Metal Yorgunluğundan Döviz Yorgunluğuna

Ekonomi ile şaka omaz. AFRİN harekatı ile askerin sırtından metal yorgunluğunuzu üzerinizden attığınızı zannederek kendinizi aldatabilirsiniz ama; döviz yorgun

Metal Yorgunluğundan Döviz Yorgunluğuna
Ülkemizin ve siyasal iktidarın tek adamı, AKP'nin metal yorgunluğunu AFRİN harekatı ile aştıklarını beyan ederek, partililerine müjde verdi.

Bu açıklamadan önce biz de, çok saf bir şekilde zannediyorduk ki; AFRİN harekatı, ülkemizin sınır güvenliğinin sağlanarak, ülkemizin toprak bütünlüğünün teminat altına alınması için yapılan zorunlu bir harekat.

Yine, biz zannediyorduk ki; AFRİN harekatına, Türkiye Büyük Millet Meclisi, yani Türk Milletinin temsilcileri izin verdiler ve bu izne dayanarak da, bu harekatı, hangi partiden olurlarsa olsunlar, Türk Milletinin tüm fertlerinin ödediği vergilerle finanse edilerek oluşturulan, hepimizin ortak değeri kahraman Türk Ordusu gerçekleştirdi, şehit olan askerlerimiz de, tüm Türk Milleti için şehit oldular.

Yanılmışız.

Ortak değerimiz Kahraman Türk Askerinin çok başarılı bir şekilde gerçekleştirdiği AFRİN harekatı, meğer  AKP iktidarının üzerine çöken metal yorgunluğunu gidermek ve AKP'yi ayağa kaldırmak için yapılmış ve askerlerimiz de, AKP için şehit ve gazi olmuşlar.

Kendisini başkomutan ilan eden Sayın ERDOĞAN'ın; AFRİN harekatını, AKP İl Kongrelerinden yönetmeye kalkışması boşuna değilmiş, ERDOĞAN'ın AFRİN harekatıyla AKP üzerine çöken metal yorgunluğunun yok olduğuna ilişkin açıklaması ile harekatın AKP İl Kongrelerinden yönetilmesi gerçeği, tam örtüşmüş ve  cuk oturmuş.

Ne günlere kaldık, ülkenin ortak değeri olan asker tarafından gerçekleştirilen bir askeri harekatın başarısı bile iktidardaki siyasi parti tarafından kendisine mal edilebiliyor, askerin başarısı politikaya alet ediliyor, öyle ya, dini politikaya alet etmek, artık fazla politik rant sağlamıyor, bu nedenle, şimdilerde askerin başarısı üzerinden politik rant elde etmenin kapısı aralanmış durumda.

Siyasi iktidar; kimse kusura bakmasın, küçük görmek ve itibarsızlaştırmak için söylemiyoruz, ancak bir Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı yanında çok küçük kalan, güç dengesinin bizden yana ağır bastığı AFRİN harekatını diline dolayarak, çok büyük bir zafer kazanıldığını sayıklamaktan artık vaz geçmeli ve ülkenin iyice dar boğaza giren ödemeler dengesi ve cari açığına çare bulmak için, tüm mesaisini ekonomiye harcamalıdır. Bize göre işin şakası yoktur.

Döviz aldı başını gidiyor, bu gece itibariyle benzine yine zam yapılacak, dövizin artışından dolayı  kendisine öz eleştiride bulunmayan, kendisinde kusur bulmayan siyasal iktidar, dövizin artışını kader gibi göstererek, her döviz artışını, akaryakıt zamlarının haklı nedeni saymaya büyük bir pişkinlikle devam ediyor.

Siyasal iktidarın en önemli görevlerinden biri de, ülkenin cari açığını azaltmak, ödemeler dengesini sağlayarak Türk Lirasının değerini korumak değil midir? Siz, siyasal iktidar olarak bunu sağlayamıyorsanız, bu görevinizi yapmamışsınız demektir. Enerji yönünden dışa bağımlıyız, Allah bize petrol vermemiş, ne yapalım diyerek, dövizi kontrol altında tutamadığınız için, üç beş günde bir benzine ve motorine sürekli zam yapamazsınız. Yaparsanız da, bunun sonuçlarına katlanmaya hazırlıklı olunuz.

Bize göre, iktidar nimetlerinden, sayıca tek başına istediği yasayı çıkarabilme ve medyayı tekelleştirme imkanlarından  yararlanarak, tek yanlı propaganda bombardımanı ile  2019 seçimlerine girecek olan AKP iktidarı; cari açığa, ödemeler dengesine ve Türk Lirasının sürekli değer kaybına acil bir çözüm getiremez, döviz artışlarını kontrol altına alamaz, sürekli ve otomatik akaryakıt zamları ile enflasyonu ve hayat pahalılığını dayanılmaz hale getirirse, sandığa gömülerek yok olup gideceğini kafasına yazmalıdır.

Ekonomi ile şaka olmaz. AFRİN harekatı ile askerin sırtından metal yorgunluğunuzu üzerinizden attığınızı zannederek kendinizi aldatabilirsiniz ama; döviz yorgunluğunuzu, asker ile de gideremezsiniz.

26/03/2018
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu

Güner Yiğitbaşı

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget