23 Nisan Bayramını Salt Çocuklara İndirgeyerek Hafife Alamazsınız

23. Nisan gününü, salt çocuk bayramına indirgeyerek, bu günün anlam ve önemini hafife alma ve bu günü, ATATÜRK'ü kabrinde ziyaret edip anmayarak, egem

23 Nisan Bayramını Salt Çocuklara İndirgeyerek Hafife Alamazsınız
Bugün kutlanan bayram, ATATÜRK tarafından çocuklara armağan edilmiş ve bu nedenle adında çocuk bayramı sözü varsa da; bu bayramın asıl anlam ve önemi;  23. Nisan. 1920 de,  egemenliğin kayıtsız ve şartsız millete ait olduğunun ilan ve kabul edildiği, saltanatın ve halifeliğin reddedilerek,  Türkiye Büyük Millet Meclisinin kurulup açıldığı ve bunun anısına, 23 Nisanların  bayram olarak kutlandığı ve egemenliğin, kayıtsız ve şartsız millete ait olduğunun kabul ve tescil edildiği günün 102. yıldönümü olmasıdır. 

Bu nedenle, Partili Cumhurbaşkanı ERDOĞAN'ın; 23. Nisan gününü, salt çocuk bayramına indirgeyerek, bu günün anlam ve önemini hafife alma ve bu günü, ATATÜRK'ü kabrinde ziyaret edip anmayarak, egemenliğin tecelligahı Türkiye Büyük Millet Meclisindeki özel oturuma katılmayarak, Türkiye Büyük Millet  Meclisin bulunduğu devletimizin başkenti Ankara dışında, İstanbul ilinde  çocukça ve çocuklarla, alternatif bir törenle kutlaması,  egemenliğin asıl sahibi, oylarıyla kendisini Cumhurbaşkanı olarak seçen Türk Milletine büyük bir saygısızlıktır, Türk Milletinin inkarıdır, büyük bir gaflettir. 

ERDOĞAN'ın bu bilinçli tavrı; milli iradeyi, milletin egemenlik hakkını yok saymak, reddetmek, egemenliğin millete ait olduğunu inkar etmek, kaldırılan saltanatın  hortlatılarak, Osmanlıda olduğu gibi egemenliğin kendi uhtesinde olduğunun dolaylı olarak ifadesidir. 

Çok yazık, bu ülkenin 80 milyon insanının gözlerinin içine bakarak, korkmadan ve çekinmeden böyle bir saygısızlığın  sahneye konulabilmesi; günümüz ve geleceğimiz adına,  çok üzücü ve ürkütücüdür. 

Güner Yiğitbaşı

23/04/2022

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget