Hdp Mecliste Grubu Olan Bir Partiymiş

Neymiş efendim? BAHÇELİ'ye göre; HDP, mecliste grubu olan meşru bir siyasi partiymiş. Günaydın, sabah şerifleriniz hayırlı olsun. Nihayet uyandınız

Hdp Mecliste Grubu Olan Bir Partiymiş
HDP'yi terör örgütü PKK'nın meclisteki uzantısı ve temsilcisi olmakla suçlayan Cumhur İttifakının büyük ortağı AKP heyetinin;  Anayasa değişikliği teklifine destek vermelerini istemek amacıyla HDP'yi ziyaret ederek milletvekilleriyle el sıkışıp samimi bir ortamda görüşmeleri nedeniyle,  görüşü merak edilen Cumhur İttifakının küçük ortağı, meclisin dördüncü partisi MHP Genel Başkanı BAHÇELİ; nihayet bu konudaki fikrini açıklamış ve AKP heyetinin HDP'yi ziyaretini, mecliste grubu olan bir parti olması nedeniyle,  çok doğal karşıladığını açıkça beyan ederek onaylamıştır. 

Neymiş efendim? BAHÇELİ'ye göre; HDP,  mecliste grubu olan meşru bir siyasi partiymiş.  

Günaydın, sabah şerifleriniz hayırlı olsun. 

Nihayet uyandınız ve bir gerçeği,  çok geç de olsa,  görüp itiraf ettiniz, Bay BAHÇELİ

Bu da bir ilerleme bize göre. 

HDP; altılı masayı oluşturan partilerden,  CHP den sonra gelen ve Mecliste grubu olan üçüncü büyük partidir. 

HDP'nin seçmen tabanın büyük bir bölümünü,  Kürt kökenli T. C. Vatandaşlarının oluşturduğu,  bir gerçektir. 

Şu da inkar edilemez bir gerçektir ki; HDP'ye oy veren Kürt kökenli vatandaşlardan küçük bir azınlığın, PKK sempatizanı olmaları da çok doğaldır. 

Bu demek değildir ki; HDPPKK'nın meclisteki uzantısıdır. Bu gerçeği herkes peşinen kabul etmek zorundadır. 

PKK sempatizanı oldukları alınlarında yazılı olmayan bazı Kürt kökenli vatandaşların seçimlerde HDP'ye oy vermelerinden hareketle,  HDP'yi külliyen PKK'nın meclisteki uzantısı olarak yaftalamaya kimsenin hak ve yetkisi bulunmamaktadır. 

HDP'nin illegal bir parti olduğu, PKK'nın amacı doğrultusunda illegal eylem ve faaliyetlerin odağı olduğu konusunda Anayasa Mahkemesi tarafından verilen kesin bir karar da bulunmamaktadır. 

Oysa ki; iktidardaki AKP'nin; cumhuriyetimizin temel ilkesi olan  laiklik karşıtı eylem ve faaliyetlerin odağı olduğu,  Anayasa Mahkemesinin kesin kararıyla tescil edilmiştir. 

Laiklik bir Cumhuriyette, laiklik karşıtı eylem ve faaliyetlerin odağı olan bir partinin ülkeyi yönetmesinin yanında, PKK'nın amacı doğrultusundaki illegal eylem ve faaliyetlerin odağı olduğu konusunda Anayasa Mahkemesi tarafından verilen kesin bir kararın bulunmadığı ve Mecliste üçüncü büyük gruba sahip HDP ile görüşmek, seçimlerde iş birliği yapmak, görüş alışverişinde bulunmak,  niçin suç olacakmış? Aklı başında birisi açıklasın bana. 

Altılı masaya ve özellikle altılı masanın bileşeni İYİ Partiye,  haklı bir tavsiyemiz var. 

Cumhur İttifakının ve liderleri ERDOĞAN ve BAHÇELİ'nin; sizleri, HDP ile yakınlaşmanız,  görüşmeniz,  seçimlerde işbirliği yapmanız sebebiyle  haksız ve insafsız bir şekilde suçlamalarına,  asla kulak asmayınız, biraz cesur ve yürekli olunuz, oy kaygısına düşmeyiniz, bu konudaki kompleksinizi yeniniz artık, en az ERDOĞAN ve BAHÇELİ kadar cesur ve gerçekçi olunuz. 

İnanınız, sizler,  HDP'yi muhatap aldınız ve görüştünüz diye,  oylarınız azalmayacak, bilakis KÜRT kökenli yurttaşlarımızın sempatisini kazanacaksınız,  önümüzdeki seçimlerde altın değerinde  ve seçimlerin sonuçlarını belirleyecek olan Kürt kökenli vatandaşlarımızın da,  altılı masanın ortak adayına oy vererek, saray iktidar ve düzeninin değişmesinde katkıları olacaktır. 

Altılı masanın bileşenleri muhalefet partilerini uyarıyoruz; 

Dev aynasının karşısından çekiliniz, hal ve hareketlerinizi, kendinize normal bir aynadan bakıp, gerçek gücünüzü görerek  ve korkmadan yeniden düzene koyunuz. 

HDP ve tabanı Kürt kökenli vatandaşlarımızın oyları olmadan,  bir hiç olduğunuzu,  asla unutmayınız. 

En az ERDOĞAN ve BAHÇELİ kadar cesur ve gerçekçi  olunuz.

Güner Yiğitbaşı

09/11/2022

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget