Atatürk Diyaneti Saray'ın Soytarısı Olsun Diye Kurmadı

ATATÜRK; şimdi sizin koltuğunda oturduğunuz Diyanet İşleri Başkanlığını, Allah'a değil de, kendisi de fani bir kul olan Saray'a kulluk ediniz, Saray'ın soytarısı olunuz diye kurmadı.

Atatürk Diyaneti Saray'ın Soytarısı Olsun Diye Kurmadı
Sayın Diyanet İşleri Başkanı; oturduğun koltuğun değerini bil ve o koltuğa layık, gerçek bir Müslüman ve din adamı gibi davranarak, halkının çoğunluğu Müslüman olan bizleri, daha fazla rencide etme ve küçük düşürme lütfen.
ATATÜRK; şimdi sizin koltuğunda oturduğunuz Diyanet İşleri Başkanlığını, Allah'a değil de, kendisi de fani bir kul olan Saray'a kulluk ediniz, Saray'ın soytarısı olunuz diye kurmadı.
ATATÜRK, çok inandığı Yüce İslam dininin yozlaşmaması, politikaya alet olarak siyasallaştırılmaması, cemaat ve tarikatların elinde tanınmaz ve paçavra bir din  haline getirilmemesi, gerçek İslam’ı milletimize öğretmesi ve milletimize rehber ve rol model olması için kurdu.
Dikkat ediyorum, siz göreve geldiğinizden bu yana, zaten yozlaşan ve siyasallaşan Diyanet ve  İslam dini, tamamen yozlaştı ve adeta tanınmaz hale getirildi, kurucusu ATATÜRK'e yönelik bir tetikçi ve bütçenin kemiricisi haline dönüştürüldü.
Unutmadık, ATATÜRK düşmanı geberip giden o fesli Kadir denilen deli bozması soytarıya, resmi kıyafetiniz ve makam aracınızla yaptığınız vip ziyareti.
O Fesli deli Kadir ne demişti? ATATÜRK'e ağıza alınmayacak küfürler etmiş ve keşke Yunan galip gelseydi dememiş miydi? siz bu sözleri söylediğini bile bile, vatan haini bu adamı, büyük bir hayranlıkla ziyaret eden iyi dilekler sunan ve onun günahlarına sahip çıkarak ortak olan, günahkar bir zatsınız.
Son yaptığınız rezalete ne demeli?
Ülkemizde ve tüm Dünyada bir salgın hastalık var, insanlar hastalanarak ölüyorlar, siz gecikerek de olsa, camilerde toplu Cuma ve diğer toplu namazları halka yasaklıyorsunuz, ama bir bakıyoruz, bu yasağı delen de sizsiniz, Saraydaki halka kapalı camide, seçmece karpuz seçer gibi seçtiğiniz ve ölüm korkusundan aralıklarla saf tutturduğunuz değerleri kendilerinden menkul insanlara imamlık yaparak, vip cuma namazı kıldırdınız.
Ben, sizin kadar sözde Müslüman değilim ama, anayasanın eşitlik kuralına da aykırı olan bu ayrımcılıkla kılınan bu vip cuma namazı, Allah katında muteber bir namaz olarak kabul edilemez asla.
Bana göre; siz, sevap değil, aslında günah işlediniz.
Namaz niçin vardır? insanların ruh ve beden sağlıklarına yapacağı olumlu katkılar için vardır.
Allahın, kullarının namazına ihtiyacı yoktur, namazı kendisi için değil, kullarının beden ve ruh sağlıkları için farz kılmıştır. Kaldı ki; herkesin, evlerinde tek başlarına namaz kılma imkanları da vardır, bu yasak değildir.
Salgın hastalık; sağlık için gerekli olan dini vecibelerin üzerine çıkacak derecede insan sağlığına zarar verir hale gelmişken, siz, Allah'ın ihtiyacı olmayan kullarının sağlıkları için farz kıldığı cuma namazını, hem de insanlar arasında ayrım yaparak, seçkin insanları arkanıza alarak, cemaat halinde kılarak kendi yasağınızı asla delemezsiniz. Buna, ne insan olarak, ne de din adamı olarak, hakkınız ve yetkiniz yoktur.
Bana göre, siz Müslüman değilsiniz, hatta onurlu bir insan da değilsiniz.
Diyelim ki; emrinde olduğunuz Saray'dan, böyle bir vip cuma namazı kılınması emri ve teklifi aldınız.
Onurlu bir insan ve sözde en büyük din adamımız olarak; niçin, ”Sayın Cumhurbaşkanım, biliyorsunuz ülkemiz büyük bir salgınla karşı karşıya, bu nedenle cemaat halinde toplu namaz kılınmasını yasakladık, şimdi biz halkın önderleri olarak, kendi aldığımız bu yasağı deler ve seçilen az sayıdaki cemaatle bir toplu cuma namazı kılmaya kalkışırsak, halkımıza kötü örnek oluruz, halkımız nezdinde inandırıcılığımızı kaybederiz, kaldı ki; bu şartlarda, ayrımcılık yaparak kılacağımız cuma namazı da, Yüce Allah katında hoş karşılanmaz, bu namazı beyhude kılmış oluruz ve hem sizin ve hem de benim itibarım, iki paralık olur, lütfen bu niyetinizden vaz geçiniz, aksi halde, beni bu görevden affediniz” niçin diyemediniz, bu cesareti ve insanlığı niçin gösteremediniz, onurlu ve vicdanlı davranamadınız ve kul'a kulluk yaptınız?
Anlamak mümkün değil. Sayın Diyanet İşleri Başkanı; bir hukukçu olarak, size ancak bu kadar ağzımı bozabiliyorum, aslında siz daha kötü sözleri hak ettiniz onu da biliniz lütfen.
İslam sizlerin ellerinizde yok oldu.
Sizler Müslümansanız, batsın böyle Müslümanlık, ben sizin anladığınız ve öğrettiğiniz gibi Müslüman değilim, Allah sizlerin cezasını vermediği sürece, Hristiyan’ım bundan sonra.
Allah'ın yerinde olsaydım, sizleri secdedeyken taş keser ve ibreti alem için, o şekilde kaskatı bırakırdım, Müslümanlığı rezil ettiğiniz için.

Güner Yiğitbaşı

29/03/2020
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget