İşte Size Tek Adam Keyfiliğine Bir Örnek - Güner Yiğitbaşı

Avrasya Tüneli, mitingler nedeniyle keyfe keder, keyfi bir şekilde, trafiğe kapatıldığına ve iki gün boyunca tünelden sıfır araba geçişi olduğuna göre, günlük 68.500 araç

İşte Size Tek Adam Keyfiliğine Bir Örnek - Güner Yiğitbaşı
Bugün (11.04.2017) Sözcü Gazetesinde yer alan bir haberden öğrendiğimize göre, AKP'nin İstanbuldaki EVET mitingleri nedeniye, İstanbul'un iki yakasını denizin altından birbirine bağlayan AVRASYA Tüneli, geçen hafta Cumartesi ve Pazar günleri iki gün süreyle trafiğe kapatılmış.

Avrasya Tüneli, iktidarın sürekli övündüğü, günlük 68.500 araç geçişi garantili olarak, yap işlet ve devret yöntemiyle müteahhitlere yaptırılan bir tüneldir.

Geçiş garantisi uyarınca, tünelden günde 68.500 araç geçmese bile, geçmiş gibi, 68.500 aracın geçiş ücreti toplamı, devlet tarafından tamamlanarak müteahhide ödenmek zorunluluğu vardır.

Avrasya Tüneli, mitingler nedeniyle keyfe keder, keyfi bir şekilde, trafiğe kapatıldığına ve iki gün boyunca tünelden sıfır araba geçişi olduğuna göre, günlük 68.500 araç geçiş garantisi verildiği için, (68.500x2=137.000) aracın geçiş bedeli toplamı, bizim ve sizin vergilerinizden oluşan devletin hazinesinden müteahhidin cebine ödenecektir.

Siz, devleti zarara sokan bu keyfilik hak ve yetkisini nereden alıyorsunuz, sizin kul hakkı ve Allah korkunuz yok mudur?

İşte tek adamlık, ben istediğimi yaparım ve kimseye hesap vermem,ülke yararı düşünmem, kendi şahsi ve siyasi yararımı, ülkenin yararından üstün tutarım zihniyeti ve anlayışı budur.

Avrasya Tünelinin, devleti zarara sokma ve halka eziyet etme  pahasına keyfi olarak, iki gün süreyle trafiğe kapatılmasına karar verildiğinde, henüz tek adam anayasası referandumdan ONAY almamıştı.Bu yasaklama, tek adam anayasası henüz kabul edilmediği halde alınan, tek adam anayasası referandumda EVET alarak kabul edildiğinde,devleti ve milleti zarara sokacak olan benzeri yüzlerce ve binlerce keyfi yasaklama kararı alınabileceğini gösteren çok çarpıcı ve örnek bir karardır.

Son viraja da girilmiş olsa, vakit henüz geçmiş değildir.

11/04/2017
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget