Balık Baştan Kokar - Güner Yiğitbaşı

Balık baştan kokar diye güzel bir atasözümüz vardır. Osmaniye'nin Düziçi Belediye Başkanı AKP'li Ökkeş NAMLI'nın sözlerini duyduktan sonra, bu ata sözü aklımıza geliverdi.

Balık Baştan Kokar - Güner Yiğitbaşı
Balık baştan kokar diye güzel bir atasözümüz vardır,bunu hepiniz bilir ve sıkça tekrarlarsınız.

Hayır diyenleri tehdit eden ve hakaret eden Osmaniye'nin Düziçi Belediye Başkanı AKP'li Ökkeş NAMLI'nın sözlerini duyduktan sonra, bu ata sözü aklımıza geliverdi.

Adamın mensubu olduğu partinin ileri gelenlerinin, anayasa referandumu propaganda çalışmaları sırasında anayasaya HAYIR diyeceklere yönelttikleri tehdit ve hakaret içeren sözlere bakınca, bu piyon belediye başkanının sarf ettiği hakaret ve tehdit içeren sözlerini, pek yadırgamadık.

AKP den beslenen, tüm politik kazanımlarını  AKP sayesinde elde eden, kendisini AKP'ye borçlu hisseden, belediye başkanlığına halkın oylarıyla seçilmesine rağmen, bu seçimi halkın değil partinin bir lutfu olarak değerlendiren bu nedenle; bedenini, vicdanını, benliğini, aklını ve beynini koşulsuz olarak AKP'ye kiralayan, hatta satan,AKP üst yönetimine kayıtsız ve şartsız biat eden, adeta robotlaşan bu belediye başkanının, akıl almaz,terbiyesiz,utanmaz ve arlanmaz beyanlarını duyunca, balık baştan kokar atasözünü hatırlamamak mümkün mü?

Bu hayasız ve fütursuz sözde belediye başkanının hakaret ve tehdit içeren beyanlarını hoş karşılamak ve görmezlikten gelmek mümkün değildir. Bakalım, AKP üst yönetimi bu adam için ne gibi bir müeyyide uygulayacak ve tedbir alacak?

Doğrusunu söylemek gerekirse, bu utanmaz adama uygulanacak olan müeyyideyi pek merak da etmiyoruz, biliyoruz ki, bu adam birilerinden güç ve cesaret alarak bu şekilde pervasızlaşabiliyor.Durumdan vazife çıkararak, hayırcıları tehdit edip onlara hakaret edebiliyor.

Bu utanmaz adamın sarf ettiği sözlerde yer alan tehdit ve hakaretlere alıştık ama, bu sözler içinde yer alan bir cümle var ki; onu kabul etmek ve anlayabilmek mümkün değil,bu adam utanmaz olduğu kadar çıldırmış da.

Utanmaz adam diyor ki; “..hem ekmeğini yiyip, hastaneye gidip ondan sonra da Hayırcıyım demek şerefsizliktir. Oy vermiyorsa, AK Partinin ekmeğini yiyorsa haram zehir zıkkım olsun..”

Utanmaza bakınız, devletimizi ve başkanlığını yaptığı belediye'yi,AKP ile özdeşleştirmiş, Düziçi Belediye Başkanlığı,sanki AKP'nin tapulu malı, belediye'nin tüm gelirleri ve paraları; sadece, AKP üst yönetimi tarafından babalarının cebinden verilmiş, bu paralar da, tüm partilerden ve bağımsız halkımızın ödedikleri vergileri yokmuş gibi, belediyede çalışıp da hayır oyu verecek olanları, AKP den ekmek yiyerek nankörlük yapmakla suçluyor ve yedikleri ekmeği haram ediyor.Hadi canım sende, sen kimin parasını ve ekmeğini hayırcılara haram zıkkım ediyorsun,anayasa sadece AKP'nin anayasası mıdır, anayasaların tüm halkı ilgilendiren ve kucaklayan, Türk Milletinin tümünün bir uzlaşma metni, sosyal bir mukavalesi olduğunu bu sözde belediye başkanı bilmiyor mu?

Düziçi Belediye Başkanının bu iğrenç beyanlarında yer alan; muhtemel bir evet'in, öncü soğuk ve incitici rüzgarları sizleri rahatsız etmiyor mu?

14/04/2017
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget