Ulusal Egemenlik

Ulusal Egemenlik Bugün, Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı.Nedir ulusal egemenlik? Yasama, yürütme ve yargıdan oluşan bir erkler bütünüdür.

Ulusal Egemenlik
Bugün, Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı.

Nedir ulusal egemenlik?

Yasama, yürütme ve yargıdan oluşan bir erkler bütünüdür.

Anayasamızın 6. maddesine göre, egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Türk Milleti, egemenliğini, Anayasanın koyduğu esaslara göre,  yetkili organları eliyle kullanır, egemenliğin kullanılması, hiçbir surette hiçbir kişiye, zümreye veya sınıfa bırakılamaz, hiçbir kimse veya organ kaynağını Anayasadan almayan bir devlet yetkisi kullanamaz.

Anayasamızda yazılı olan kural budur. 

Ancak, bugün kutladığımız Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kavramı içinde yer alan ve Anayasamıza göre, kayıtsız ve şartsız millete ait olan ve  milletin yasama, yürütme ve yargı organlarından oluşan temsilcileri eliyle kullandığı ulusal egemenlik hakkının, bugün, gerçekten Anayasamızda gösterilen yetkili organlar eliyle kullanıldığını, kim savunabilir?

Evet, TBMM nin kuruluşunun ve bu günün ulu önder Atatürk tarafından Türk çocuklarına Bayram olarak armağan edilişinin, Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramının 102 inci yıl dönümünü  kutladığımız bugün, Milletin egemenlik hakkına, göstermelik yapılan seçimler sonunda tek başına iktidar olan AKP' nin Genel Başkanı Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından fiilen el konularak Türk Milletinin egemenlik hakkı, tek başına Recep Tayyip ERDOĞAN'a bırakılmış olup, Türk Milleti de, bu fiili duruma  sessiz bir şekilde seyirci kalmaktadır.

Partili Cumhurbaşkanı olarak, mecliste çoğunluğu elinde tutan AKP Grubu üzerinden, millet adına yasama yetkisini kullanmak durumunda olan Meclisi hakimiyeti altına alan Recep Tayyip ERDOĞAN; bu hakimiyetine dayanarak, bir talimatıyla çıkardığı Anayasaya aykırı antidemokratik yasalarla, milletin yargı organı marifetiyle kullandığı yargı yetkisini de hakimiyeti altına almış ve esasen yürütme organının da başı olması nedeniyle, yasama, yargı ve yürütmeden oluşan Türk Milletinin egemenlik hakkının kullanılmasında, fiilen tek yetkili kişi olmuştur.

Kendi siyasal geleceği için, kemikleşmiş kendi seçmen kitlesini sürekli ayakta ve canlı tutabilmek adına, toplumu gererek kamplara ayırmaktan çekinmemektedir. 

Recep Tayyip ERDOĞAN, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi denilen bu ucube sistemde, partili cumhurbaşkanı olarak tek adam konumunda olup, ulusal egemenlik yerlerde sürünmektedir.

Suudi asıllı gazeteci Kaşıkçı cinayeti davası da, para karşılığında, Kaşıkçı cinayetinin failleri olan Suudi Arabistan yönetimine devredilerek, Türk Milletinin yargısal egemenlik hakkı adeta satılmıştır.

Bu koşullarda, şayet bayram olarak kutlanması gereken bir ulusal egemenlik kalmış ise, hepinizin Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramınız kutlu olsun.

Bu vesileyle ve bir gün bu da geçer ümidiyle; Türkiye Büyük Millet Meclisini kuran, milletin egemenlik hakkına daima saygı gösteren ve ulusal kurtuluş savaşını dahi millet adına meclisten yürütüp idare eden, bu özel ve güzel günü bayram ilan ederek çocuklarımıza armağan eden, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, Sevgili ATATÜRK'ümüzü, sevgiyle, minnetle ve rahmetle anıyor, sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. 

Güner Yiğitbaşı

23/04/2022

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget