Suçlu kim? - Güner Yiğitbaşı

Suçlu kim? - Güner Yiğitbaşı
Ülkenin kuru soğanı dahi ithal eder duruma düşürülmesinin, tarımın yok edilmesinin, cari açığın, döviz sıkıntısının, işsizliğin, pahalılığın, yoksulluğun, ekonomik krizin gerçek suçluları kim ya da kimlerdir?
Lütfen, suçlu siyasi iktidardır demeyiniz.
Bize göre, gerçek suçlular:
17 senedir ülkeyi tek başlarına istedikleri gibi yöneten, daha doğrusu bir türlü yönetemeyen ülke sorunlarına çözümler getiremediği gibi, ülkemiz için Suriye sorunu gibi yapay sorunlar yaratan siyasal iktidara karşı kullanabileceği demokratik oy silahını bir türlü kullanamayan;
Asgari ücretle yoksul bir şekilde çalışmak zorunda kalan emekçilerdir.
Her sene maaşlarına zam bekleyen ama hak ettikleri zamları elde edemeyen, yoksulluk içinde sürünen ve buna rağmen, ısrarla siyasal iktidara destek olmaya devam eden emeklilerdir.
Ağır vergi yüklerine, dövizdeki dalgalanmalara rağmen, ülke ekonomisine katkı sunmaya gayret eden bazı iş adamlarımız ve ihracatçılarımız dır.
Mazot, ilaç ve sulama masraflarını dahi karşılayacak gelir elde edemeyen, ürettiği ürünleri yok pahasına satmak veya tarlada bırakmak zorunda kalan çiftçilerdir.
İş bulabilmek için, kapı kapı dolaşan, bir kısmı da iş aramaktan vazgeçerek kahve köşelerinde vakit geçirmek zorunda kalan işsizler ordusudur.
Ağır vasıtalı vergilere ve buna bağlı hayat pahalılığına ses çıkaramayanlardır.
Yap işlet devret yoluyla yapılan köprü otoyol gibi yatırımlardan yararlanmadığı halde, bunlar için yapımcı şirketlere verilen kar garantilerini kesesinden ödemek zorunda kalmalarına rağmen seslerini çıkaramayanlardır.
Başarısız siyasal iktidarı sandıkta demokratik yolla iş başından uzaklaştırmak için tek ölçü olması gereken, ”bu iktidar gerçekten başarılı mıdır, görevde tutulmalı mıdır, yoksa iş başından uzaklaştırılmalı mıdır, bundan daha kötüsü olabilir mi? ”sorusunu kendisine sorarak, kendi vicdanında vereceği cevaba göre, muhalefetteki kötünün en iyisi partiyi iş başına getirecek yerde, bu başarısızlığı 17 yıl da tescillenmiş iktidara karşı alternatif olacak bir partiyi seçebilme yeteneğinden yoksun, ön yargılı seçmenlerdir.
31 Mart seçimlerinde göreceğiz bakalım.

18/01/2019
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget