Nerede çokluk orada bokluk(mu)?

İyi Parti hala seçilebilecek bir adaydan bahsediyor, ahtapot misali altı başlı ve her kafadan bir ses çıkan, nerede çokluk orada bokluk sözünü haklı

Nerede çokluk orada bokluk(mu)?
Yeter artık, yetti gari, her türlü eleştiriyi göze alarak yine tekrarlıyoruz, artık Cumhurbaşkanı adayınızı belirleyerek kamuoyu ile paylaşınız. 

Altılı masa;  evet, ülkede yeniden demokrasiyi tesis etmek, özgürlükçü parlamenter sistemi yeniden kurmak amacıyla oluşturulan bir misyon beraberliği ama, bu demek değildir ki; bu beraberliğin bir lideri olmayacak. 

Lidersiz ve başsız hiçbir hareket başarıya ve sonuca ulaşamaz. 

Şurada seçimlere altı ay kaldı, altılı masa hareketi hala  lidersiz, Cumhurbaşkanı adayları belirsiz, her kafadan bir ses çıkmakta, altılı masanın bileşeni İyi Parti hala seçilebilecek bir adaydan bahsediyor, ahtapot misali altı başlı ve her kafadan bir ses çıkan, nerede çokluk orada bokluk sözünü haklı çıkarmaya namzet bir konfederasyon adeta, bir türlü federasyon olamadılar. 

Altılı masa;  cumhurbaşkanı adayını, seçim kararı alınana kadar açıklamama gerekçesi olarak, adayın yıpratılmamasını gerekçe yapmıyor mu? Yapıyor. 

Ama, bakıyoruz, altılı masanın cumhurbaşkanı adayını hala belirleyip açıklamaması,  altılı masayı daha çok yıpratmaya başladı, altılı masa bileşenleri birbirlerini yemeye başladılar, ünlü düşünür Thomas Hobbes doğru söylemiş, insan insanın kurdudur derken. 

Neymiş efendim KILIÇDAROĞLU seçilemezmiş, seçilecek bir aday gösterilsinmiş. 

Ben de soruyorum. 

Altılı masanın liderleri tabanlarına hakim midirler, tabanlarına,  adayımız KILÇDAROĞLU'dur dediklerinde,  tabanlarına söz geçiremeyecek kadar aciz midirler?

Kimse topu  taca atmasın ve KILIÇDAROĞLU seçilemez safsatasına sığınmasın. 

Biz altılı masa liderlerine soruyoruz. Kardeşim siz KILIÇDAROĞLU'nun adaylığına  karışımısınız,  değil misiniz? Seçilemez diyerek suçu seçmen tabanınıza atmayınız lütfen. Bizim ülkemizde, seçmen tabanı liderlerinin tercihlerine çok az bir fireyle itaat ederler, kaldı ki; herhalde,  KILIÇDAROĞLU iş başındaki ERDOĞAN'dan daha kötü değildir. 

Altılı masanın bileşenleri,  CHP dışındaki partilerinin liderlerine sesleniyoruz. 

Altılı masanın kurucusu ve fiili lideri, başını çekeni kim? Bir düşünün. 

Tabii ki; KILIÇDAROĞLU

KILIÇDAROĞLU; söylemleriyle,  aday olduğunu ima etmekte, anlayınız artık altılı masa. Hala ne bekliyorsunuz, ortalık karışsın ve altılı masa dağılsın mı istiyorsunuz?

KILIÇDAROĞLU; hem altılı masanın kurucusu ve fiili lideri olacak, altılı masada alınan kararlarda imzası bulunacak, masaya ve programa büyük katkı yapacak, ama aday olursa seçilemeyecek, ne büyük bir çelişki. 

KILIÇDAROĞLU;  seçilemeyecek kadar değersizse, kendinize güveniyorsanız çekin gidin altılı masadan. Herkes haddini bilecek, boyu kadar konuşacak. 

Seçmen de,  haddini bilecek, armudun sapı,  üzümün çöpü deme zamanı mıdır?

Hem;  geçinemiyoruz, emekli maaşımız yetmiyor, asgari ücretle geçinmek imkansız, sürünüyoruz, eve ekmek götüremiyoruz, pazara çıkıp alışveriş yapamıyoruz, çocuklarımız yatağa aç yatıyorlar, elektrik ve doğalgaz faturalarını ödeyemiyoruz, üşüyoruz, ürettiğimiz malın maliyetini dahi karşılayamıyoruz, ev ve araba almamız artık mucize diye dert yanacaksınız, ondan sonra da, tüm bu olumsuzlukların müsebbibi olan ERDOĞAN karşısında KILIÇDAROĞLU seçilemez diyeceksiniz. 

Yok öyle yağma. Herkes,  aklını başına toplayacak, en başta altılı masanın bileşeni partilerin liderleri olmak üzere. 

Kimse unutmasın, herkesin geleceği kendi elinde, elindeki oyu doğru adaya ve sandığa atmakta. 

Yeter be.

Güner Yiğitbaşı

26/11/2022

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget