Bölük Dur Kandıralı Sen De Dur

Bölük Dur Kandıralı Sen De Dur "Kandıralı sen de dur"; bu ülkenin en yaygın, en çok duyulan, söylenen anekdotlarından, şakalarından biridir.

Bölük Dur Kandıralı Sen De Dur
"Kandıralı sen de dur";  bu ülkenin en yaygın,  en çok duyulan,  söylenen anekdotlarından,  şakalarından biridir. 

Kandıralı askere gitmiş.  Gitmiş de,  komutanın verdiği toplu emirleri,  hiç üzerine alınmazmış. 

Komutan,  bölük dur diyor.  Bölük zınk diye olduğu yere çakılıyor.  Ama,  Kandıralı raprap,  raprap devam ediyor.  Bir,  iki. .  beş böyle devam ediyor. 

En sonunda komutan çözümü;  "Bölük dur. .  Kandıralı sen de dur" demekte buluyor.  

AKP Genel Başkanı ve partili Cumhurbaşkanı ERDOĞAN; grupda yaptığı konuşmasında, ana muhalefet partisi lideri KILIÇDAROĞLU'na,  anayasanın 138.  maddesini hatırlatarak, yargıya kimsenin emir ve talimat veremeyeceğini, bunun suç olduğunu söylüyor ve yargıya emir ve talimat veren KILIÇDAROĞLU hakkında gereğinin yapılmasını isteyerek. bir yerde yargıya kendisinin verdiği talimatlara bir yenisini ekleyerek, KILIÇDAROĞLU'nu hedef gösteriyor. 

ABD'li Rahip Brunson, gazeteci Deniz YÜCEL'in,  ERDOĞAN'ın talimatlarıyla tahliye edilerek ülkemizi terk ettikleri,  henüz unutulmadı. 

Anayasanın 10. maddesine göre;  makamı ve görevi ne olursa olsun,  herkes kanun önünde eşit olup, anayasanın hükümlerine, tabi bu arada anayasanın 138.  maddesine,  AKP Genel Başkanı ve partili Cumhurbaşkanı ERDOĞAN da aynen uymak zorundadır.  

Uyuyor mu?

Tabii ki; uymuyor. 

Çünkü,  anayasaya göre kendisinden hesap sormak,  Yüce Divana göndermek çok zor. Bir sürü parmağın kalkması ve onay vermesi gerekiyor. Bu da, bugünkü Meclisin çoğunluk yapısına göre imkansız. 

ERDOĞAN;  bu sorumsuzluğuna güvenerek,  anayasayı ve anayasanın 138.  maddesini ihlal etmeyi kendisine hak görüyor, KILIÇDAROĞLU'na çifte standart uyguluyor.  Bu çifte standart tavır, Cuma namazlarını kaçırmayan, Cuma namazlarına gidecekler için,  Korona yasaklarını delen partili ve Müslüman Cumhurbaşkanına hiç yakışmıyor tabi. 

AKP Genel Başkanı ERDOĞAN'ın;  adil olmayan ve kendisine ayrıcalık tanıyan bu çifte standart tutumunu görünce. bizim Kandıralı asker geldi aklımıza. 

“Bölük dur, Kandıralı sen de dur. ” 

Günmer Yiğitbaşı

27/11/2020

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu


Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget