Hala orada mısınız? - Gündüz Akgül

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adalet Yürüyüşü başlatmasını eleştirmektedir. Şimdi kumpas mağduru paşalara tekrar soruyorum. Hala Orada mısınız?

Hala orada mısınız? - Gündüz Akgül
FETÖ, bazı kesimlerce, “Saygıdeğer Fetullah Hoca hazretleri” olarak anıldığı günlerde, şanlı Türk Ordusunun aydın, Kemalist ve yurtsever subaylarına kumpas kurup, sahte ve uydurulmuş kanıtlarla Ceza Evlerine gönderdiği dönem ve öncesinde de biz aydınlar Fetullah Gülen cemaatinin, FETÖ olduğunu biliyorduk.
Bu bilgimizde yanılmadığımıza emin olduğumuz için, bu olayın bir kumpas olduğunu, emperyalistlerin ülkemizi bölmelerine engel oluşturan Türk Ordusunu yıkma, zayıflatma ve engeli ortadan kaldırma projesi olduğunu, “darbecileri mi savunuyorsunuz?” savlarını da göze alarak haykırıyorduk.
15 Temmuz FETÖ darbe kalkışması, düşüncemizde haklı olduğumuzun kanıtıdır.
Ordumuza kurulan bu kumpas nedeniyle içeri atılan Kemalist Subaylarımız ve aydınlar için içimiz acıdığı gibi darbe kalkışması için şehit olan yurttaşlarımız içinde içimiz hala acımaktadır.
17/25 Aralık olayından sonra, Ordumuza ve aydınlara yapılan kumpaslar bir bir ortaya çıkıp tutuklu Ordu mensupları ve onlarla birlikte ayni torbaya atılmış aydınlar salıverilince sevinmiştik.
Salıvermeden bir süre sonra salıverilen Kemalist Subayların büyük bir bölümü, o dönem Vatan Partisine (İP) katılmışlardı.
Solun birleşip bir güç oluşturmasına sıcak bakmayan ve iktidar partisini  değil muhalefette olan  CHP ’yi hedef tahtası haline getiren, Fakülteden sınıf arkadaşım Doğu Perinçek’in bu tavrını sol adına yanlış bulduğum için,  salıverilen Paşaların o Partiye katılmalarını yanlış bulmuş, 15.04.2015 tarih ve “Yazıktır, Günahtır” başlıklı yazımla tepki göstermiş ve yazımı şu tümcelerle bitirmiştim.
“Yıllardır tüm seçim politikaları CHP’yi eleştirmekle geçen, bana göre hep bir bölenlik yapan Vatan (İP) partisinin bu hatasına ortak olmayı size yakıştırmadığımı söylemek zorundayım…
Kumpas mağduriyetinden dolayı hepinize geçmiş olsun”
Kumpas mağduru Paşaların çoğu hala Vatan Partisinin üst yönetiminde görev yapmaktadırlar.
Genel Başkanları Doğu Perinçek, kendisinin de kumpas mağduru olduğunu unutarak, ne amaçla söylediğini bilmediğim, son 50 yıl içinde kumpas döneminde görev yapan yargı mensuplarının dönemini de kapsayacak şekilde,  "Türk yargısı son 50 yılın altın devrini yaşıyor" demektedir.
Hiç olmazsa bu günkü yargı uygulamalarını bir tarafa bırakarak, Partisinde görev üstlenen Paşaların ve  kendisinin de mağduru olduğu kumpas döneminin FETÖ yargısını ayrık tutabilirdi.
Yazılı ve görsel medyaya yansıyan habere göre Doğu Perinçek, Ulusal Kanal'da gazeteci Rafet Ballı'nın sunduğu Çıkış Yolu programında söylediği bu sözleriyle, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adalet Yürüyüşü başlatmasını eleştirmektedir.
Şimdi kumpas mağduru paşalara tekrar soruyorum.
Hala Orada mısınız?

21.06.2017
Gündüz AKGÜL 
Emekli Cumhuriyet Savcısı

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget