Fırat'ın Doğusu - Güner Yiğitbaşı

Fırat'ın Doğusu - Güner Yiğitbaşı
Sayın Cumhurbaşkanımızdan bekliyoruz.
Fırat'ın doğusunu, PKK,PYD/YPG  bölücü silahlı terör örgütünden temizleyeceğine dair, Türk Milletine söz vermişti.
Bir gece ansızın teröristlerin tepesine çökeceğiz ve hak ettikleri dersi vereceğiz sözüne inanarak ve güvenerek, büyük zafer için gün ve hatta saatleri sayıyorduk.
Millet olarak çok gururluyduk. İnanmış ve güvenmiştik gerçekten.
Biliyorduk ki; Türk Milleti ve bu milleti yönetenler, ülkenin güvenliği için, verdikleri sözü tutar, ”Yurtta Sulh Cihanda Sulh” ilkesine saygılı olmalarına rağmen, ülkesinin sınır güvenliği ve bekası için gerekli ise, nihai ve  kalıcı bir sulh için, gözünü kırpmadan silahlı gücünü devreye sokmaktan da çekinmez savaşır ve korkmaz. Tıpkı,1974 de rahmetli ECEVİT ve ERBAKAN'ın, yetersiz imkanlara rağmen, deniz aşırı harekatı gözlerini kırpmadan gerçekleştirdikleri, Kıbrıs'a çıktıkları ve Türk Milletinin gururu oldukları gibi.
AKP iktidarının başı ve aynı zamanda Cumhurbaşkanı olan Sayın ERDOĞAN; meydanlardan, sık sık, bir gece ansızın Fırat'ın doğusundaki bölücü teröristlerin tepsine ineceğiz, hak ettikleri dersi vererek Kuzey Suriye'yi bölücü örgütten silip atacağız, ülkemizin güvenliğini sağlayacağız nutukları atıyordu.
Koşullar da çok iyiydi, tam bu esnada ABD Başkanı Trump da, ERDOĞAN'a adeta destek çıkarak, Fırat'ın doğusundan Suriye'den çekileceğiz diye bir açıklama yapmıştı.
Tamam dedik.
Sayın Cumhurbaşkanımızın; çok açık ve kesin konuşmasına bakarak, demek ki bir bildiği varmış, bizim haberimiz olmadan, ABD yönetimi ve başkanı Trump ile gizlice müzakereler yapmış ve ABD başkanı Trump'a sert çıkarak, ”Ya askerlerinizi Suriye'den çekersiniz ve YPG'yi korumaktan vaz geçersiniz, ya da bizim askeri harekatımızın sonuçlarına katlanırsınız, sizi Dünya'ya rezil ederiz, sizinle de savaşır ve sizi de Suriye'den söküp atarız” deyip rest çektiğini ve bu restinde de başarılı olduğunu düşünmeye başlayarak, çok sevinmiştik, hatta ben dahi, Sayın ERDOĞAN'ın bu gizli diplomasi başarısı nedeniyle, önümüzdeki yerel seçimlerde AKP'ye oy vermeyi düşünmeye başlamıştım.
Ama, bekleyişlerimizin arkası gelmedi bir türlü, Trump ve ABD yönetimi, Suriye'den hemen çıkmayacağız, Kürtleri korumaya devam edeceğiz, Türkiye bu koşullarda askeri harekat yapmasın diye açıklamalar yapıp kıvırmaya başlayınca, anladık ki; ABD ve Trump ile yapılmış ve başarılı sonuçlar elde edilmiş, ABD'nin koşulsuz olarak Suriye'den çıkmasını sağlayan gizli bir diplomatik müzakere yapılmamış.
Yine de biz Sayın Cumhurbaşkanı'nın Türk Ulusuna verdiği sözü en kısa zamanda yerine getireceğine ilişkin umudumuzu muhafaza ediyoruz.
Bir elimizde Türk Bayrağı, diğer elimizde AKP'ye atacağımız oy bekliyoruz!

08/01/2019
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget