Mustafa’dan, Atatürk’e Giden Yol (7)

Kurtuluş Savaşının hangi koşullarda kazanıldığını incelemiş ve Atatürk sevdalısı olarak, 6 bölümden oluşan “MUSTAFA’DAN, ATATÜRK’E GİDEN YOL” yazı dizisini

Mustafa’dan, Atatürk’e Giden Yol (7)
Son Sözüm: Türk gençliğine,
Sevgili Türk gençliği,
Kurtarıcımız ve kurucumuz büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü okumuş, özümsemiş, Kurtuluş Savaşının hangi koşullarda kazanıldığını incelemiş ve Atatürk sevdalısı olarak, 6 bölümden oluşan “MUSTAFA’DAN, ATATÜRK’E GİDEN YOL” yazı dizisini hazırlarken, amaçlarımdan biride, büyük önderin Cumhuriyeti emanet ettiği sizlerin, yaklaşan ve geleceğinizi karartan tehlikeyi görmenizin uyarısını yapmaktı.
İçim sızlayarak diyorum ki, Türk gençlinin bir bölümü, aydın gelecekleri olan laik Cumhuriyete dönük tehlikenin farkında olmayışıdır.
Sizlere haksızlık yapmak istemiyorum. Gününü büyük bir kısmını sosyal medyada gezinerek, akıllı telefonlarda mesajlaşarak geçirenlerin yanında, aydın gelecekleri laik Cumhuriyete sahip çıkanlar, azımsanmayacak derecede çoktur.
Gönül istedi ki, büyük önderin sizlere seslenişinde söylediği gibi;
       “ Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyet’ini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.
       Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur.
       Bu temel senin, en kıymetli hazinendir.” görevini her türlü uğraşınızdan öne alarak yerine getirmek ve bu konuda hiçbir savsaklamaya yer vermeden tümünüzün üstünüze düşeni yapmak olmalıydı.
Bu görev, laik Cumhuriyeti korumak, ülkenin bölünmez bütünlüğüne, bağımsızlığına ve hukuk devletine sahip çıkmak, antiemperyalizme karşı durmanın bilinciyle ancak eksizsiz yerine getirilebilir.
Bunu başarmanın yolu da Cumhuriyet tarihini çok iyi bilmekten, Kurtuluş Savaşını en ince ayrıntısına kadar incelemekten, emperyalistlerin Anadolu’muzu paylaşım emellerini kavramaktan geçer.
Günümüzün teknolojisi sizlere bu bilgilere ulaşma olanaklarını altın tepside içinde sunmaktadır.
Önemli olan çok okumak, o teknolojiden en iyi şekilde yaralanmaktır.
Benim kuşağım, sizlerin sahip olduğu birçok olanaktan yoksun olmasına karşın, Cumhuriyet devrimlerinin aydınlığı ile yetişen bir kuşak olduğu için her türlü zorluğa göğüs gererek üstüne düşeni yapmanın onurunu yaşamaktadır.
Laik Cumhuriyet’e, büyük önder Atatürk’ün ilke ve devrimlerine atılan her çamur bizi içimizden yaralamakta ve bu yaşımızda bile, sizlerin aydın geleceğiniz için Cumhuriyet nöbeti tutmaya mecbur bırakmaktadır.
Artık bu nöbeti sizlere devretmek istiyoruz.
Görevinizi yaparken, başarıyı yakalamanın bir koşulu da, asla yasa dışı yollara başvurmadan yasal haklarınızı kullanmaktır.
Büyük önder size hitap ederken, Cumhuriyetin karşılaşacağı tehlikeleri bir bir anlatarak sözlerini şöyle bitirmektedir.
Yazıyı o sözlerle bitirmek istiyorum.
          “Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi, vazifen; Türk istiklâl ve cumhuriyetini kurtarmaktır!
        Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda, mevcuttur!”
Tüm gençliği sevgiyle kucaklıyor ve başarılar diliyorum.

07.03.2018
Gündüz AKGÜL 
Emekli Cumhuriyet Savcısı

Gündüz Akgül

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget