Özgür Özel'in Kaptanlığında Yeniden Umuda Yolculuk

Demokratik bir yarıştan sonra CHP Genel Başkanlığını Sayın Özgür ÖZEL ikinci turda KILIÇDAROĞLU'na fark yaparak kazandı. Özgür ÖZEL'i ve tüm CHP'lil

Özgür Özel'in Kaptanlığında Yeniden Umuda Yolculuk
Demokratik bir yarıştan sonra CHP Genel Başkanlığını Sayın Özgür ÖZEL ikinci turda KILIÇDAROĞLU'na fark yaparak kazandı. 


Öncelikle bu başarısından dolayı Özgür ÖZEL'i ve tüm CHP'lileri yürekten kutluyoruz. 


Yapılan haksız ve dozunu aşan eleştiriler nedeniyle, objektif kişiliğimiz ve hukukçuluğumuzdan kaynaklı,  hakkı teslim etme adına, zaman zaman KILIÇDAROĞLU'nu savunan paylaşımlar yaptık,  makaleler yazdık, bu nedenle  haksız bir şekilde  KILIÇDAROĞLU'na körü körüne hayran bir kişi olarak suçlandık. Aslında böyle bir şey asla olamaz benim bağımsız kişiliğime aykırıdır bu. Ancak, Cumhurbaşkanlığı seçiminde KILIÇDAROĞLU'nu desteklediğimiz ve oy verdiğimiz de bir gerçektir. 


KILIÇDAROĞLU'nu zaman zaman savunmak zorunda kaldığımız gibi; onu,  seneler öncesinden bu yana,  seçim kazanamadığı için ağır bir şekilde tenkit edip istifa etmeye ve  Türk siyasetine güzel  bir geleneği hediye ederek siyaset tarihine altın harflerle yazılmaya davet ettiğimiz makalelerimiz de oldu. 


Son yerel seçimlerdeki İstanbul ve Ankara dahil birçok büyükşehir belediye başkanlıklarının kazanılmasındaki başarısı nedeniyle, 14 ve 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde KILIÇDAROĞLU'nun adaylığına sıcak baktık ve bunda haklıydık da. 


Ancak,  yapılan bazı yanlışlar, aşırı özgüven, Türk seçmen yapısının özellikleri, İslam’ın siyasetin malzemesi haline getirilmesi, kimlikler üzerinden yapılan siyaset, devletin tüm mali imkanlarının ve yargı dahil,  tüm idari ve yargısal kurumlarının saray yönetimi tarafından ele geçirilmesi, iftira düzeyine varan yalan haberlere dayalı kötü propagandalar, milyonlarca sığınmacının vatandaş yapılarak onlardan sağlanan hazır ve garanti oylar, eşit olmayan koşullarda yapılan seçim sonucunda,  KILIÇDAROĞLU maalesef Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybetti. 


Seçimlerin eşit koşullarda yapılıp yapılmadığına bakılmaksızın, siyasetteki başarıyı seçim sonuçlarının belirlediği,  yadsınamaz bir gerçektir. Siyaset,  bu nedenle acımasız ve nankördür. 


KILIÇDAROĞLU; en son kaybettiği Cumhurbaşkanlığı seçiminden önce de, on üç senelik genel başkanlık döneminde birçok seçimi kaybetmiş bir lider olarak;  zaten,  ismi seçim kazanamamakla anılan bir lider kimliğiyle,  Cumhurbaşkanlığı seçimini de kaybettikten sonra, yaşının da gereği ve önündeki denizin artık bitmiş olduğunu da düşünerek, Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybettiği 28 Mayıs akşamı,  şerefiyle CHP Genel Başkanlığını bırakacağını, yaklaşan kurultayda yeniden aday olmayacağını açıklamalıydı. Ama bunu yapmadı ve ülkemizdeki bir ilki gerçekleştirme imkanını ve onurunu kendi elleriyle itti. 


KILIÇDAROĞLU; Cumhurbaşkanlığına aday olduğunda kazanacağından çok emindi. En başta İMAMOĞLU olmak üzere,  propaganda konuşmalarına başlamadan önce,  13. Cumhurbaşkanımız KILIÇDAROĞLU diye takdim ve anons edilerek gaza da getirildi. 


KILIÇDAROĞLU; aslında Cumhurbaşkanlığına adaylığını açıkladığında aktif politikayı ve CHP Genel Başkanlığını bırakmaya, siyasi hayatını noktalamaya, tarafsız ve partisiz bir Cumhurbaşkanı olmaya kesin kararlıydı, seçim öncesi son grup toplantısında yaptığı konuşmasının, artık son ve veda grup konuşması olduğunu açıkça ilan etmiş ve bugün kendisini genel başkanlık koltuğundan indiren Özgür ÖZEL dahil, birçok partiliyi duygulandırarak ağlatmıştı. 


KILIÇDAROĞLU; bu kararlılık içinde girdiği Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybettikten sonra, kendisine ve Türk halkına verdiği sözü unutarak CHP de siyaset yapmaya ve partinin Genel Başkanı olarak siyasete devam etmeye karar vermekle,   hayatının en büyük hatasına ve yanlışına imza atmıştır. 


KILIÇDAROĞLU; Cumhurbaşkanlığına doğru çıktığı yolda seçimi kaybederek aldığı yenilgi yetmiyormuş gibi, CHP kurultayında yeniden çıktığı CHP Genel Başkanlık yarış yolunda da,  genel başkanlık seçimini kaybederek, genel başkanlığının yanı sıra,  siyasi şeref ve onurunu da yitirmiş ve bunu  hak etmiştir maalesef. 


KILIÇDAROĞLU'na; büyük eziklik, burukluk, üzüntü ve keşkelerle geçeceğini tahmin ettiğimiz bundan sonraki özel yaşamında,  sağlık ve mutluluklar diliyor ve sevabıyla günahıyla Türk siyasetine yaptığı hizmetleri nedeniyle teşekkür ediyoruz. 


Buradan, CHP'nin genel başkanlığına seçilen ve CHP seçmenine yeni umut olan Özgür ÖZEL için de bir iki söz söylemek istiyoruz.   


Evet, Özgür ÖZEL büyük bir başarıya imza atarak CHP Genel Başkanlığına seçilmiştir. Kendisini içtenlikle tebrik ediyoruz. 


Ancak, Türk insanı duygusal ve fevridir, her başarıyı ve her başarısızlığı abartma gibi bir huyumuz vardır. Milli takım kıytırık bir takıma galip gelir, hemen zafer ve devirdik çığlıkları atarız, büyük bir marifet başarmış gibi, milli takımı yere göğe sığdıramayız. Aksi olur yeniliriz, hezimet diyerek yerden yere vururuz, ağzımızı bıçak açmaz, sanki Dünyanın sonu gelmiştir. 


İşte bu nedenle, Özgür ÖZEL'e tavsiyemiz; bu seçimi tek başına Özgür ÖZEL olarak kazanmadığını, kendisinin de KILIÇDAROĞLU'nun kaybeden takımının bir oyuncusu olduğunu, Türkiye çapında ünlenen İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı İMAMOĞLU'nun ve İstanbul CHP örgütünün büyük desteğiyle bu seçimden galip çıktığını asla unutmamalıdır. 


Aynı şekilde, Özgür ÖZEL; İMAMOĞLU ve CHP İstanbul İl Örgütünün ve delegelerinin desteğini unutmadığı gibi, bu desteği gözünde büyüterek,  o cenaha bir diyet borcu olduğunu düşünmemeli ve bu diyeti ödemek için, istişare dışında kendi bildiği akılcı yoldan sapmamalı, partinin ve ülkenin  yararına olmayan tavizleri asla vermemeli, ben dahil çoğu kişinin kanaati olan;  Özgür ÖZELİMAMOĞLU'nun emanetçisi bir genel başkandır imajını silecek bir şekilde, Özgür ÖZEL olarak,  özgün bir genel başkanlık yapmalıdır. 


CHP'nin en büyük karar organı olan Parti Meclisinin ve diğer yetkili kurullarının ve tüzüğünün hükümlerine göre, parti ve kişisel yararını değil, ülkenin yararlarını önceleyerek görevini yapmalıdır. 


Bugün,  Türk Halkı;  Özgür ÖZEL'in kaptanlığında,  yeni bir umuda yolculuğa çıkmıştır. 


Ancak, henüz ileriye dönük hiçbir şey kazanılmamış, sadece yeni bir umut ve temiz bir sayfa açılmıştır. Dileriz Özgür ÖZEL; bu umuda yolculukta başarılı olur, umutlarımızı yeşertir ve meyveye dönüştürür. 


Türk Halkına hayırlı olsun.

Güner Yiğitbaşı

05/11/2023

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget