Yazıklar Olsun Size

Yazıklar olsun size. Ülkenin, T. C. Devletinin tüm kazanımlarını; hazinesini, demokrasisini, Cumhuriyetin tüm kural ve kurumlarını, Devletin ve dışiş

Yazıklar Olsun Size
Yazıklar olsun size. 

Ülkenin,  T. C. Devletinin tüm kazanımlarını; hazinesini, demokrasisini, Cumhuriyetin tüm kural ve kurumlarını, Devletin ve dışişlerinin tüm geleneklerini, özgürlükleri yiyip bitirdiniz. 

Demokrasiyi; eşit koşullarda yapılmayan, muhalefetle silahlarda eşitliğin olmadığı göstermelik seçimlere indirgediniz. Seçim eşittir,  demokrasi dediniz. Eşit koşullarda yapılmayan seçimleri kazanmakla,  yasalara ve anayasaya aykırı her istediğinizi yaparak halka kabul ettireceğinizi zannettiniz ve bunu kendinize hak bildiniz. 

İyi Parti Genel Başkanı AKŞENER; bu sefer, Sivas ilimizde yine sözlü taciz ve saldırıya uğradı, halkla ve esnafla yaptığı görüşmelerde saldırıldı, Rize de olduğu gibi. 

Muhalefete yönelik bu saldırılar,  bir türlü sonlanmak bilmiyor.  Saldırılar, saldırganların yanında kar kalıyor ve topluma ve siyasete korku salınıyor, muhalefetin pes etmesi ve meydanı AKP ve genel başkanına bırakması isteniyor,  adeta. 

Bir hatırlayınız, AKŞENER'in Rize ilimizde uğradığı saldırıdan sonra,  partili cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı EROĞAN, bu saldırıyı kınayacağına,  kınamadığı halde ne demişti?” Daha neler olacak neler, dur bakalım bunlar iyi günler” dememiş miydi. ?

Aynen bunları söylemişti. 

Cumhurbaşkanı olarak, olmayan anayasamıza ve ettiği yemine göre,  tüm milletin birliğini temsil etmesi gereken partili Cumhurbaşkanı;  bu ve benzeri onlarca  söylemiyle,  toplumun birliğini ve dirliğini bozan, toplumu ayrıştıran bölücü ve kutuplaştırıcı bir iklimin ülkemizde oluşmasına neden olmuştur. 

Bu nedenle, AKŞENER'e ve diğer muhalefet partisi liderlerine ve gazetecilere yönelik saldırılar, bize sürpriz gelmemektedir, partili cumhurbaşkanının bu topluma ektiği nifak tohumları yeşerdikçe ve seçimler yaklaştıkça, muhalefet partilerini ve tüm muhalif kesimi susturmak, korkutmak ve yıldırmak için bu tür saldırılar maalesef artarak devam edecektir. 

Ülkeyi, ABD başkanı BİDEN ile devlet ve dışişleri geleneklerine aykırı olarak yaptığınız kayıt dışı ve gizli görüşmelerde verdiğiniz sözlerle,  Suriye'den sonra,  Afganistan ve Taliban bataklığına sokmanın hazırlığı içindesiniz. 

Bu nedenle,  tüm muhalefet partilerini susturmak ve ülkenin zararına ama kendi çıkarlarınıza uygun karar ve politikaları engelsiz bir şekilde uygulamak istiyorsunuz. 

Rize de ve Sivas da,  parti çalışmaları yaparken  ve halkın dertlerini dinlerken saldırıya uğrayan İYİ Parti Genel Başkanı'nı,  bırakınız parti lideri olmasını, bir kadın olarak dahi koruyamadınız. İstanbul Sözleşmesini,  tek yanlı olarak fesih etme nedeniniz, şimdi daha iyi anlaşılıyor. 

Sizin tek derdiniz, ömür boyu iktidarda kalmak ve bu nedenle sadece saray ve kendinizi ve  çevrenizi korumak, devletin tüm imkanlarını, kendi yararınız için kullanmaktır.  

Son günlerde ortaya saçılan uyuşturucu baronlarına yönelik iddiaların ve bu iddialara karışan şahsiyetlerin,  saray ile olan yakınlıkları ve içli dışlı ilişkileri de,  ülkemiz adına büyük bir üzüntü ve utanç kaynağı olmuştur. 

Bu ülkenin tek sorunu vardır bize göre, işbaşındaki AKP iktidarının ülkemizi yönetemediği değil, kendi çıkarları için, bilerek ve isteyerek, kötü ve anayasa dışı yönetmesidir. 

Bir bayan parti liderini dahi koruyamayan, temel hak olan siyaset yapma ve yaşam hakkını koruyamayan ve can güvenliğini sağlayamayan, beyanlarıyla saldırganlara cesaret aşılayan iş başındaki AKP saray yönetiminin, bir de yeni anayasa yapmaya soyunması,  iyice canımızı sıkıyor ve  yakıyor. 

Güler misiniz,  ağlar mısınız,  ülkemizin bu içler acısı hazin haline? 

Güner Yiğitbaşı

11/08/2021

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget