Cümbüş İttifakı - Güner Yiğitbaşı

Sadece kendi koltuğunu düşünen BAHÇELİ'nin; muhalefete layık gördüğü cümbüş ittifakının cümbüşçülüğüne kendisinin çok yakışacağını düşünüyoruz.

Cümbüş İttifakı - Güner Yiğitbaşı
Yurt dışına kaçarak siyasi iltica talebinde bulunan hainleri hepiniz çok iyi bilirsiniz. Bu hainler, kendi kıçlarını  kurtarabilmek için Türkiye Cumhuriyeti Devletini haksız bir şekilde suçlayarak iftira atarlar ve siyasi iltica talep ederler, Türkiye düşmanı bu devletler de, bundan yarar sağlamak, Türkiye Cumhuriyetini küçük düşürmek amacıyla bu iftiraları doğru kabul ederek, o hainlerle ittifak edip siyasi iltica taleplerini kabul ederler.

8.Nisan.2014 tarihinde yaptığı konuşmada AKP'yi ve ERDOĞAN'ı sert sözlerle eleştirerek, “Cumhurbaşkanlığına seçilecek şahsiyetin şaibeden uzak temiz sicile sahip olması şarttır, Türk Milleti kral seçmeyecek, sultan atamayacak, emir tayin etmeyecek, cumhuru temsil edecek, milli kimliğe saygı duyup benimseyecek, hakkında şaibe olmayan kişiye onay verecektir. Önce özerkliğe, arkasından Kuzey Kürdistan'a açık kapı bırakandan cumhurbaşkanı olmaz, Türkiye'yi birbirine düşürmeye çalışandan cumhurbaşkanı olmaz, bebek katili ile müzakere edenden, teröristlere kucak açandan cumhurbaşkanı olmaz, milleti 36'ya ayırmaya çalışandan ,twitter  kapatandan cumhurbaşkanı olmaz, adaletten kaçandan, rüşvetçilere kol kanat  gerenden cumhurbaşkanı olmaz, evdeki paralarını sıfırlarken haysiyeti sıfıra düşürenden cumhurbaşkanı olmaz, milliyetçiliği ayaklar altına alandan Türkiye Cumhurbaşkanı olmaz olmayacak. İki yanlıştan bir doğru çıkmaz, tekeden süt sağılmaz, balda tuz bulunmaz, suda ateş yanmaz, Recep Tayyip Erdoğan'dan da Cumhurbaşkanı olmaz” diyerek avazı çıktığı kadar bağıran BAHÇELİ, bu sözlerini yok sayarak, önceden savunduğu milliyetçiliği, Atatürk Cumhuriyetini arkadan vurma pahasına, kendi koltuğunu kurtarmak için AKP Cumhuriyetine iltica talebinde bulunmuş ve ERDOĞAN'a yönelik yukarıda tırnak içinde arşivlerden aldığımız zehir zemberek sözlerine rağmen bu iltica talebi kabul görmüş ve AKP ile BAHÇELİ, aralarında karşılıklı bir çıkar ittifakı kurmuşlar ve bu ittifakın adına da hiç hak etmediği halde cumhur ittifakı demişlerdir.

Bu ittifakın öbür tarafında bulunan ERDOĞAN da, zamanında BAHÇELİ'ye yönelik olarak ağıza alınmayacak ağır sözler söylemiştir.

Buna rağmen ERDOĞAN ile BAHÇELİ'nin; koltuk uğruna, birbirlerine yönelik olarak sarf ettikleri eski sözlerini unutarak aralarında bir seçim ittifakı yapmaları, anlaşılır gibi değilse de, içine düştükleri bu etik dışı durum bizleri ilgilendirmez, millet  etik dışı, karşılıklı şahsi çıkar ilişkisine dayalı bu zoraki ittifakı, seçimlerde oylarıyla müspet veya menfi olarak bir değerlendirmeye tabi tutacaktır.

Bu ittifakta bizi üzen husus şu olmuştur. Zamanında ağır eleştirilerle ERDOĞAN'a demediğini bırakmayan BAHÇELİ(kurumsal olarak bir suçu bulunmayan MHP'nin ve seçmenlerinin adını anmadan doğrudan Bahçeli diyoruz);partisi MHP'nin kapısına kilit vuran, partisini iğdiş eden bu ittifak girişiminden dolayı utanç duyacak, yüzü kızaracak ve insan içine çıkamayacak durumda olmasına rağmen, yüzü kızarmadan kürsülere çıkarak iyi halt işlediğini savunabilmekte ve diğer muhalefet partilerinin de cümbüş ittifakı yapmalarını önerecek kadar densiz bir tutum sergileyebilmektedir.

BAHÇELİ, baraj altında kalarak koltuğunu kaybetme korku ve kabusu içinde şuurunu yitirmiş ve cümbüş ittifakı kurmalarını isteyerek, partilerinin kurumsal kimliğine ve seçmenlerine saygı duyan ve  sahip çıkan diğer muhalefet partilerinin liderlerini, sözüm ona aşağılamaya, itibarsızlaştırmaya çalışmıştır.

BAHÇELİ'nin önerdiği “cümbüş ittifakı” nitelendirmesinde yer alan cümbüş sözü; sazlı, sözlü eğlenti anlamına gelmekte olup, Afrinde harekat yapan ordumuzun içinde bulunduğu zor koşullar, şehit ve gazilerimiz, ülkenin diz boyu olan iç ve dış çözüm beleyen devasa sorunları göz önüne alındığında, bu sorunları umursamayan, sadece kendi koltuğunu düşünen BAHÇELİ'nin; muhalefete layık gördüğü cümbüş ittifakının cümbüşçülüğüne kendisinin çok yakışacağını düşünüyoruz.

02/03/2018
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget