Dağ fare mi doğuracak? - Gündüz Akgül

Ne yazık ki Sayın Akşener’de diğer sağ düşünenler gibi kafasındaki ön yargılardan kurtulmadığını Trabzon mitinginde yaptığı gafla açığa vurdu.

Dağ fare mi doğuracak? - Gündüz Akgül
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin AKP’yi destekleyen uygulamalarına başkaldıran Meral Akşener ve arkadaşları, İYİ Partiyi kurduklarında büyük bir çoğunluk, merkez sağı toplar ve AKP’nin hukuk dışı uygulamalarına son verir umuduna kapılmıştı.
16 Nisan 2017 tarihinde yapılan Anayasa halkoylaması öncesinde HAYIR kampanyasında gösterdiği başarı insanların bu umudunu güçlendirmişti.
Ne yazık ki Sayın Akşener’de diğer sağ düşünenler gibi kafasındaki ön yargılardan kurtulmadığını Trabzon mitinginde yaptığı gafla açığa vurdu.
Bu mitingde Akşener, iktidarın uygulamalarını eleştirirken, Ülkenin kurtarıcısı ve kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün silah ve kader arkadaşı, rahmetli İsmet İnönü’ye dil uzatarak, “Rahmetli İsmet İnönü’nün ruhuna Fatiha okunur hale getirdiniz milleti!” demek hatasına düşmüştür.
Sayın Akşener’e soruyorum,
-Atatürk ve İnönü olmasaydı, siz şu anda ülkede kadın hakkını kullanarak bir siyasi partinin Genel Başkanı olabilir miydiniz?
-İkinci dünya savaşına ülkeyi sokmama başarısını gösteren İsmet İnönü döneminde yaşanan sıkıntıları, günün koşullarını ve ülkenin kalkınmışlığını ve ekonomik durumunu göz ardı ederek bu gün yaşanan sıkıntılarla karşılaştırmanız insafsızlık değil midir?
-Kendi parlak geleceklerini, askeri kariyerini elinin tersiyle iterek yurdumuzu emperyalistlerden kurtaran ve çağdaş Türkiye Cumhuriyetini binlerce şehit kanı pahasına kuran kurucu liderlere minnet borcumuz varken, sığ politikanızla onlarla uğraşmaktan ne zaman vaz geçeceksiniz?
-AKP’ye oy vermeyen ve kurucu iradeye saygılı kararsız seçmenden oy alma olasılığınız varken, İsmet İnönü’ye çamur atmakla ayağınıza silah sıktığınızın farkında mısınız?
Sayın Akşener, Partinize oy vermemekle birlikte size ve partinize merkez sağı toplar düşüncesiyle sempati duyan biri olarak başka söyleyecek söz bulamıyorum.
Bir deyimle yazıyı bitirmek istiyorum.
Dağ fare mi doğuracak!

27.03.2018
Gündüz AKGÜL 
Emekli Cumhuriyet Savcısı 

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget