Gereği yapılmış öyle mi?

TRT Spikeri Sayın Deniz DEMİR'in konuşmasında yer alan; ” Bizi ümmet olmaktan çıkarıp birey olma bilincini, Cumhuriyet aydınlığı ilmini armağan eden

Gereği yapılmış öyle mi?
TRT Haber Spikeri Deniz Demir'in, bülten sonrası yazılı metin dışına çıkarak yaptığı kapanış konuşmasında “Bizi ümmet olmaktan çıkarıp birey olma bilincini,  Cumhuriyet aydınlığı ilmini armağan eden Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ü ve tüm şehitlerimizi sevgi ve saygı ile anarken büyük Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşasın.  Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” ifadelerini kullanmış olması,  AKP iktidarında ve yandaş çevresinde adeta bir suç olarak algılandı.  

Nitekim, AKP iktidarının tahakkümü altındaki sözde devlet kuruluşu olan TRT yönetimi de,  adı geçen spikerin bu doğru ve yerinde olan laik bir devletin TRT Kurumunun spikerine yakışan konuşmasında,  kendince bir sakınca ve suç unsuru bulmuş olmalı ki; haber spikerliği görevine son vermiştir. 

TRT Spikeri Sayın Deniz DEMİR'in konuşmasında yer alan; ” Bizi ümmet olmaktan çıkarıp birey olma bilincini,  Cumhuriyet aydınlığı ilmini armağan eden Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ü ve tüm şehitlerimizi sevgi ve saygı ile anarken” sözünün neresi yanlış, neresinde bir sakınca ve suç unsuru var Allah’ınız aşkına?

Deniz DEMİR; laik bir ülkenin resmi bir kurumu olan TRT'nin, aydın ve ATATÜRK kadını olan  bir spikerine yakışacak şekilde,  olması gereken doğru bir söz sarf etmiş ve ATATÜRK ve onun kurduğu Cumhuriyetin;  bizi,  bir ümmetin kulları ve tebası olmaktan çıkararak, kadınıyla ve erkeğiyle özgür ve eşit yurttaşlar ve bireyler haline getirmiş olduğu gerçeğine vurgu yapmıştır. 

Sayın DEMİR'i, bu davranışından dolayı kınamak, dışlamak ve spikerlik görevinden almak yerine,  millet olarak ona teşekkür etmeliyiz ve kendisine sahip çıkmalıyız. 

Anayasamıza göre T. C. Devleti; Laik ve demokratik bir ulus devleti olup, Türk Milleti de,  Dünyada var olan tüm Müslümanların birliğini temsil eden, Müslümanları aynı çatı altında toplayan, İslam’ın katı kurallarının dayatmaları ile onların yaşamlarına yön veren, kendi aklını ve iradesini kullanamayan kullardan oluşan bir ümmetin parçası olamazlar. 

Kul esasına dayalı Ümmet; İslami ve dini bir kavram olup, dinine, mezhebine ve etnik kökenine bakılmaksızın,  vatandaşlık bağı ile T. C.  Devletine bağlı olan eşit ve özgür kadın ve erkeklerden oluşan birey esasına dayalı, laik Millet kavramı ile taban tabana zıt bir kavram olup; aklına ve iradesine göre yaşayan,  eşit ve özgür bireyleri dışlayan, kul esasına dayalı bir ümmet anlayışını savunanların,  hala siyasal iktidarda söz sahibi olmaları, Türkiye Cumhuriyetinin kurucu değerlerine ve laik devlet anlayışına açıkça aykırı olup, AK Partili Mücahit Birinci'nin; TRT spikeri DEMİR hakkında gereği yapıldı diyerek mesaj atması, çok büyük bir talihsizliktir. 

Akla ve bilime dayalı eşit ve özgür birey ve vatandaşlık esasına dayalı laik T. C. Devletini,  İslami esaslara dayalı olarak, ümmet zihniyeti ile yönetmeye kalkışanlara; 2023 seçimlerinde Türk Milleti, sonrasında da bağımsız Türk Adaleti gereğini yapacaktır.

Güner Yiğitbaşı

31/10/2023

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu


Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget