Hırsıza Yol Göstermek

Hırsıza yol göstermek, yılanı deliğinden çıkarmak diye deyimler vardır, sık kullandığımız. Bu deyimler, kısaca; birine, bilmeyerek kötü bir işte

Hırsıza Yol Göstermek
Hırsıza yol göstermek, yılanı deliğinden çıkarmak diye deyimler vardır,  sık kullandığımız. 

Bu deyimler,  kısaca; birine,  bilmeyerek kötü bir işte yardımcı olmak, uyuyan yılanı uyandırarak harekete geçirmek,  kötü bir eyleme sevk etmek  anlamına gelmektedir. 

Bu nedenle, ülkemizin birçok yerinde çıkan ve yüreklerimizi yakan son orman yangınlarının, soruşturmalar sonlanmadan,  PKK terör örgütü militanları tarafından çıkarıldığını iddia eden iktidar yandaşlarını anlamakta,  zorlanıyoruz. 

Kaldı ki; yangınların,  PKK terör örgütü militanları tarafından  kasten çıkarılmış olması, bu yangınları söndürmekte acizlik gösteren, şaşkınlık içinde kazazedelere çay dağıtan siyasal iktidarın sorumluluğunu asla ortadan kaldıramaz. 

Diyelim ki; yangınları PKK militanları çıkardılar, ülkeyi yöneten iş başındaki siyasal iktidar, ben bu yangından sorumlu tutulamam, bunu söndürme görevi bana ait değil diyebilir mi?

Tabii ki; diyemez. 

Hal böyle iken; kesin kanıtlarına ulaşmadan,  yangınları PKK militanları çıkarmıştır demek; beceriksizliğe bahane uydurmak ve büyük bir haksızlık olduğu kadar, uyuyan yılanı uyandırmak ve hırsıza yol göstermektir. 

Bu iddialar üzerine, yangınların oluşmasında hiçbir rolleri olmayan PKK militanlarına yol göstermiş olmuyor musunuz?

Bu haksız ve gerçek dışı iddialar nedeniyle; PKK militanlarını yuvalarından çıkararak,  onlara orman yangınları çıkarmaları konusunda fikir verip yardımcı olmak ve  örgütün propagandasını yapmalarına olanak sağlamak ve mücadele ettikleri T. C. Devletine zarar vermelerine yol açmak hangi akla sığar anlamakta zorlanıyoruz. 

Bir takım sabotaj  iddialarında bulunurken,  herkes akıllı olmak ve bunun muhtemel zararlı sonuçlarını da düşünmek zorundadır. 

Güner Yiğitbaşı

03/08/2021

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget