Emekliye Ayrılmış Çetelere Teslim Olan İktidarsız İktidar

Emekliye Ayrılmış Çetelere Teslim Olan İktidarsız İktidar Emekliye ayrılmış, ahı gitmiş vahı kalmış, eski ününden yararlanarak etrafına korku salmaya

Emekliye Ayrılmış Çetelere Teslim Olan İktidarsız İktidar
Emekliye ayrılmış, ahı gitmiş vahı kalmış, eski ününden yararlanarak etrafına korku salmaya devam eden bir suç çetesinin lideri olan şahsın, bu ülkenin ana muhalefet partisi, ATATÜRK'ün kurduğu  CHP'nin Genel Başkanı KILIÇDAROĞLU'na,  onun şahsında CHP seçmenlerine ve Türk demokrasisine karşı yaptığı tehdit ve hakaret ile çalkalanıyor ülkemiz. 

Ortada, ne yapacağını şaşırmış, pandemi ve ekonomik krizi idare edemeyen, faiz neden enflasyon sonuçtur tezini yutup yalayan, azınlığa düşmüş ve ateş olsa nereyi yakacağı şüpheli, sözüm ona muhalefet partisi olan,  tabanını yitirmiş marjinal bir partinin desteği ile ayakta durmaya çalışan, ömrü en geç 2023 de yapılacak olan seçimlerde sonlanacak olan iktidarsız iktidar, küçük ortağının esareti altında, bu çirkin saldırıya karşı çıkamıyor, bu saldırıyı kınayamıyor, bu çirkin saldırıya karşı sessiz kalan iktidarın başı olan şahıs,  aynı zamanda sözüm ona Türk Milletinin birliğini temsil eden devletin en tepe noktasındaki koltuğu işgal eden Cumhurbaşkanı maalesef. 

Siyasal iktidar;  tam bir acz içinde, yukarı tükürse bıyık, aşağıya tükürse sakal misali, kendisine koltuk değnekliği yapan küçük ortağını kızdırmak, üzmek, küstürmek istemediği, koltuk değneksiz kalarak, iktidarsız ve güçsüz kalan iktidarını bu şekilde kaybetmemek için, her geçen gün itibar ve güç kaybetmeye devam ediyor. 

Siyasal iktidar, emekliye ayrılmış, içi boşalmış eski ününden başka her şeyini yitirmiş emekli bir çete liderine teslim olmuş maalesef.  

Siyasal iktidara, azınlık bir milletvekili sayısıyla koltuk değnekliği yapan, hasbel kader  AKP için can simidi olan ve bu nedenle meclisteki marjinal gücüne rağmen, iktidarın nimetlerinden fazlasıyla yararlanan malum zat ve partisi, emekli çete liderinin CHP ve demokrasiye yönelik tehdit ve hakaretlerini savunuyor, bu emekli çete liderine o benim dava arkadaşım diyerek sahip çıkıyor ve legal siyaseti kirletiyor, illegal siyaset yapıyor, suç işleyen bir kişiyi överek suç işliyor. 

Hani güzel bir söz vardır. Bana arkadaşını söyle,  sana kim olduğunu söyleyeyim diye. 

İşte,  siyasal iktidarın;  sayıca küçük,  ama, iktidar nimetlerinin paylaşılmasındaki büyük ortağı partinin liderinin,  kendi ağzından perişan ve acınacak hali bu. 

Savcılar ve zehir hafiye gibi çalışan, her taşın altından kalkan sayın İçişleri Bakanı,  ortalıkta yok, sesi soluğu çıkmıyor, adeta sessizliğe gömülmüşler, siyasal iktidarın küçük ortağının,  suç işleyen dava arkadaşı hakkında hiçbir işlem yapamıyorlar. Siyasal iktidarın büyük ortağının başının sessizliği,  savcıları ve İçişleri Bakanını da sessizliğe itmiş bulunuyor maalesef. 

Ülkemizde hukuk ve adalet reformu gerçekten yapılmış. 

Bu ülkede yapılan hukuk ve adalet reformuna göre; ülkemizde,  suçlu olmak için muhalif, mağdur olmak için iktidar mensubu ve yandaşı olmak gerekiyor. 

Bu ülkede, bütün suçları muhalifler işliyorlar, iktidar mensupları ve yandaşları ise masum ve sadece suçların hedefi olan mağdur ve suçtan zarar gören kişiler.  

Güner Yiğitbaşı

19/Kasım/2020

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu 


Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget