sonucu bilmek ve tahmin etmek asla kehanet değildir.
Azgın bir Nehir’in akış gücüne karşı koyarak, onu tersine akıtmayı başaran hiçbir karşı güç, bugüne kadar görülmemiştir.
İktidardaki AKP, devleti ele geçirmiş ve devletle bütünleşerek bir devlet partisine dönüşmüştür.
AKP yöneticileri, anayasayı her gün sürekli ihlal etmekte ve ihlal ettikleri uygulamadıkları anayasada yer alan, yargı önünde hesap vermeyi kendileri için adeta imkansız kılan hükümlerden yararlanarak, kendilerinden anayasayı ihlal etmeleri nedeniyle hesap sorulamamasına karşılık, Cumhurbaşkanına hakaret ettikleri iddia ve suçlamasıyla, muhalif olan insanlardan sürekli hesap sormaktadırlar.
Basın susturulmuş, esasen çoğu da ele geçirilmiş, halkımızın paralarıyla çalışan devlet televizyonu TRT, iktidarın sesi olmuş, devletin hazinesi, örtülü ve örtüsüz tüm ödenekleri, seçim propagandası olarak seçmenlere oy karşılığında sunulmakta, devletin kesesinden AKP'nin seçim propagandası yapılmaktadır.
Partili Cumhurbaşkanı; YSK nın aldığı kararla, seçim yasaklarının dışında bırakılmış, aynı zamanda iktidar partisi AKP'nin Genel Başkanı olan Cumhurbaşkanı, anayasaya göre yaptığı tarafsızlık yeminini hiçe sayıp, muhalefet partilerini haksız ve ağır  bir şekilde eleştirip suçlayarak, dolu dizgin seçim propagandası yapmaktadır.
Çıkarılan bir yasa ile seçimlerin tarafsız ve güvenli, eşit koşullarda yapılmasının garantörü olması gereken Yüksek Seçim Kurulu üyelerinin görev süreleri, dereyi geçerken at değiştirilmez gerekçesiyle uzatılmış ve YSK'nın AKP'den yana taraflı olan yapısı muhafaza edilmek suretiyle, YSK desteği de sağlanmıştır.
Meclis Başkanı, İstanbul’u AKP Belediye Başkanı adayı yapılmış ve görevinden istifa etmemesi sağlanarak, Meclis Başkanlığı gücü ve imkanları da, İstanbul seçimlerinde AKP'nin emrine tahsis edilmiştir.
Bu koşullarda seçimlere girmeyi göze alabilen muhalefete, Allah önce akıl ve fikir daha sonra da kolaylıklar versin.
Biz, bu eşit olmayan koşullarda asla kazanamayacağını bilmemize rağmen, yine de  sandığa gidip oyumuzu CHP'ye vereceğiz, sadece vatandaşlık görevimizi yerine getirmek adına.

Güner Yiğitbaşı

07/01/2019
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget