Şaka Gibi

AKP Genel Başkanı ERDOĞAN; TÜGVA 5. Olağan Genel Kurulu ve 6. Gençlik Buluşması'nda yaptığı konuşmada Şaka gibi bir konuşma.Ama şaka değil, maalesef

Şaka Gibi
AKP Genel Başkanı ERDOĞAN; TÜGVA 5.  Olağan Genel Kurulu ve 6.  Gençlik Buluşması'nda yaptığı konuşmada “Yolsuzlukların olmadığı,  rüşvetin olmadığı,  yoksulluğun olmayacağı bir Türkiye'yi biz hallederiz.  Şu an itibarıyla onun hazırlığı içindeyiz” demiş. 

Şaka gibi bir konuşma. 

Ama şaka değil, maalesef bir gerçeğin dil sürçmesi itirafıdır,  bu beyanlar. 

Yolsuzluk ve rüşvet iddialarının ayyuka çıktığı, bu iddialarla ilgili adli soruşturmalar yapılmasının önüne geçilmesi ve engellenmesi nedeniyle,  iddiaların havada asılı kaldığı, şuyuunun vukuundan (dillendirilmesinin, gerçek olmasından) beter olduğu bugün, ERDOĞAN'ın bu beyanları açık bir suçluluk  itirafıdır. 

AKP'nin yirmi yıldır tek başına yönettiği bu ülkede, yolsuzluk, rüşvet ve yoksulluk var ki; bunların olmayacağı bir Türkiye'yi yaratacaklarını vaat ediyor ve bunun hazırlığı içinde olduklarını beyan ediyor,  ERDOĞAN. 

Bu beyanlar; beni bir kez daha seçin, size söz veriyorum, ben bir daha yolsuzluk yapmayacağım gibi,  yapanlara da göz açtırmayacağım, yolsuzluklara ve rüşvete son vereceğim anlamı da taşımaktadır, maalesef. 

Yirmi yıldan sonra, tövbe anlamına gelen bu sözlere inanacaklar kalmış mıdır? Bilemiyoruz. 

Güner Yiğitbaşı

11/10/2022

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget