Moskova'da Yine Havanda Su Dövüldü

Moskova'da Yine Havanda Su Dövüldü Moskova'da ateş kes kararı alındı, bunun dışında bir arpa boyu yol alınmadı. Yine havanda su dövüldü.

Moskova'da Yine Havanda Su Dövüldü
Ateşkes kararı alındı da ne oldu sanki?
Moskova'da ateş kes kararı alındı, bunun dışında bir arpa boyu yol alınmadı. Yine havanda su dövüldü.
Kardeşim, sizler; Suriye ve İdlib'i görüşmek üzere gittiğiniz Moskova da, Suriye Devlet Başkanı olarak ESAD'ı tanıyacağınızı, onu iktidardan indirme emelinizden vaz geçeceğinizi kabul ederek mi Putin ile görüşme masasına oturdunuz?
Putin de size, görüşmenin başında, Suriye’nin toprak bütünlüğünü ve bağımsızlığını, sizi ilgilendirmeyen ESAD'ın varlığını ve ona devlet başkanı olarak saygı duyduğunuzu, ESAD'ın meşruiyetini, kayıtsız ve şartsız kabul edecek misiniz diye sordu mu?
Sorduklarını hiç zannetmiyoruz.
Bize göre; iki taraf da, öncelikle, Suriye'nin toprak bütünlüğü, bağımsızlığı ve ESAD'ın diktatör de olsa varlığını ve meşruiyetini kayıtsız şartsız kabülde anlaşmalıdırlar.
Bu konu üzerinde anlaştıktan sonra, Suriye ve İdlib sorununu çözmek ve Suriyenin parçalanan toprak bütünlüğünü ve bağımsızlığını en kısa sürede sağlamak için yapılması gereken askeri ve diplomatik çabayı göstermeleri gerekir.
Dünkü Putin ve ERDOĞAN zirvesinde; öncelikle, ESAD'ın Suriye'nin meşru Devlet Başkanı olduğu üzerinde mutabık kalınmadan alınan tüm kararlar, zaman kazanmaya yönelik, rahmetli ERBAKAN hocanın dediği gibi, sorunu temelden çözmekten uzak  pansuman tedbirler olmaktan öteye geçemeyecektir.
Bize göre; ESAD yönetiminin meşru olduğu konusunda peşin peşin anlaşmayan iki taraf da, Suriye ve İdlib sorununun çözümü ve Suriye'nin toprak bütünlüğü konusunda samimi değiller ve kafalarındaki gizli planları uygulamak için vakit kazanmak peşindedirler.
Bu adar basit. Kimse bizleri enayi yerine koymasın.

Güner Yiğitbaşı

06/03/2020
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget