Yenimahalle Belediyesinin İftar Yemeğine Kemal Kılıçtaroğlu da Katıldı

Yenimahalle Belediye kapalı Pazar yerinde verilen iftar yemeğine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu, bazı CHP milletvekilleri, partililer, CHP nin il ve ilçe yöneticileri ve binlerce vatandaş katıldı.

Yenimahalle Belediyesinin İftar Yemeğine Kemal Kılıçtaroğlu da Katıldı
Yeni Mahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar tarafından 9 Haziran günü Yenimahalle Belediye kapalı Pazar yerinde verilen iftar yemeğine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu, bazı CHP milletvekilleri, partililer, CHP nin il ve ilçe yöneticileri ve binlerce vatandaş katıldı.
İftar yemeği ile birlikte, dini musiki korosu, Mevlevi ayini, Karagöz gösterileri gibi etkinlikler yapıldı.
Bu arada Kemal Kılıçtaroğlu’nun oturduğu masaya pek çok vatandaş gelerek onunla resim çektirdiler.
İftar yemeğinde Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar konuşmasında şunları söyledi:
“-Ramazan ayı vesilesiyle geleneksel hale getirdiğimiz mahalle iftar sofralarında sizlerle beraber olmaktan, sizlerle aynı sofrayı paylaşmaktan sayın genel başkanım, şahsım olarak gurur duyuyoruz, onur duyuyoruz.  
Yenimahalle Belediyesinin İftar Yemeğine Kemal Kılıçtaroğlu da Katıldı
Ramazanda bizim dinimizin bize gösterdiği emrettiği şekilde son yıllarda ne Türkiye’de, ne İslam âleminde maalesef coşkuyla kutlayamıyoruz. Ramazanların bize emredildiği şekilde hatta bizim devletimizin bizim geçmişimizin, bizim atalarımızın bize gösterdiği şekilde maalesef kutlayamıyoruz. Ramazan birlik demek, ramazan kardeşlik demek, ramazan hoş görü demek, ramazan paylaşım demek, ramazan zenginle fakirin, güçlü ile güçsüzün aynı sofrada, aynı duyguları paylaşmak demek. Ama ne yazık ki ülkemizde ve İslam âleminde doğru düzgün Ramazan, acısız bir arada, son yıllarda kutlayamaz olduk. Her gün ne idiği belirsiz bir savaşın, çocuklarımızın şehit cenazeleri geliyor. Her gün ülkemizde siyasilerin, idarecilerin kin ve nefret söylemleriyle ramazan yapıyoruz. Bu bize yakışmıyor, İlamın ruhuna yakışmıyor; İslam ülkelerinde ramazan, birbirinin boğazını kesen, birbirinin boğazını kesen de, boğazı kesilenin de “Allahu ekber” dediği, bir nefret söylemiyle ramazan yapılıyor.
Yenimahalle Belediyesinin İftar Yemeğine Kemal Kılıçtaroğlu da Katıldı
Emperyalist devletlerin oyuncağı olan İslam devletlerinin kaynaklarını emperyalist devletlerin şirketlerine silah olarak o ülkelerin geleceğini karartıyor, insanların mutluluğun, refahına harcanan parayı silaha veriyorlar. Böyle bir ramazan geçiriyoruz. Son yıllarda ramazan ayında olan cinayetler, ramazan ayında olan savaşlar, daha çok artıyor. Hâlbuki ramazan barış demek, sevgi demek, insanı sevmek, insanın köküne, ırkına, kökenine bakmadan insana değer vermek, tevazu içinde olmak, hoşgörülü olmak gerekir. Ama bunu yapamıyoruz, böyle ramazanlar geçiriyoruz. Hatta kin ve nefret söylemleri o kadar ileri gitti ki, TV ekranlarında bilim adamı diye oturanların bu ülkenin kurucusu, kurtarıcısı G.M. Kemal ve annesine, kardeşine, kızına şerefsizlik yapabiliyorlar.
Yenimahalle Belediyesinin İftar Yemeğine Kemal Kılıçtaroğlu da Katıldı
Bunları bitirmeliyiz, bu ramazanda yapacağımız duaların, yapacağımız ibadetlerin hem geleceğimize, çocuklarımızla birlik ve beraberlik içerisinde ramazanlık, ülke olarak da, İslam ülkeleri olarak da görmek en büyük arzumuzdur. İnsanları sevmeliyiz, insanları sevmek bize peygamberin hadisinde, “insanların en hayırlısı insanlara faydalı olanıdır” diyor. İnsanlara faydalı olmak için çalışmalıyız, insanların sevgi, barış içerisinde, kardeşlik içerisinde ülkenin mutluluğunu tasada ve kıvançta yaşamalarını diliyorum. Yaptığınız duaların, kıldığınız namazların, tuttuğunuz oruçların, verdiğiniz zekâtların bu uğurda yüce Allah katında bu ramazanda kabul görüp, gelecek ramazanların bir bayram sevinci içinde yaşamasını, hem Türkiye’nin, hem İslam âleminin yüce Allahtan temenni ediyorum. Gelecek hafta kutlayacağımız Kadir Gecenizi, Ramazan Bayramınızı, genel başkanımızla birlikte, çocuklarınızla mutlu bir bayram, yaşamasını diliyorum. Cumhuriyetin ilçesi Cumhuriyete hizmete devam edecektir”.

İhtar yemeğinden sonra Karagöz gösterileri ile iftar etkinliği devam etti.
Cevat Kulaksız
ckulaksizster@gmail.com


Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget