Kara Ses Zat-I Muhterem Yine Sahnede

Sakarya Üniversitesi Öğretim üyesi Ebubekir SOFUOĞLU, sosyal medya hesabından yaptığı yeni mesaj paylaşımıyla yine sahne aldı maalesef.

Kara Ses Zat-I Muhterem Yine Sahnede
Üniversiteler fuhuş evleridir diyerek,  üniversitede okuyan genç kızlarımızı adeta fahişelikle suçlayan,  kadın düşmanı kara ses,  Sakarya Üniversitesi Öğretim üyesi Ebubekir SOFUOĞLU, sosyal medya hesabından yaptığı yeni mesaj paylaşımıyla yine sahne aldı maalesef. 


Genç kızlarımızı ve kadınlarımızı aşağılayan, değersizleştiren SOFUOĞLU'nun suçu yok aslında. Adam, beyanları ve paylaşımlarıyla genç kızlarımıza ve kadınlarımıza rahatça hakaret edebiliyor, tehdit edebiliyor, itibarsızlaştırabiliyor, ancak hakkında hiçbir yasal işlem yapılmıyor, sadece yapılıyor gözüküyor ve bir sonuç alınamıyor. 


Bu adamı, zat-ı muhteremi,  iktidar ve uzantısı bağımlı yargı koruyup kolluyor, zira aynı zihniyet işbaşında, bundan cesaret alıyor. 


Ancak, kendisi genç kızlarımıza ve kadınlarımıza hakaret ve tehditler savurmasına rağmen, çok alıngan ve kırılgan bir vatandaşımız, gururuna pek düşkün!


Bu hakaret ve tehditlerine tepki gösteren makaleler yazan  insanlar hakkında, ki bunlardan birisi de benim, hakarete uğradığı iddiasıyla suç duyurusunda bulunarak davalar açtırarak,  haksız bir şekilde mahkum ettirebiliyor, bu anlamda çok güçlüdür kendisi. 


Daha önce de yazdık ama, okurlarımız belki hatırlamazlar, bu öğretim üyesinin,  üniversiteler fuhuş yuvalarıdır diyerek genç kızlarımıza hakarett etmelerine içerleyerek, bir makale yazmış ve bu öğretim üyesine “Üniversiteler, senin dediğin gibi gerçekten fuhuş yuvaları ise, bir üniversite öğretim üyesi olarak genç kızlarımızı emanet ettiğimiz siz de,  gavat ve pezevenk olmuyor musunuz?” demiş ve soru sormuştuk. Hiç tanımadığımız ve aramızda hiçbir husumet de bulunmayan bu adama hakaret etme kastımız yoktu, doğrudan kendisine gavat ve pezevenk dememiştik, yani hakaret etmemiştik. Sadece söylediği söze dikkat etmesini, bu sözlerinin olası sonuçlarını da düşünmesi için, kendisini uyarmayı ve  kendisinin sadece dikkatini çekmeyi amaçlamıştık. Ancak, dedik ya, adam başkalarının gururlarını ve onurlarını düşünmüyor ama,  hakaret kasıtlı olmayan ve suç teşkil etmeyen sözlerimizden alınmış beyimiz. 


Hakkımızda Sakarya C. Savcılığına suç duyurusunda bulundu ve  Sakarya Asliye Ceza Mahkemesinde yargılandık. İlk hakim; şikayetçinin,  kendi ağır haksız fiiliyle sebebiyet verdiği gerekçesiyle,  ilgili yasa maddesine göre hakkımızda  ceza vermediği halde, itiraz üzerine değişen ikinci hakim suçumuzu sabit gördüğü gibi, şikayetçinin haksız fiilinden kaynaklı bir hakaret olmadığı gerekçesiyle,  hakkımızda para cezasına hükmetti. Cezanın nev'i ve miktarı itibariyle,  kanun yolu da kapalı olduğu için, sabıkalı olduk, anlayacağınız. Hak ihlalimize neden olan bu hukuk dışı kesin kararı,  bireysel başvuru hakkımızı kullanarak Anayasa Mahkemesine taşıdık, sonucunu bekliyoruz. 


İşte bu kendisine yönelik sözlerden hemen alınan, ancak genç kız ve kadınlarımıza yönelik en ağır sözleri söylemekten çekinmeyen ve bunu alışkanlık haline getiren Profesör Ebubekir SOFUOĞLU,  yine sahneye çıkmış ve 6284 sayılı Ailenin Korunmasına ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun bizim kırmızı çizgimizdir diyerek bu kanunu savunan AKP Grup Başkan Vekili Özlem ZENGİNİ ve diğerlerini hedef alarak, sosyal medya hesabından "Listenin neresinde olurlarsa olsunlar,  Kabe'nin örtüsüne sarılı olsalar bile,  Cehennem soğuyuncaya kadar Cehennem soğuyuncaya kadar Cehennem soğuyuncaya kadar. . . " paylaşımında bulunarak tehditler savurmuş ve kadın düşmanlığına devam etmiştir.  


Az kaldı, 14 Mayıs da yapılacak olan seçimler sonunda, bu zat-ı muhterimin kafa yapısını temsil eden ve bunun gibilere cesaret veren, koruyup kollayan iktidar ve uzantısı bağımlı yargı sonlandığında, bu zat-ı muhterem ve onu gibilerle eşit demokratik bir ortamda,  yasalara saygılı olarak en ağır eleştiri ve mücadelemize kaldığı yerden devam edeceğiz.

Güner Yiğitbaşı

12/04/2023

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget