14 Mayıs Seçimleri Bir Darbe Girişimiymiş

14 Mayıs Seçimleri Bir Darbe Girişimiymiş Süleyman SOYLU isimli zat; ”14 Mayıs bir darbe girişimidir” deme, gaflet ve aymazlığı içine girmiştir.

14 Mayıs Seçimleri Bir Darbe Girişimiymiş
Saray kabinesinin içinde İçişleri Bakanı olduğu söylenen;  ancak, İçişleri Bakanlığından öte, bakanlık yetkisini ve boyunu aşan işlere burnunu sokan,  gerçekten kabine içinde ne olduğu hala belirsizliğini koruyan Süleyman SOYLU isimli zat; ”14 Mayıs bir darbe girişimidir” deme,  gaflet ve aymazlığı içine girmiştir. 


SOYLU denen zat, meşruiyetini kaybetse de, hala bu ülkenin fiilen İçişleri Bakanlığı koltuğunda oturan kişidir. Bu sıfatıyla,  devletin polis ve jandarma gibi silahlı örgütlerinin amiri, emir vereni konumundadır. 


Bu nedenle, SOYLU denen demokrasi ve halkın iradesine düşman olan bu zatın; 14 Mayıs bir darbe girişimidir sözü,  çok anlamlı ve o kadar da tehlikeli, 14 Mayıs seçim gecesi ülkeyi bir iç savaşa sürükleme tehlikesini ve sinyalini içeren çok talihsiz bir söylemdir. 


SOYLU denen sorumsuz kişi; 14  Mayıs bir darbe girişimidir demek suretiyle, sandıkta oylarıyla iş başındaki saray iktidarını demokratik bir şekilde iktidardan uzaklaştıracak olan biz muhalif ülkesini seven milyonlarca kişiyi,  peşinen darbeci olarak suçlamakta ve kaybedecekleri seçim sonuçlarını peşinen kabul etmeyeceklerini,  alenen itiraf etmektedir. 


SOYLU;  talihsiz ve çok tehlikeli bu beyanıyla, seçimi kaybetmeleri halinde,  muhalif seçmenleri oylarıyla darbe girişiminde bulunmakla suçlayarak emrindeki polis ve jandarmayı halkın üzerine salacaklarını ima etmektedir. 


SOYLU efendi;  sen ve senin gibi düşünenler,  avucunuzu yalarsınız. Bu aziz millet, 14 Mayısta anasının ak sütü gibi helal olan oylarına ve demokrasiye sahip çıkacak ve demokratik iradesini kabul etmeyenlere,  15. Temmuz darbe girişiminde bulunan FETÖ'ye verdiği dersin çok daha üzerinde hak ettiği dersi verecektir. Bunu o kafanın bir köşesine iyice kazımanda yarar vardır. 


14 Mayıs'ı; yeter söz milletindir sloganı ile halkımıza duyuran ve  ilan eden,  senin liderin ERDOĞAN değil midir SOYLU efendi?


İçişleri bakanı olmuşsun ama demokrasi ve gerçek darbe nedir hala öğrenememişsin maalesef. Senin de İçişleri Bakanı olduğun saray iktidarı,  doğuştan ve ölene kadar Allah tarafından size verilmedi, kendine gel lütfen. 


14 Mayısta oylarıyla sizi iktidardan uzaklaştıracak olan darbe girişimi yapmakla suçladığın seçmenler,  sizi iktidara getirdi ve siz bir emanetçisiniz, sizi iktidar yapan hakimiyetin ve egemenliğin  asıl sahibi aynı seçmen, sizi iktidara getirdiği gibi iktidardan da uzaklaştıracak ve siz de bu iradeye saygı göstereceksiniz. 


SOYLU efendi;  asla unutma. Halkın; hiçbir cebir ve şiddet kullanmadan,  sadece sandıkta verdiği demokratik oylarıyla, yine kendisinin  seçtiği mevcut iktidarı iş başından uzaklaştırması darbe değildir. Asıl darbe ve ülkeye ihanet;  demokratik süresini doldurarak sandıkta kaybeden mevcut iktidarın,  seçim sonuçlarını kabul etmeyerek,  devletin silahlı  gücünü kullanarak iktidarı devretmemesi ve ülkeyi bir iç savaşa sürüklemesidir. Cezası da ağırlaştırılmış müebbet hapistir.   


SOYLU'nun amiri olan iktidarın başı ERDOĞAN bu aymazlığa asla suskun kalmamalı ve SOYLU'yu derhal azletmelidir. Aksi halde kendisi de SOYLU'nun suç ortağı olacaktır. 


Millet İttifakı ve tüm diğer muhalefet partilerine de çok büyük iş ve sorumluluk düşmektedir. SOYLU'nun beyanlarına şiddetle ve ısrarla karşı çıkmalılar ve 14 Mayıs gecesi çıkması muhtemel olaylara karşı tüm planlarını hazırlayarak dipdiri ayakta durduklarını halkımıza göstermeli ve seçim gününe kadar yapacakları tüm miting ve seçim çalışmalarında,  SOYLU'nun beyanlarını gündemde tutarak hak ettiği cevapları sürekli tekrarlamalıdırlar.  


Halkımız;  bu ülkede, bir çok darbe ve darbe girişimine tanık oldu ama, demokratik oylarını kullanacak olan  seçmenleri, peşinen darbecilikle suçlayan böylesi akıl almaz ve utanmaz gerçek darbecilere asla tanık olmadı.

Güner Yiğitbaşı

28/04/2023

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget