Ağzı Olan Konuşur Chp Zarar Görür - Gürbüz Evren

Öncelikle belirtmekte yarar var, AKP’nin en güçlü olduğu alan Algı Yönetimidir. CHP’nin sıfır çektiği alan ise Algı Yönetimidir.

Ağzı Olan Konuşur Chp Zarar Görür - Gürbüz Evren
Türkiye’de en kolay işi yaparak, en çok parayı son 15 yıldır kimler kazanıyor biliyor musunuz?
Bana göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın danışmanları.
CHP adına konuşanlar o kadar çok malzeme veriyor ki, bunları kullanarak, kamuoyunu yönlendirecek konuşma metinleri hazırlamak çocuk oyuncağı oluyor.
CHP’yi, 15 yıldır AKP karşısında kolay yutulur lokma haline getirenlere söyleyecek söz bulamıyorum.
Öncelikle belirtmekte yarar var, AKP’nin en güçlü olduğu alan Algı Yönetimidir.
CHP’nin sıfır çektiği alan ise Algı Yönetimidir.
Öyleyse bu gerçeği bilerek hareket edecek ve rakibine malzeme vermeyeceksin.
Televizyondan naklen yayınlanan programlara katılıp, salonlardaki kalabalığı görünce, bir de ekran başındaki izleyicileri düşününce gaza gelip, gündem yaratma, kahraman olma hevesine kapılanlar, öylesine kendilerinden geçiyorlar ki, koskoca CHP’yi ne hallere düşürdüklerinin farkına bile varamıyorlar.
Orada alacağı alkışın, yaşa, bravo gazının sarhoşluğu ile kendinden geçip, en büyük CHP’li benim havasında, ağzına geleni saydırırken, AKP’ye verdiği malzemenin büyüklüğünü anlayamıyor.
Allah rızası için yalvarıyorum, şunun şurasında 16 Nisan’a sayılı günler kalmışken susun ve konuşmayın.
Siz böyle yaptıkça parti örgütlerindeki, sizin gibi koltuk derdinde değil memleket derdinde olan, iyi niyetle çalışan samimi CHP’lilerin emeklerini boşa çıkarmayın.
Bir grup arkadaşımla her hafta kamuoyu araştırması yaptığımızı daha önce yazmıştım.
“Denize dökeceğiz” sözlerinin başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere AKP sözcüleri tarafından gece gündüz kullanılmaya başlanmasının ardından, gittiğimiz her yerde tepki aldık.
Örneğin Altındağ ve Pursaklar’da, Evet ile Hayır arasında gidip gelenlerin çok olumsuz etkilendiğini gördük.
“Evet diyenleri denize dökecekmişsiniz. Böyle şey olur mu?” diyenlere dert anlatmak için akla karayı seçtik.
Zeytinyağı gibi üste çıkmayı çok iyi bilen AKP’nin Algı Yönetimini kullanmada şampiyon olduğunu, düştüğü zor durumlarda CHP’den gelen gaf dolu açıklamalara sarılarak, durumu tersine çevirdiğini yıllardır göremeyenler malzeme verdikçe bizlerin ve iyi niyetli partililerin sahadaki, zor bölgelerdeki çabaları, çalışmaları boşa gidiyor.
İyi hoş, ama AKP’nin hiç mi açığı, zayıf noktası yok diyenler olacaktır.
Yıllardır, “AKP’nin 5 zayıf noktası var ve bunların üstüne gidilmesi halinde, 1 yıl içinde yüzde 35’e geriler” diye yazıyorum.
Referandum sürecinde, bu zayıf noktalardan 2’si kabak gibi ortaya çıktı.
Üyesi olduğum CHP’nin üstün birikimli ve kıvrak zekâlı MYK, PM üyeleri, yöneticileri, yetkilileri, kabak gibi ortada duran bu 2 zayıf noktanın üzerine gitmek için daha ne bekliyor?
Şu son günlerde, CHP adına konuşanlardan ricam, kalabalıkların, kameraların önünde gaza gelmeyin, sizi gaza getirenlerden de uzak durun.
Bir başka konu da, CHP’linin CHP’liye Hayır propagandası yapan videolar göndermesi.
Telefonun ya da bilgisayarın bir tuşuna basıp, arkadaş listesine video ve ne olduğu belirsiz anket sonuçları göndermek, referandum çalışması yapmak sayılıyorsa işimiz zor.
AKP’nin kalelerinde ve CHP’li olmayan yerlerde kapı kapı dolaşmadan başarı gelmez.
Her şeye rağmen ‘Hayır’ az farkla da olsa öndeyken, inşallah bundan sonra AKP’ye malzeme verecek konuşmalardan uzak durulur.
FETÖ ile müttefik olan da, PKK ile masaya oturan da, HDP ile işbirliği yapan da, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin gerçeklerin ortaya çıkmasını engelleyen de AKP iken nasıl oluyor da, bunları unutturmayı başarıp, CHP’yi, FETÖ-PKK-HDP ile aynı safta gösterebiliyor ve de buna geniş kitleleri inandırabiliyor.
Üstün birikimli, kıvrak zekâlı siyasetçilerden oluşan CHP yönetimi bunun nedenini anladığı an, AKP’nin kabak gibi ortaya çıkan 2 zayıf noktasını da görecektir.

Gürbüz Evren

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget