Yine Altılı Masa

Değerli yazar ve gazeteci Yılmaz ÖZDİL; dün (19/Kasım/2022), SÖZCÜ Gazetesindeki köşesinde, ”ALTILI MASA” başlıklı ironik bir yazı yazmış.

Yine Altılı Masa
Değerli yazar ve gazeteci Yılmaz ÖZDİL;  dün (19/Kasım/2022),  SÖZCÜ Gazetesindeki köşesinde, ”ALTILI MASA” başlıklı ironik bir yazı yazmış. 

Bizim ÖZDİL'in yazısından çıkardığımız sonuç; altılı masayı oluşturan liderlerin,  yaklaşık 40 saat süren toplam sekiz toplantıda havanda su dövdükleri, bir arpa boyu yol alamadıkları ve şurada seçimlere yedi ay gibi kısa bir sürenin kalmasına rağmen, aralarında anlaşarak bir ortak Cumhurbaşkanı adayını hala belirleyemediklerine yönelik eleştiridir. 

Yılmaz ÖZDİL haklıdır ve biz de,  ona aynen katılıyoruz. 

ÖZDİL'in,  ironik bir şekilde yazıp açıkladığı gibi; böyle giderse, Haziran 2023 seçimleri gelip çatacak ve bizim altılı masa,  hala aralarında anlaşarak bir ortak Cumhurbaşkanı adayı belirlemeyi unutacak ve atı alan Üsküdar'ı geçecektir. 

Bu konuyu, biz de çok yazdık, artık aranızda anlaşın ve ortak Cumhurbaşkanı adayınızı belirleyerek,  ortalığa yayılan ve altılı masa bileşeni partilerin tabanlarını ve tüm umutlarını altılı masanın başarısına bağlayan halkımızı ayrıştıran ve  huzursuz eden, ”seçilebilecek aday” ve benzeri saçmalıklara,  dedikodulara ve çatlak seslere son veriniz dedik. 

Bize göre; hala,  ortak adayın belirlenerek kamuoyu ile paylaşılmaması,  altılı masa adına büyük bir zafiyettir. 

Altılı masaya soruyoruz. 

Kardeşim sizler, ülkeyi yıkıma götüren Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini kaldırarak,  yerine iyileştirilmiş parlamenter sistemi kurmak, yok olan özgürlükleri iade etmek, yıkılan ekonomiyi ayağa kaldırmak amacıyla bir araya gelmediniz mi?

Bu nedenle,  sizin belirleyeceğiniz ortak Cumhurbaşkanı adayının isminin belirlenerek açıklanmasından ziyade, yapacaklarınız, bu konuda ortak bir karara varmanızdır. Şayet sizler, bu birliktelikte kararla ve iyi niyetli iseniz, dönüşü olmayan bir yola girmişseniz; ortak Cumhurbaşkanı adayınızı, programınızda tam bir mutabakata varmadan önce belirlemeniz, sizlerin yapacaklarınızı nihai bir programa bağlamanıza engel değil ki. 

Bize göre, ortak Cumhurbaşkanı adayını belirleyerek açıklamayı en sona bırakmanız,  sekiz görüşmede kırk saat konuştuk ama, iktidara geldiğimizde uygulamayacağımız ortak programız da hala anlaşamadık, aramızda ciddi pürüzler var, ortak paydada anlaşmamız mümkün olmayabilir, hala masanın dağılma riski var, anlaşamazsak bu masa dağılır. Bu nedenle, programda nihai anlaşmaya varmadan açıklayacağımız ortak aday, zora düşer ve iyot gibi açığa çıkar anlamına gelmektedir. 

Bu da, seçmenlerde; altılı masanın bileşenleri arasında bir güven bunalımının olduğu, bu masanın heran dağılma olasılığının bulunduğu şüphesini doğurur ki, işte asıl tehlike de  budur. 

Halkımıza güven vermeniz, aranızda anlaşmaya mecbur olduğunuzu göstermeniz için, önce ortak Cumhurbaşkanı adayınızı belirleyerek açıklamak ve yapacaklarınız konusunda aranızda tam bir mutabakata varmaya mecbur ve mahkum olduğunuzu, pes etmeyeceğinizi,  ispatlamanız gerekiyor.  

Bunun tek yolu da; derhal,  ortak adayınızı belirleyerek açıklamanızdır.

Güner Yiğitbaşı

20/11/2022

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget