Saraydan Bir Açıklama Yapılmalıdır

Etiyopya Başbakanı'nın, "Büyük reformist ve karizmatik lider Mustafa Kemal Atatürk" sözü, 'Erdoğan'ın karizmatik liderliğine' bağlanarak tercüme edi

Saraydan Bir Açıklama Yapılmalıdır
AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Etiyopya Federal Cumhuriyeti Başbakanı Abiy Ahmed Ali ile gerçekleştirdiği baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenlemiş ve Erdoğan ile basın toplantısında konuşan Etiyopya Başbakanı'nın,  "Büyük reformist ve karizmatik lider Mustafa Kemal Atatürk" sözü,  'Erdoğan'ın karizmatik liderliğine' bağlanarak tercüme edilmiş ve Atatürk'ten söz edilmemiştir . 

Bu tercümede,  “Mustafa Kemal Atatürk" sözüne yer verilmeyerek, ATATÜRK'e ve onun reformist ve karizmatik kişiliğine bilerek ve isteyerek bir sansür mü uygulanmıştır, yoksa anında yapılan tercümeden kaynaklı istem dışı bir hata, bir yol kazası mı yapılmıştır?

Bu konunun açıklığa kavuşturulması ve istem dışı bir tercüme ve tercüman hatası, yol kazası ise, saraydan bu konuda bir açıklama yapılmalı ve ATATÜRK adına, Türk Milletinden özür dilenmelidir . 

Saray'ın sakini,  partili ve taraflı Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı'nın; ATATÜRK'e yönelik alerjisi ve ATATÜRK'e yapılan onlarca hakaret ve haksızlıklalara sessiz kalması, ister istemez bir kasıt mı var? sorusunu akla getirmektedir . 

Kasıt varsa, saray tarafından bunun kabul görmesi,  işin tabiatına aykırıdır . 

Bu nedenle, hiç değilse,  Saray’ın; bu istem dışı bir hata ve bir yol kazası diyerek,  Türk Milletine açıklama yapması ve özür dilemesi zorunludur . 

Aksi halde, ATATÜRK'e karşı alçakça bir saldırı, saygısızlık ve sansürün uygulamaya konulduğunu kabul etmek gerekecektir . 

Saray'dan bir açıklama bekliyoruz .  

Güner Yiğitbaşı

20/08/2021

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget