Seçmeni Aldatmaya Çalışan Demagog Bir İnce İzledik

Muharrem İNCE resmen demagogluk yaptı ve bilerek ve isteyerek yalanlar söyledi. Sırf, Millet İttifakına ve KILIÇDAROĞLU'na muhalefet yapmak adına.

Seçmeni Aldatmaya Çalışan Demagog Bir İnce İzledik
Dün akşam (18/04/2023) Memleket Partisi lideri Muharrem İNCE,  Sözcü Televizyonunda programa çıktı, yine bildik CHP ve KILIÇDAROĞLU'na yönelik kin ve düşmanlığını saçarak, muhalefete muhalefet yapmanın güzel(!)bir örneğini sergiledi. 


KILIÇDAROĞLU ve onun liderliğini yaptığı Millet İttifakını yerden yerde vuran haksız eleştirilerini sıralayarak,  seçmenimizi aldatmaya çalıştı. 


Evet,  Muharrem İNCE resmen demagogluk yaptı ve bilerek ve isteyerek yalanlar söyledi. Sırf, Millet İttifakına ve KILIÇDAROĞLU'na  muhalefet yapmak adına. 


Bunda,  Sözcü Televizyonunun İNCE ile söyleşiye katılan ve İNCE'ye sorular yönelten tanınmış gazetecilerin, bilerek veya bilmeyerek, isteyerek veya istemeyerek sergiledikleri yetersizliklerinin de rolü oldu. Sanırım İNCE'ye acıdılar ve haksız çıkışlarını yüzüne vurarak ağzına kapatmayı yeğlemediler. 


Muharrem İNCE; Millet İttifakının, KILIÇDAROĞLU'nun Cumhurbaşkanı olabilmesi, ittifak bileşeni diğer beş partinin liderlerinin de Cumhurbaşkanı yardımcısı olabilmek ve partileri için milletvekili sandalyesi kapabilmek amacıyla kurulduğunu ve ilkesiz olduğunu, ilkeler bazında değil şahsi çıkarlar bazında kurulan bir ittifak olduğunu iddia ederek karaladı, Millet İttifakını ve KILIÇDAROĞLU'nu, seçmenin gözünde küçük düşürmek, seçilmelerini önlemek  ve ERDOĞAN'ın yeniden seçilmesi için, yine elinden gelen gayreti gösterdi. 


Özellikle de, Millet İttifakının;  mevcut tek adam sistemini değiştirerek yeniden parlamenter sisteme geçiş için gerekli anayasa değişikliğini sağlayabilecek bir çoğunlukla mecliste sandalye edinebilmeleri için seçim listelerinde ortaklık yapmalarını, Saadet, Gelecek, Demokrat ve Deva Partilerinin bu nedenle CHP listelerinden milletvekili seçimlerine girecek olmaları gerçeğini, amacından saptırarak seçmeni aldatmaya çalıştı. 


Muharrem İNCE de çok iyi biliyor ki; Millet İttifakı,  tüm kadrolarıyla ilkeler bazında,  iki seneye yakın bir süre ortaklaşa çalıştı ve iktidara gelmeleri halinde yapacakları yeni anayasaya konulacak ilkeleri saptayarak,  kamuoyu ile paylaştılar, binlerce başlık üzerinde anlaşarak yazılı hale getirdiler ve ortak mutabakat belgesi hazırlayarak bu belgedeki ilkeleri aynen uygulayarak hayata geçireceklerini imza altına alarak millete taahhüt ettiler. 


Millet İttifakı bileşeni partiler;  öncelikle ilkeler, asgari müşterekler üzerinde anlaşarak mutabık kaldılar  ve ondan sonra ortak Cumhurbaşkanı adayını gecikerek saptayıp millete açıkladılar. Hatta bu gecikme nedeniyle eleştiri aldılar. 


Adı üzerinde altılı masa yani Millet İttifakı;  altı partinin,  aralarında işbirliği yaparak, siyasi güçlerini bir araya getirerek kurdukları bir seçim ittifakıdır. 


İttifaka katılan partiler;  iktidara geldiklerinde uygulamaya koyacakları imza altına alarak halkımıza taahhüt ettikleri ortak ilkeleri,  hep birlikte ve ortaklaşa yerine getirecekleri için, bu altı partiden biri olan CHP'nin  lideri KILIÇDAROĞLU'nun Cumhurbaşkanı adayı olması karşısında, diğer liderlerin de onun yardımcısı olmalarından ve meclise milletvekili taşımalarında daha doğal ne olabilir?


İNCE'nin; ittifak bileşeni partilerin milletvekili adaylarının,  CHP listelerinde yer almalarına ve güçlerinin üzerinde kendilerine milletvekili kontenjanı tanınmış olmasına ve özellikle eski adalet bakanı Sadullah ERGİN'in CHP Çankaya seçim çevresinden aday gösterilmesine yönelik itirazları;  haksız,  tutarsız ve CHP'yi seçmen nezdinde itibarsızlaştırmaya, seçmeni aldatmaya yönelik,  kötü niyetli bir laf cambazlığıdır. 


Diğer dört partinin CHP listelerinden seçime girmeleri, yeni seçim kanununun mahzurlarını gidermenin ve meclise daha fazla milletvekili taşımanın gereği olup, CHP listelerinden seçime giren diğer ittifak bileşeni partilerin adayları CHP'nin değil kendi partilerinin adayları olup; bu nedenle,  Sadullah ERGİN'de CHP'nin değil Deva Partisinin adayı olup, seçildiğinde de CHP'nin değil Deva Partisinin milletvekili olacaktır, bu nedenle de CHP'nin bu adayı veto etme hak ve yetkisi yoktur. 


Muharrem İNCE'nin kin kusarak ve seçmeni aldatmayı göze alarak,  Millet İttifakının;  özellikle ilkeler etrafında birleşerek kurulan bir ittifak olmayıp,  mevki ve makam kapmaya yönelik şahsi çıkar üzerine kurulu bir ittifak olduğuna ilişkin suçlamaları karşısında, Sözcü Televizyonunun programa katılanları, gerçekleri dile getirerek, ilkeler manzumesi olan ortak mutabakat belgesini zikrederek İNCE'ye hak ettiği cevapları verememişler ve susmayı tercih etmişler, İNCE meydanı boş bulmuştur. 


Bu programda iyice anlaşılmıştır ki; bir soru zerine seçimin ikinci tura kalması halinde KILIÇDAROĞLU'nu destekleyecek misiniz sorusuna,  açık ve net bir şekilde,  olumlu cevap veremeyen, sadece oy'umun ERDOĞAN'dan yana olmayacğı kesin kaçamak cevabını vermekle yetinen sözde ATATÜRK'çü İNCE; sergilediği muhalefete muhalefetiyle, Cumhur İttifakına ve onun lideri ERDOĞAN'a katkı sunmakta ve ATATÜRK düşmanı Hüda Par'ın;  Türkiye Büyük Millet Meclisine girmesinde,  Cumhur İttifakının kazanması halinde, Hüda Par'ın da ülkenin yönetiminde söz sahibi olmasını kolaylaştırıp sağlamakta kararlıdır.

Güner Yiğitbaşı

19/04/2023

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget