Yandaş Yazarlardan İnciler

Yandaş Yazarlardan İnciler İktidar yandaşı havuz medyasının yazarlarının yüreğimizi yakan orman yangınlarına yaklaşımını ibretle izliyoruz.

Yandaş Yazarlardan İnciler
İktidar yandaşı havuz medyasının yazarlarının yüreğimizi yakan orman yangınlarına yaklaşımını ibretle izliyoruz. 

Hürriyet gazetesinin iktidar sözcüsü yazarı Abdülkadir SELVİ yazmış ve diyor ki; 

“Deprem oluyor,  sel geliyor,  ormanlarımız yanıyor,  insanlarımız ölüyor,  cinayet işleniyor.  Biz o derdimizi bırakıp sosyal medya terörü ile uğraşmak zorunda kalıyoruz. 

Bu durum artık bir sosyal medya sorunu olmaktan çıktı.  Tam olarak adını koyacak olursak bu durum artık bir milli güvenlik sorununa dönüştü. 

Ormanlarımız yanıyor,  insanlarımız yanıyor,  börtü böcek yok oluyor.  Ama bunlar iç savaş çıkarmak için sosyal medyayı bir silah olarak seçmişler,  oradan yeni ateşler yakmanın peşindeler. ”

Tarafsız olduğunu iddia ederek,  bilmiyorum şimdilerde devam ediyor mu, zira izlemiyoruz, tarafsız bölge Tv. programının yapımcı ve sunucusu ve yandaş Hürriyet Gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet HAKAN da; 

“Bir yanda orman yangınları. . .  

Bir yanda da nifak yangınları. . .  “diyerek, 

Yangınları söndürmekte acizlik gösteren, ihmalleriyle ve vurdumduymazlıklarıyla ormanlarımızın yanmasının tek sorumlusu siyasal iktidara sahip çıkıyorlar ve yangınlar karşısında aciz kalan ve şaşkınlık yaşayan iktidara, demokratik haklarını kullanıp,  haklı olarak yapıcı eleştirilerde bulunan, bu konuda sosyal medyada veya diğer ortamlarda eleştiriler yapan  kişi ve kurumları terörist ilan edip,  nifak yangınları çıkarmakla, yangın felaketinin üzerine,  ikinci bir felaket,  adeta bir milli güvenlik sorunu yaratmakla, iç savaş çıkarmakla, bunun için de sosyal medyayı silah olarak kullanmakla, yeni ateşler yakmanın peşinde koşmakla suçluyorlar. 

Aymazlığın ve yandaşlığın bu kadarına da pes doğrusu. 

Demokratik eleştiri haklarını kullanarak sosyal medyada kalemleriyle görüş açıklamak, nasıl terör oluyor anlamakta zorlanıyoruz. 

Daha da ileri giderek,  bunun bir milli güvenlik sorununa dönüştüğünü iddia ediyor utanmadan. 

Yine utanmadan; ”Ormanlarımız yanıyor,  insanlarımız yanıyor,  börtü böcek yok oluyor.  Ama bunlar iç savaş çıkarmak için sosyal medyayı bir silah olarak seçmişler,  oradan yeni ateşler yakmanın peşindeler. ”demekte. 

“Ormanlarımız yanıyor,  insanlarımız yanıyor,  börtü böcek yok oluyor. ”diyorsun, peki niçin yanıyor bunlar, niçin söndürülemiyor çıkan yangınlar,  bir düşündün mü? SELVİ efendi. 

İşte,  sizin adeta terörist ve milli güvenlik sorunu yaratmakla suçladığınız o insanlarımız; ormanlar, insanlar, börtü böcek yanarak yok oldukları için,  ciğerlerini yakan bu acı ve üzüntülere tepkisiz kalamayarak, ormanlarımızın, insanlarımızın, börtü ve böceklerin yanmaları karşısında çaresiz ve aciz kalan siyasal iktidarı haklı olarak eleştiriyorlar. 

Ülkemizde,  kağıt üzerinde de kalmış olsa,  bir açıklık ve çoğulcu bir özgürlükler rejimi olan demokrasi olduğuna göre, halkın eleştiri haklarını kullanmalarını,  nifak tohumu ekmekle, milli güvenlik sorunu çıkarmakla suçlamak,  büyük bir haksızlık, had bilmezlik ve aymazlıktır.  

Güner Yiğitbaşı

03/08/2021

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget