Aslında Çok Üzücü Ve Utanç Verici

144 yıl sonra İstanbul Barosuna başkan seçilen Avukat Filiz SARAÇ'ı buruk bir şekilde ve utanarak kutluyor ve bu gecikmeden dolayı Türk Kadınlarından

Aslında Çok Üzücü Ve Utanç Verici
144 yıllık bir tarihe ve geçmişe sahip olan  İstanbul Barosuna,  İlk kez bir kadın avukatın başkan seçilmesi ülkemizde olay oldu, yazılı ve görsel medya ile sosyal medyada sevinç ve övünç paylaşımları ve naraları atılıyor adeta. 


Dünya ve ülkemiz nüfusunun yarısının, diğer yarısını oluşturan erkekleri de doğurarak Dünya'ya getirenin kadın, anayasaya ve yasalara göre de kadın ve erkeğin eşit yurttaşlar olduklarını düşündüğümüzde, 144 yıldır İstanbul veya bir başka baronun başkanlığına, bugüne kadar  bir kadın avukatın başkan seçilememesini sorgulayarak üzülecek ve utanacak yerde, bu gecikmiş seçime seviniyoruz ve övünç vesilesi yapıyoruz. 


Hayır, bu 144 yıl gecikmiş seçim, ülkemiz adına bir utanç kaynağı ve kadınlarımıza yapılan büyük bir haksızlık ve saygısızlıktır. 


144 yıl sonra İstanbul Barosuna başkan seçilen Avukat Filiz SARAÇ'ı buruk bir şekilde ve utanarak kutluyor ve bu gecikmeden dolayı Türk Kadınlarından özür diliyoruz.

Güner Yiğitbaşı

24/10/2022

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget