Bir Bardak Demli Çay'da Boğulmak

Gerçek anlamıyla, insan bir bardak demli çay içinde boğulmaz tabi. Mecazi olarak kullanılırsa, insan bir bardak suda da, Çay’da da boğulabilir.

Bir Bardak Demli Çay'da Boğulmak
Gerçek anlamıyla,  insan bir bardak demli çay içinde boğulmaz tabi. 

Mecazi olarak kullanılırsa,  insan bir bardak suda da, Çay’da da boğulabilir. 

Bir bardak çay, bazen insanın boğazında kalır,  ya da midesine oturur. 

İş başındaki;  beceriksiz, ülkeyi yönetmekten aciz, ülkenin değil kendi politik çıkarlarını ve siyasal iktidarının geleceğini düşünen ve tüm faaliyetlerini ve yatırımlarını buna odaklayan, söndüremediği orman yangınlarından utanarak istifa edip halkından özür dilemesi gereken,  ülkeyi babasının çiftliği gibi kendi sübjektif ve yanlış kararlarıyla tek başına yöneten AKP Genel Başkanı, ülkemizi büyük acı ve yasa boğan son orman yangınlarını yerinde izlemek üzere geldiği Marmaris’te de, her felaket mahallinde tekrarladığı gibi, yangın zede Marmaris  halkına da,  200 gramlık çay paketlerini, alın başınıza çalın görüntüsü içinde atarak,  ulufe dağıtır gibi dağıtmıştır. 

Dam üstünde saksağan vur beline kazmayı sözünü hatırlatan büyük bir gaf ve garabet içeren bu hareketi, ben veya bir başkası yapsa, poposundan soluyan Marmaris halkı, sen bizimle alay mı ediyorsun diyerek,  sanırım benim aklımdan şüphe ederler ve gereğini yaparlardı,  oracıkta. 

Yangın ile çay arasında ne gibi bir ilişki var ki; acı içinde kıvranan, buldukları bir bardak suyu dahi,  yanan ormana dökerek,  acılarını dindirmek isteyen halkımıza,  hangi yüzle ve gerekçeyle çay dağıtırsınız siz?

Bu davranış; düpedüz, halkımızla alay etmektir. 

Şaşkınlık ve acizlik alametidir. 

Halkımızın; çay demlemeye bulacak ne suyu, ne zamanı ve ne de keyfi vardır. 

Çay, yoksulun keyif içkisidir. Keyifliyse,  çay içer ve çay içmekten zevk alır. 

Bir zamanlar bir reklam vardı televizyonlarda. Bir firma verdiği reklamlarda; ”size ceket veremedik, pantolon verelim” derdi. Aslında bu reklamda dahi,  bir uyum vardı, ceket ve Pantolon birbirini tamamlayan şeylerdi. Sırıtmıyordu bu reklam. 

AKP Genel Başkanı ise; Marmaris halkına, cayır cayır yanan ormanlarınızı söndürmek için yeteri kadar uçak, helikopter ve sair araç ve gereç veremiyoruz ama, sizlere 200 gram paketler halinde çay verelim diyor ve çay paketlerini halkın üzerine fırlatıyor, pes doğrusu. 

AKP Genel Başkanının bu gafları duracağına,  artarak devam ediyor. 

ERDOĞAN ve partisi AKP için hiç hayra alamet değil bunlar. 

ERDOĞAN'ın;  bu garabet içeren, acılı ve üzüntülü halkıyla adeta  alay eden bu gafları, inşallah milletimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olacak ve zamanında veya erken yapılacak ilk seçimlerde, millete dağıttıkları bir bardak çay suyunda (Yani sandıkta) boğularak,  iktidarı gerçek sahiplerine bırakıp gideceklerdir.  

Güner Yiğitbaşı

02/08/2021

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget