İstiklal Marşı - Güner Yiğitbaşı

İstiklal Marşı; Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ve Türk Milletinin yegane milli marşı olup, tüm Türk Milletinin ortak malı ve değeridir.

İstiklal Marşı - Güner Yiğitbaşı
İstiklal Marşı; Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ve Türk Milletinin yegane milli marşı olup, tüm Türk Milletinin ortak malı ve değeridir.

Bu nedenle, İstiklal Marşımız, Anayasamızın 4. maddesinde değiştirilemeyecek ve değiştirilmesi teklif dahi edilemeyecek maddeler arasında sayılan Anayasamızın 3. maddesinde, Türkiye Devletinin milli marşı, İstiklal Marşı'dır denilerek, İstiklal Marşı anayasal koruma altına alınmıştır.

Yurdumuzun düşman işgaline uğradığı felaket günlerinde, saldırgan düşmana karşı Anadolu’da tutuşan heyecanı korumak, vatan sevgisini ve kurtuluş inancını canlı tutmak amacıyla, açılacak bir yarışma ile  hazırlanması gündeme gelen ve 12 Mart 1921 de Türkiye Büyük Millet Meclisinin oy birliği ile aldığı kararla milli marş olarak kabul edilen, güftesini değerli Şairimiz Mehmet Akif  ERSOY'un yazdığı, bestesin Zeki ÜNGÖR'ün yaptığı İstiklal Marşımız; Türk Milletinin, kurtuluş savaşı sonunda düşman esaretinden kurtuluşuna ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluşuna, heyecan ve inanç katarak, manevi katkı sunan, güftesiyle ve bestesiyle bir bütün olup, bu nedenle ortak milli bir değerimiz olan İstiklal Marşına; AKP lideri ERDOĞAN'ın,46. Muhtarlar Toplantısında yaptığı konuşmada sarf ettiği, “hakiki manasını yüreklere nakşedecek bir bestenin bulunamamış olması en büyük üzüntümdür, o güfte ile bestenin birbirini tamamlaması çok önemlidir, burada bestekarlara büyük iş düşüyor, temenni ediyoruz ki o da çıkar” şeklindeki sözlerle müdahale edilmesi ve milli marşımızla ilgili tartışma açılması, çok üzücüdür.

Üzücü olan bir diğer husus da, yine AKP lideri ERDOĞAN tarafından aynı muhtarlar toplantısında,”15 Temmuz gibi büyük bir destanı anlatacak bir şiirimiz marşımız da mevcut değil,34 yıllık terörle mücadelemizi hakkıyla ifade edecek bir marşımız da yok. Şu anda Fırat Kalkanı,  Afrin biz bununla ilgili bir İstiklal Marşı demeyim ama bir mehter marşı gibi bir marş yazamazlar mı? Evde torunum bile mehter marşıyla yürüyor. ”sözlerinin dile getirilerek, Atatürk'ün ve silah arkadaşlarının liderliğinde kazanılan ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluşu ile taçlandırılan kurtuluş savaşımızın, kendi hataları sonunda hortlayan ve tavan yapan terörle mücadeleyle eş değer tutulması ve kurtuluş savaşımızın terörle mücadeleye indirgenerek değersizleştirilmeye, kurtuluş savaşımızın heyecan ve inanç kaynağı ve simgesi İstiklal Marşımızın da, terörle mücadele marşları adı altında ortaya çıkarılacak ve AKP'nin seçim meydanlarında adeta parti marşı ve propaganda aracı olarak kullanacağı muhakkak olan alternatif yeni marşlarla gölgelenmeye çalışılmasıdır.

Sayın ERDOĞAN; TEOG konusunda olduğu gibi, bu oldu bittileri sürekli yapmakta, hiç kimseye danışma gereği duymadan, tek başına aklına gelen her şeyi verdiği bir talimatla uygulamaya koyarak Türk Milletine kabul ettirmeyi demokrasi zannetmektedir.

Umarız 2019 seçimleri; demokratik bir şekilde, bu tek yanlı, tek adam  oldu bittilerinin sonunu getirir.

Hiç kimse hayal görmesin ve aklından çıkarmasın, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin tek ATATÜRK'ü ve tek Milli Marşı vardır, O da; bu devletin kurucusu ve güvencesi Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve kurtuluş savaşımızın simgesi İstiklal Marşı'mızdır.

16/03/2018
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget