Siyaset Ancak Bu Kadar İğrençleştirilebilir

Bu iğrenç siyasetin son örneği, Anayasa değişikliğine destek aramak amaçlı olarak, iktidardaki AKP kurmay heyetinin, PKK'nın meclisteki siyasi uzantı

Siyaset Ancak Bu Kadar İğrençleştirilebilir
İnanınız,  ülkemizde siyaset çok iğrenç bir hal aldı. 


Siyaset; her koşulda eşittir iktidar olmak,  şayet iktidar olmuşsanız, hayat boyu iktidarda kalmak için her şeyi mübah ve meşru saymak,  ülkemizde. 


Ülkemizde,  siyasetin asgari etik kuralları dahi yok maalesef. 


Tek hedef, milleti ve seçmeni aldatarak onun reyini alabilmek ve sandıktan çıkmak. 


Bu iğrenç siyasetin son örneği, Anayasa değişikliğine destek aramak amaçlı olarak,  iktidardaki AKP kurmay heyetinin, PKK'nın meclisteki siyasi uzantısı olarak yaftaladıkları HDP'yi ziyaret ederek tokalaşmaları, sırıtarak tipik bir riyakarlık örneğini sergilemeleridir. 


AKP değil midir? HDP;  terör örgütü PKK'nın meclisteki siyasi uzantısıdır, terörist bir partidir, HDP'yi mecliste görmek istemiyoruz diyenler. 


AKP deği midir? HDP ile görüşen ve onunla seçim ittifakı kurmayı gönlünden geçiren CHP'yi teröristlerle işbirliği yapmakla suçlayan. 


AKP değilmidir? HDP'nin kapatılması için elinden gelen çabayı ardına koymayan. 


AKP değil midir? HDP ile muhatap olmayan, bayramlaşma görüşmeleri yapmayan, düzenlediği toplantı ve etkinliklere HDP'yi davet etmeyen. 


AKP değil midir? altılı masanın gizli yedinci ayağının ve ortağının HDP olduğunu iddia ederek,  altılı masayı teröristlikle suçlayarak, itibarsızlaştırmaya çalışan. 


AKP heyetinin;  başörtüsüne anayasal güvence tanımayı amaçlayan anayasa değişikliği teklifine destek olmaları için HDP heyetini muhatap kabul ederek mecliste ziyaretlerinin,  AKP içinde çatlak yarattığı iddia edilmektedir. 


Geçiniz, bu iddia çok komik bir iddiadır bize göre. 


AKP; size göre gerçekten  bir siyasi parti midir, yoksa ERDOĞAN'ın tek başına sahip olduğu siyasi parti görünümlü bir mülk müdür?


Tabii Ki; AKP gerçek anlamda bir siyasi parti değildir, bu aşamada ERDOĞAN'ın tek başına sahip olduğu siyasi bir mülküdür. 


Bu nedenle AKP heyetinin, ERDOĞAN'ın talimatıyla yaptığı HDP ziyareti,  asla AKP de bir çatlak oluşturamaz. Metiner ve Şamil Tayyar gibilerin, bu ziyareti eleştirmeleri, münferit çatlak sesler olup, asla AKP de bir çatlak oluşturmaya yeterli değildir. 


AKP; sahibi ERDOĞAN'a rağmen, içeriden  asla çatlamaz. AKP'yi; iktidar yapan ve 20 yıldır iktidarda tutan  o sihirli seçim sandığı var ya, işte oradan çıkacak sonuç çatlatacak ve hatta yok edecektir. 


Evrensel hukuk kuralı,  masumluk karinesi gibi, bir kimse;  mahkemenin vereceği kesin mahkumiyet kararına kadar nasıl masum ve suçsuz sayılacaksa, HDP'de;  tüzel kişiliğe sahip bir siyasi parti olarak, Anayasa Mahkemesinin vereceği kesin kapatma kararına kadar masum ve meşru bir siyasi partidir. 


AKP; HDP'ye bakacağına, öncelikle kendisine bakmalıdır. HDP'nin henüz Anayasa Mahkemesinin kararıyla kesinleşen siyasi bir sabıkası yoktur. AKP ise, siyaseten sabıkalıdır. Anayasa Mahkemesinin kararıyla, bu kadar azgınlaşmadığı, hem de yıllar öncesinde,  AKP'nin laiklik karşıtı eylem ve faaliyetlerin odağı olduğu Anayasa Mahkemesinin kararıyla tescillenmiştir. 


AKP heyetinin; HDP hakkında,  Anayasa Mahkemesi tarafından verilen bir kararla  tescillenmiş bir sabıkası olmadığı için,  HDP'yi ziyareti, hukuken, temelde meşru ve yerindedir. 


Ancak,  AKP'nin; hakkında,  kesinleşmiş bir Anayasa Mahkemesi kararı olmadığı halde,  HDP'yi terör örgütünün meclisteki uzantısı olarak yaftalamış olmasına rağmen, sırf anayasa değişikliğine destek vermeleri için, AKP'nin yararını düşünerek HDP'yi muhatap kabul edip ziyaret etmeleri; yasal olmakla birlikte,  etik dışı ve çifte standart bir davranış olarak eleştirilmelidir.  


HDP'nin;  bu ziyaret sebebiyle takındığı tavıra gelince. 


Bize göre HDP'nin takındığı tavır da, siyaseten çok iğrençtir. Siz HDP olarak,  AKP ve Cumhur ittifakının, sürekli terörist suçlamasına muhatap olacaksınız, yok sayılacaksınız, işine öyle geldiği için, bugün  sizi hatırlayan ve var sayan AKP heyetine kapılarınızı açacaksın. 


Kapılarınızı açmak, bu görüşmeyi yapmak  zorunda mıydınız?


AKP heyetinin; bu çifte standart ve etik dışı yüzsüz ziyareti,  size ne kazandırdı,  meşruiyet mi kazandınız, bundan sonra AKP sizi terör örgütünün meclisteki uzantısı olmakla suçlamayacak mı, Anayasa Mahkemesine lehinizde baskı yaparak,  HDP'nin kapatılmasını mı önleyecek sanıyorsunuz?


Bize göre, HDP olarak, siz de en az AKP kadar etik dışı ve onursuz bir politika izlediniz, ezildiniz, diklenemediniz, kapınızı açmakla onurunuzu koruyamadınız,  kusura bakmayınız,  HDP yöneticileri.

Güner Yiğitbaşı

07/11/2022

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget