Boşuna Söylememişler Balık Baştan Kokar Diye

Balık baştan kokar derler biliyorsunuz. Bu sözü, Türkiye Cumhuriyetine uyarlarsak, balık başından kokmuş, tuz kokmuş bu ülkede. Yine bir sınav hırsız

Boşuna Söylememişler Balık Baştan Kokar Diye
Balık baştan kokar derler biliyorsunuz. 

Bu sözü,  Türkiye Cumhuriyetine uyarlarsak, balık başından kokmuş, tuz kokmuş bu ülkede. 

Yine bir sınav hırsızlığı ve yolsuzluğuyla karşı karşıyayız. 

Son yapılan KPSS sınavında sorulan yaklaşık yirmi sorunun çalındığı, ortaya çıktı. 

Şaşırdınız mı?

Biliyorum şaşırmadınız. 

Bu konuda şerbetliyiz. 

FETÖ taktikleri,  hırsızlık ve sahtekarlıkları, tüm hızıyla devam ediyor ülkemizde. 

Hain FETÖ'nün darbe girişimi, yüzlerce şehit ve gazi kanının döküldüğü demokratik direnişle önlendi de ne oldu ve ne değişti bu ülkede?

FETÖ gitti, onun tüm hırsızlık ve sahtekarlıkları, yargıdaki adalet ve hukuk dışı uygulamaları aynen devam ediyor, maalesef. 

Sarayın;  kötü ve partizan, insanları bölüp parçalayan, sizden ve bizden diyerek halkı ikiye bölen ayrıştırıcı politikasının bir yansımasıdır bu sınav sahtekarlığı bize göre. 

Bu ne cürettir?

ÖSYM Başkanının kendi inisiyatifi olabilir mi bu sınav skandalı?

Bize göre asla olamaz. 

ÖSYM Başkanının görevden alınması ve bu konuda Devlet Denetleme Kurulunun soruşturma yapmakla görevlendirilmesi, bize göre suçun itirafı ve bakınız işte ben bu yolsuzluğun üzerine gidiyorum diyerek,  hedef saptırma ve halkın gazını alma gayretidir. 

Balık baştan kokar bize göre. 

Tek adama dayalı Saray iktidarının iler tutar yanı kalmamıştır artık. 

Tuz kokmuştur. 

Bu nedenle,  ortalığı saran yolsuzlukların ve bu yolsuzlukların tüm ülkeye yayılan mide bulandırıcı kokusunu gidermeye yarayacak tek çare,  sandık ve derhal yapılması gereken seçimlerdir.  

Bu iktidar, FETÖ'nün kötü bir taklididir. 

FETÖ;  tüm uygulamalarıyla aynen devam etmektedir. 

FETÖ'nün;  hukuk,  insanlık ve etik dışı tüm uygulamalarının aynen devam etmekte olması nedeniyle;  FETÖ'nün darbe girişiminin başarısız olmasına sevinemedi bu ülke insanı maalesef. 

Saray iktidarı;  zaten,  sınav sonuçlarına bakmadan,  mülakat sonuçlarına göre,  istediği insanı istediği göreve atıyor ve sınavda başarılı olanları eleyebiliyordu. Demek ki; bunu da yeterli bulmamışlar, KPSS sınavlarını,  sadece kendilerine sınav öncesi soruları verdiğimiz  yandaşlar kazansınlar,  mülakata sadece yandaşlar gelsin ki; biz yandaşlar arasından kolay bir tercih yapalım,  diye düşünmüş olmalılar.  

Çok afederiniz, ülkemizde siyaset için söylenen çok amiyene bir söz vardır, açıkça yazmamıza terbiyemiz müsait değil, bazı harflerini gizleyerek hatırlatmayı görev biliyoruz. 

Bu ülkede, siyasal düzen ve bu siyasal düzen tarafından düz. lenler hep aynı kalır. O da halktır. Seçimlerle, sadece,  halkımızı d. . zenler değişir veya aynı kalır. 

Bu ülke insanları;  artık, önümüzdeki seçimlerle,  bu sözün geçerli olmayacağı,  gerçekten; d. . . . zülmeye son verecek,  eski kokuşmuş,  yolsuzluklara boğulmuş,  antidemokratik düzenin değişmesini, yolsuzluklardan arınmış, demokratik, laik,  özgürlükçü adaletli, yargıyı silah olarak kullanmayan hukuka, anayasaya saygılı ve hakkına razı  yeni bir düzenin gelmesi özlemi içinde,  yanıp tutuşmaktadır.

Güner Yiğitbaşı

03/08/2022

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget