TGB Öncülüğünde Gençlik Meclisi Toplandı

Türkiye Gençlik Birliğinin (TGB) öncülüğünde 2 Nisan 2017 Pazar günü Ahmet Taner Kışlalı Spor salonunda 1. Gençlik Meclisi toplandı.

Oyunda Evetçilerle Hayırcılar Kucaklaştılar
TGB Öncülüğünde Gençlik Meclisi Toplandı
Türkiye Gençlik Birliğinin (TGB) öncülüğünde 2 Nisan 2017 Pazar günü Ahmet Taner Kışlalı Spor salonunda 1. Gençlik Meclisi toplandı. Bu toplantı için Türkiye’nin bütün bölgelerinden, tıpkı Birinci TBMM üyelerinin ilk toplandığı gibi, yurdu her yerinden binlerce genç, otobüslerle bu kongreye geldiler. Salonun çevresindeki yolların kenarları yurdun her tarafından gelmiş otobüslerle doluydu.
Bu kongreyi izlemek için ben de o gün salona gittim. Salona girdiğim zaman, “Mustafa Kemalin askerleriyiz” diyen sloganlarla salon çınlıyordu. Ama o kalabalığa rağmen kocaman salonda çok olgun bir hava vardı.

SALONDA KEFEN GİYMİŞ KADIN
TGB Öncülüğünde Gençlik Meclisi Toplandı
Oturma sıralarının birinin baş tarafında bir Ankara’lı kadın tamamen beyazlara bürünmüş tıpkı kefene benzer bembeyaz bir giysi giymiş. Bu kefen gibi giysinin ön tarafında da, arka tarafında da pek de noktalama ve yazım kurallara uyulmamış kâğıda yazılmış yazılar vardı. Kadının resmini çekerek yazıyı okudum, yazıda ön tarafta şöyle yazıyordu:
“VATANIN BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜĞÜ UÇÜN GİYDİM KEFENİ” yazıyordu; kadının arka tarafına yine kâğıda yazılmış şu yazı okunuyordu: “ET R.T. ERDOVAN BALDIRAN ZEHRİ VATAN TOPRAĞI İÇİN İÇİLİR”. Yazı, yazım hatalarıyla aynen böyleydi, yazıda oraya buraya serpilmiş noktalama işareti ve ona benzer kırmızı noktalar vardı, belli ki, okuma yazma-eğitim durumu pek de iyi değildi. Ama yüreğinde vatan sevgisi, demokrasi sevgisi olduğu gibi, RTE ye de sinyaller, tepkiler de vardı yazının içerik ve üslubunda. Oradan gelip geçenler ilgiyle bakıyor, gazeteciler resmini çekiyorlardı. Bir ara görevliler kadını alıp protokolde oturan eski bakanların, Perinçek’in  yanına götürdüler, kadını tokalaşarak kutladılar.

TGB Öncülüğünde Gençlik Meclisi Toplandı
Hemen unutmamak için, programın sonunda EGO otobüsüyle giderken, beni duygulandıran bir şeye tanık oldum. Ceketimin yakasında daima taşıdığım kırmızı kalp şeklinde, organlarımı bağışladığımda verilen bir rozet vardı. O rozetin yanına Salona girerken TGB li gençler yakama kurdeleli bir Atatürk resmi olan küçük buketli rozet taktılar. Onu takıp TGB derneğine yardım alıyorlardı. Neyse otobüse gelelim.
Dönüşte otobüse bindim, kalabalıktı, birkaç koltuk yürüdüm, hemen sol yanımdaki koltuk başında 80-90 yaşlarında başında namaz takkesi olan aksakallı güler yüzlü yaşlı bir adam oturuyordu. Hizasına gelince başımı eğerek selam verdim, yaşlı adam yakama doğru baktı baktı elini uzattı rozetteki Atatürk’ün resmini okşadı okşadı, “ahh paşam ah erken gittin” diye mırıldandı, adamın gözlerinden yaşlar süzülüyordu. Ben de gözyaşlarıma zor hâkim oldum. Bu duygu yüklü halimizle ilerlerken, ileri koltuklardan kalabalığın arasından herkesin duyacağı şekilde peçeli- türbanlı yaşlı bir kadının sesi yükseldi: “kardeşler birbirimize sarılalım, birbirimizi kırmayalım, evet hayır da neymiş, Suriye gibi olmayalım, hepimiz kardeşiz, durmadan şehitler geliyor, vatanımıza sahip olalım”  vb şeklinde bir şeyler söylüyordu sanki nutuk söylüyordu. Öbür yanımda orta yaşlı iki kişi bıyıklarının altından yavaşça gülümseyerek konuşuyorlar, “kadının tansiyonu yükseldi herhalde, sarılalım diyor şuna var da bir sarıl” gibi laflar ediyordu. Belli ki kadın samimi olarak ülkemizin geleceğinden endişe ediyor, bu endişesini dışa vurmaya çalışıyordu. Hangimiz endişe etmiyoruz ki.
Sıhhıye de, Orduevinde bir masaya oturdum, yanımdaki birine cebimi verdim, şu rozetli resmimi bir çek, dedim.
Neyse biz yine başa salona dönelim, bu ayrıntıları unuturum, diye başa yazdım.
Salonda Özay Gönlüm’le ilgili bir kısa film yayınlandı. Rahmetli Özay Gönlüm, şiirsel bir anlatımla Batı Anadolu, İzmir dolaylarının işgali ile ilgili, Mustafa Çavuş vb anı-anekdotlar anlattı, sonra sazı ile Ege yöresinin oyun havalarını çalarken efe kıyafetli TGB li bir genç efe oyunlarından bir gösteri yaptı.

TGB Öncülüğünde Gençlik Meclisi Toplandı
Toplantıda, eski siyasiler tarafından anayasa referandumunda neden “hayır” denilmesi gerektiğini içeren konuşmalar yapıldı. Sırayla TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, CHP Başkan Yardıcısı Bülent Tezcan, bu arada TBB Başkanı Metin Feyzioğlu davete yoğunluğu nedeni ile katılamadığından video kaydı ile konuşmasını gönderdiği için onun konuşması video bandan sunuldu. Eski AKP Milletvekillerinden Abdullatif Şener, Gürcan Dağdaş, Prof. Dr. Nejdet Basa, Vatan Partisi Başkan Yardımcısı Hasan Korkmazcan konuştular.
Konuşmaların içeriği referandum sürecindeki haksız uygulamalar, ülkeyi diktatörlüğe götürecek olan evet vermenin yanlışlığı üzerine idi. Birbirinden değerli konuşmaları tek tek size sunmak isterdim. Ama konuşmayı yazıya dökmek oldukça zor ve çok uzun da olacağı için yazamadım. Fırsat bulursam bu konuşmaları günün anlamı, referandumun önemi nedeni ile size sunmaya çalışacağım.
EVETÇİLER HAYIRCILAR SONUNDA KUCAKLAŞTILAR
TGB Öncülüğünde Gençlik Meclisi Toplandı
TGB üyeleri sahnede EVETçilerin de HAYIRcıların da kardeşliğini vurgulayan kısa ve güzel bir oyun sergilediler. Başlangıçta EVET çiler bir yanda ayrı grup HAYIR cılar başka bir yanda ayrı bir grup olmuşlar, ellerinde pankartları karşılıklı birbirlerine doğru sert sert bakarak yavaş yavaş karşılıklı yürüdüler. Yürüdüler, yürüdüler, önce ser sert bakanlar gülümsediler, yürüdüler pankartları yere düştü. Sonunda kardeş-vatandaş olduklarının bilincine vardılar, kucaklaştılar, sımsıkı birbirlerine sarıldılar, halka olup oyun oynadılar, ellerinde bayrakla selamladılar.
TGB nin öncülüğünde yapılan 1.Gençlik Meclisi, alınan kararlarla olgun bir hava içinde sona erdi.
Cevat Kulaksız
ckulaksizster@gmail.com

Cevat Kulaksız

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget