6'lı Masa Adına Yarışma Sınavı İle Cumhurbaşkanı Adayı Alınacaktır(!)

6'lı masa adına, önce yazılı ve sonra sözlü olmak üzere, iki aşamada yapılacak olan yarışma sınavı ile cumhurbaşkanı adayı seçilecektir! Müracaatlar

6'lı Masa  Adına Yarışma Sınavı İle Cumhurbaşkanı Adayı Alınacaktır(!)
2023 Haziranında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri için Millet İttifakının bileşenleri tarafından oluşturulan 6'lı masa adına, önce yazılı ve sonra sözlü olmak üzere,  iki aşamada yapılacak olan yarışma sınavı ile cumhurbaşkanı adayı seçilecektir!

Müracaatlar gizli tutulacaktır. 

Yazılı sınavda ilk üçe giren adaylar sözlü sınava alınacaklar, sözlü sınav kamera ile tespit edilecek ve sonuçlar için yargı yolu açık olacaktır. 

Cumhurbaşkanlığı adaylığını kazanan yarışmacının ismi, seçim takvimi açıklandıktan sonra,  adayla ve kamuoyu ile paylaşılacaktır.  

Sınava gireceklerde, anayasanın cumhurbaşkanı seçimi için aradığı koşullara ilaveten aranacak olan özel ve ek koşullar,  aşağıda belirtilmiştir. 

-Uzlaşmacı,  

-Özgürlükçü,  

-Demokratik değerleri içselleştirmiş, 

-Milletimizin tamamını kucaklayan,  

-Siyasi ahlak ilkelerini benimsemiş, 

-Liyakat sahibi olmak. 

Sınava katılmak için son başvuru tarihi; 19/Mayıs/2022 tarihidir. 

Sınava gireceklerin,  gerekli belgeleriyle birlikte, şahsen 6'lı masa genel sekreterliğine başvurmaları zorunludur. 

Şaka bir yana, cumhurbaşkanı adayını belirleyerek açıklayacak yerde,  hala adayın tarifi ile uğraşan bir muhalefetle yüz yüzeyiz. 

Bıkmadan söyleyeceğiz,  artık şu adayınızı belirleyin ve kamuoyu ile paylaşın lütfen. 

Hem seçim istiyorsunuz,  hem de aday açıklamakta nazlanıyorsunuz. 

Cumhur İttifakı daha adayını açıklamadı, Erdoğan aday olduğunu kamuoyu ile paylaşmadı diyerek,  saçmalıyorsunuz. 

Erdoğan'ın Cumhur İttifakının adayı olduğunu,  Sarayın sözcüsü küçük ortak lideri Bahçeli açıkladı ya, daha ne bekliyorsunuz?

Erdoğan'ın;  Allah korusun, uzun ömürler versin,  ölüm döşeğinde yatıyor olsa dahi,  adaylığı bir başkasına bırakmayacağını,  mutlaka kendisinin aday olacağını bilmiyor musunuz,  o kadar mı Dünyadan habersizsiniz?

Millet İttifakı ve 6'lı masa olarak, ülkenin devasa sorunları karşısında, Haziran 2023 beklenmeksizin derhal seçimler olmalıdır diyorsunuz, ama adayınızı belirleyerek açıklamak için, seçim tarihinin belirlenmesini bekliyorsunuz. 

Siz,  gerçekten erken seçim istiyorsanız, bu isteğinizde samimiyseniz, ilk adımı siz atacaksınız,  adayınızı belirleyerek kamuoyu ve Cumhur İttifakı ile paylaşarak hodri meydan, biz seçimlere hazırız, çık karşımıza Erdoğan diyerek,  Cumhur İttifakını seçim meydanına çağırmak, seçime zorlamak ve çekmek zorundasınız. 

Sayın muhalefet,  siz ne istediğinizin farkında mısınız?

Güner Yiğitbaşı

26/04/2022

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget