Sizler T.C. Cumhurbaşkanını mı yoksa Akp genel başkanını mı korumak istiyorsunuz?

Sizler T.C. Cumhurbaşkanını mı yoksa Akp genel başkanını mı korumak istiyorsunuz? Size hakaret edene, siz de hakaretle cevap verin demek istemiyoruz, bunu temenni etmek de istemiyoruz.

Sizler T.C. Cumhurbaşkanını mı yoksa Akp genel başkanını mı korumak istiyorsunuz?
Dün (04.03.2020) Türkiye Büyük Millet Meclisinde ceryan eden müessif bir olay yaşadık. Milletvekilleri, adeta meydan muharebesi yaptılar. Yüzümüz kızardı.
Öncesinde, aynı zamanda seçilmiş cumhurbaşkanı olan AKP Genel Başkanı ERDOĞAN; partisinin grup toplantısında, siyasi kimliğiyle AKP Genel Başkanı sıfatıyla(şapkasıyla) yaptığı konuşmasında, her zaman olduğu gibi, ana muhalefet partisi CHP Genel Başkanı'na yönelik, hakaret içeren konuşmalar yapmış ve sonrasında da, CHP Meclis Grup Başkan Vekili Engin ÖZKOÇ da, meclis çatısı altında yaptığı basın açıklamasında, AKP Genel Başkanı ERDOĞAN'a yönelik olarak, aynı üslupla cevap veren beyanlarda bulunmuştur.
Tarafsız bir hukukçu olarak, kim olursa olsun, ister Cumhurbaşkanı, ister AKP Genel Başkanı sıfatıyla olsun, ERDOĞAN'ın da; AKP Genel Başkanı sıfatıyla yaptığı konuşmalarında dahi, aynı zamanda bu ülkenin Cumhurbaşkanı olması nedeniyle, çok dikkatli davranması, hakaret içeren konuşmalar yapmaması ve Türk Milletine örnek olması, mutlak bir zorunluluktur.
Ama maalesef, AKP Genel Başkanı; elmayla armudu karıştırmakta ve kendisinin AKP Genel Başkanı sıfatıyla yaptığı konuşmalarında dahi; bu siyasi konuşmalarına cevap teşkil edecek, muhalefet milletvekillerinin kendisine yönelik konuşmalarında söylediklerinin, Cumhurbaşkanlığı makamına hakaret olarak nitelendirileceğine güvenerek ve düşünerek, sadece kendisinin başkalarına hakaret etme imtiyazına sahip olduğunu zannetmektedir.
Bu zan nedeniyle, AKP Genel Başkanı sıfatıyla yaptığı açık olan konuşmalarına cevap veren muhalefet mensuplarının hakaret teşkil eden sözlerini, cumhurbaşkanına hakaret olarak kabul edip algılamakta, yargı bağımsızlığı olmadığı için de; savcılarımız, maalesef hemen harekete geçerek, aynı zamanda bir siyasi ve AKP Genel Başkanı olmasına rağmen, ERDOĞAN'a yönelik hakaret içeren her eylem ve söylemi, peşinen ve doğrudan doğruya Cumhurbaşkanına hakaret olarak nitelendirerek, soruşturma açmaktadırlar.
Dünkü olayda da, CHP Grup Başkan Vekili Engin ÖZKOÇ'un, partisinin genel başkanına yönelik ERDOĞAN'ın hakaret teşkil eden sözlerine cevap niteliğindeki meclis çatısı altında yaptığı basın açıklamasındaki sözleri, hakaret içermiş olsa dahi, bu eylem asla cumhurbaşkanına hakaret olarak nitelendirilemez.
Cumhurbaşkanlığı makamı, AKP Genel Başkanının koruyucu kalkanı ve zırhı değildir.
Burada, TCK.nun koruduğu makam ve kişi, Cumhurbaşkanı ve Cumhurbaşkanlığı makamıdır. Anayasayı değiştirip zorlayarak, Cumhurbaşkanlığı ile parti genel başkanlığını aynı kişide birleştirdiğinizde, AKP Genel Başkanı sıfatıyla, siyasi kişiliğinizle pervasızca yaptığınız hakaret içeren konuşmalarınıza, muhalif siyasetçiler tarafından verilecek cevaplara da katlanmak zorundasınız.
AKP Genel Başkanı ERDOĞAN;AKP Genel Başkanı sıfatıyla, AKP Grup toplantı salonunda yaptığı ve bundan sonra yapacağı tüm konuşmalarında, bu yalın ve mutlak gerçeği kabul etmek, CHP Grup Başkan Vekili Engin ÖZKOÇ gibi, kendisinin de başkalarına hakaret etme özgürlük ve imtiyazının bulunmadığını, kendisinin de herkesle eşit yurttaş olduğunu asla unutmamalıdır.
CHP Grup Başkan Vekili Engin ÖZKOÇ'un söyleminde hakaret içeren sözler olsa dahi, AKP Genel Başkanı'na yönelik bu eylemin, cumhurbaşkanına hakaret suçunu oluşturmayacağı gibi, Anayasanın 83. maddesinde ön görülen milletvekili sorumsuzluğu içinde değerlendirilerek, Engin ÖZKOÇ hakkında cezai ve hukuki bir sonuç doğurmayacağını değerlendiriyoruz.
Bir Alman atasözü der ki; “Wie du mir, so ich dir” Sen bana nasılsan, ben de sana öyleyim.
Bu atasözü'nü söylerken; size hakaret edene, siz de hakaretle cevap verin demek istemiyoruz, bunu temenni etmek de istemiyoruz.
Sadece, insanlarda eksik olan empati duygusunu hatırlatmak istiyoruz.

Güner Yiğitbaşı

05/03/2020
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget