Seçilebilecek Aday

Yerim ben, sizin seçilebilecek adayınızı. Sizler; altılı masanın bileşeni partilerin liderleri, nereden biliyorsunuz, seçilebilecek veya seçilemey

Seçilebilecek Aday
Yerim ben,  sizin seçilebilecek adayınızı. 

Sizler;   altılı masanın bileşeni partilerin liderleri,  nereden biliyorsunuz, seçilebilecek veya seçilemeyecek adayın kim ya da kimler olduğunu?

Cumhurbaşkanını siz seçmeyeceksiniz ki, sadece kriterlerinize uygun aday belirleyeceksiniz, seçmenler oy vererek seçecekler. Siz,  seçmenin beynini mi okuyorsunuz?

Cumhurbaşkanı ortak adayında aranan üstün vasıfları ve kriterleri belirlediniz. O vasıf ve  kriterlere fazlasıyla sahip olan CHP Genel Başkanı KILIÇDAROĞLU'nun seçilebilecek aday olmadığı sonucuna nereden varıyorsunuz?

Cumhurbaşkanı ortak adayında bulunmasını  aradığınız vasıflar KILIÇDAROĞLU'nda fazlasıyla varsa, artık kendinizi milyonlarca seçmen yerine koyarak, bu yetmez bir de seçilebilecek biri olmalı, KILIÇDAROĞLU seçilebilecek bir kişi değil,  demeye ne hakkınız var, utanmıyor musunuz?

Altılı masanın diğer beş liderine, özellikle de İYİ PARTİ lideri AKŞENER'e diyoruz ki; sizler oynamak istemeyen gelin misali,  yerim dar oynayamam demek istiyorsunuz. Sizler, evet KILIÇDAROĞLU Cumhurbaşkanında aradığımız tüm üstün vasıflara sahip ama, onu otak aday olarak belirlemek içimizden gelmiyor deyiniz,  biraz yürek varsa sizlerde, açık olunuz açık. 

Cumhurbaşkanı adayında bulunması gereken vasıflara sahip bir aday aramakta haklısınız, ama işte oraya kadar sizin hakkınız. Sizler, seçilebilecek olup olmadığını takdir ve belirleme hak ve yetkisine sahip değilsiniz, buna hakkınız yoktur. 

Sizler, bana kalırsa KILIÇDAROĞLU'na karşısınız, bunu açıkça söylemeye yüreğiniz yetmediği için, falcılık yaparak,  seçmenin iradesine hükmederek,  en kolay yolu seçip topu seçmene atıyorsunuz. Ne yapalım,  seçmen KILIÇDAROĞLU'na oy vermez diyor ve yan çiziyorsunuz. 

O zaman bu liderler soruyoruz, sizin göreviniz nedir, makam odalarında oturup makam araçlarına binmek midir?

Sizin ilk göreviniz; sizin hak ve yetkinizde olmayan seçile bilirlik özelliği dışında, Cumhurbaşkanı ortak adayında bulunmasını istediğiniz vasıf ve kriterlere uygun kişiyi belirlemektir. Kusura bakmayınız, yani,  KILIÇDAROĞLU'nu ortak aday olarak belirlemeniz ve kamuoyuna açıklamanızdır. Bu ilk göreviniz çok kolaydır. 

İkinci göreviniz ise; altılı masanın ortak adayı olarak belirlediğiniz kişinin, yani KILIÇDAROLU'nun seçilmesi, seçilmesinin sağlanması, yani onu seçtirmek için; sizlerde varsa tabi, üstün liderlik özelliklerinizi, tabanınızda uyandırabildiğiniz güven duygusunu kullanarak, seçmen tabanınızın KILIÇDAROĞLU'nun adaylığı etrafında toplanmasını, ona sahip çıkmasını sağlamak için, azami gayreti göstermektir. 

Yok öyle hazır yemek. Halk oylaması yap,  seçmenin arzusunu belirle ve sen de masada, en fazla arzu duyulan kişiyi noter gibi aday olarak  belirle ve parti seçmenine ve tabanına hakim olma, tabanını ortak adaya oy vermesi için ikna ve yönlendirme çalışmaları yapma, seçmen kitlene ve parti tabanına söz geçirebilme, onları ikna edebilme kabiliyeti olmayan, seçmen ve parti tabanına gerekli güveni veremeyen sözde bir lider olarak,  yan gel yat. Yok öyle yağma. 

Altılı masanın diğer beş lideri, bizzat kendilerinin belirledikleri tüm vasıflara fazlasıyla sahip olan, Millet İttifakının ve Altılı Masanın kurucusu ve en büyük partisinin genel başkanı KILIÇDAROĞLU'na,  tüm bu özelliklerine rağmen hala burun kıvırıyorlar ve seçileceğine güvenemiyorlarsa ve hala diğer vasıflarını göz ardı ederek ve ondan daha üstün tutarak,  seçile bilirlik kriterini öne çıkarıyorlarsa ve bu güvensizliklerini seçmene hissettiriyorlarsa, böyle bir masadan ve liderlerinden bu ülkeye hiçbir hayır gelmez. Gösterin o zaman Sayın ERDOĞANI ortak aday,  bu iş kapansın gitsin. 

Seçilebilir aday olmaz. 

Gerçekten;  seçmeninize ve tabanınıza güven veren ve parti tabanına ve teşkilatına hakim,  gerçek bir liderseniz, adayınızı belirlersiniz millete açıklarsınız ve onu seçtirirsiniz. 

Kıvırmayın lütfen.

Güner Yiğitbaşı

02/10/2022

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget